20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Apple A13 – Ο νέος επεξεργαστής των iPhone 11 που διαλύει κατά κράτος τα Snapdragon 855/Kirin 980!

Την ίδια στιγμή που κυκλοφόρησε το iPhone 11, η Apple μας παρουσίασε όπως κάνει συνήθως, το νέο επεξεργαστή που έχουν τα νέα μοντέλα, τον A13 Bionic. Το εντυπωσιακό είναι ότι στην παρουσίαση του επεξεργαστή, έδειξε και συγκριτικά στοιχεία όχι μόνο με τον Α12, αλλά και με Snapdragon 855 αλλά και Kirin 980!

Ο επεξεργαστής A13 είναι χτισμένος σε μια διαδικασία 7nm, περιέχει 8,5 δις τρανζίστορ και ενσωματώνει έξι πυρήνες CPU. Έτσι οι δύο πυρήνες είναι βελτιωμένοι κατά 20% με την κατανάλωση της ενέργειας να μειώνεται κατά 30%, ενώ οι τέσσερις πιο μικροί πυρήνες αυξάνονται και αυτοί κατά 20% με την κατανάλωση ενέργειας να μειώνεται κατά 40%. Ταυτόχρονα ενσωματώνει μία τετραπύρηνη GPU, με τις επιδόσεις ν’ αυξάνονται κατά 20% και με την κατανάλωση ενέργειας να μειώνεται 40%.

Υπάρχει επίσης ένας οκταπυρηνικός νευρωνικός κινητήρας (παρόμοιος με NPU) με βελτιωμένη απόδοση 20%, μονάδα μείωσης ισχύος 15% και μονάδα επιτάχυνσης μηχανικής μάθησης με 6x βελτίωση στην απόδοση πολλαπλασιασμού των πινάκων.

Από την άποψη της απόδοσης, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η Apple όχι μόνο συνέκρινε τον Α13 με την προηγούμενη γενιά A12, αλλά και με τους Snapdragon 855, Snapdragon 845 της Qualcomm και τον Huawei Kirin 980. Φυσικά, δεν υπάρχει κανένα στοιχεία σύγκρισης με τον τελευταίο Kirin 990, αφού δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά.

Αν και η Apple δεν έδωσε ένα συγκεκριμένο προβάδισμα, όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία!

Εξίσου απροσδόκητο, το Giant Network ήρθε στην εμφάνιση για να παρουσιάσει την ισχυρή απόδοση GPU του A13. Είναι το πρώτο νέο παιχνίδι που ονομάζεται Στοίχημα του Pascal, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στο App Store τον επόμενο μήνα, αλλά όχι στο Apple Arcade.

 

Πως σας φαίνεται ο νέος επεξεργαστής της Apple? Μένει να δούμε συγκριτικά και με τους πιο τελευταίους επεξεργαστές, τους Snapdragon 855 Plus και Kirin 990.

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο