23.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Rii i4: Το μικρό ασύρματο πληκτρολόγιο για όλες τις χρήσεις!

Ο πιο βολικός και αποτελεσματικός τρόπος για να χειριστούμε την έξυπνη τηλεόρασή μας ή το TV Box μας, είναι με την χρήση ενός φορητού ασύρματου πληκτρολογίου. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια αυτού του είδους τα πληκτρολόγια έχουν τόσο μεγάλες πωλήσεις. Στην αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλά μοντέλα από διάφορες εταιρείες. Σήμερα θα παρουσιάσουμε το φορητό ασύρματο πληκτρολόγιο Rii i4. Επέλεξα το συγκεκριμένο μοντέλο γιατί πιστεύω ότι είναι ένα πλήρες πληκτρολόγιο που διαθέτει όλες τις λειτουργίες που μπορεί να χρειαστεί κανείς από ένα τέτοιο προϊόν. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει στην αγορά πιο ολοκληρωμένο μοντέλο μικρού ασύρματου πληκτρολογίου. Η Rii είναι μια καταξιωμένη Κινέζικη εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή τέτοιου είδους συσκευών από το 2010. Αυτή την στιγμή η Rii κυκλοφορεί στην αγορά περισσότερα από 25 διαφορετικά μοντέλα μικρών πληκτρολογίων.

Περιγραφή

Το Rii i4 είναι ένα πληκτρολόγιο με μέγεθος όσο της παλάμης του χεριού μας. Το σχήμα του είναι παραλληλόγραμμο με στρογγυλεμένες γωνίες. Το χρώμα του είναι μαύρο και είναι κατασκευασμένο από σκληρό πλαστικό καλής ποιότητας. Διαθέτει 73 πλήκτρα από σκληρό ελαστικό υλικό. Τα πλήκτρα έχουν την κλασική QWERTY διάταξη. Στο πληκτρολόγιο υπάρχουν ακόμα τα Function Keys και στην δεξιά πλευρά έξι πλήκτρα για Multimedia λειτουργίες. Από κάτω τους βρίσκεται μια μεγάλη ροδέλα κύλισης σε κόκκινο χρώμα.

Στην επάνω πλευρά, στο κέντρο, βρίσκουμε το Touch Pad με την βοήθεια του οποίου μπορούμε να κάνουμε όλες τις λειτουργίες ενός ποντικιού. Στο πάνω αριστερό και δεξιό πλάι, υπάρχουν δύο κουμπιά σε κόκκινο χρώμα. Αυτά κάνουν τις λειτουργίες του αριστερού και δεξιού κουμπιού του ποντικιού. Πάνω αριστερά βλέπουμε ένα κυκλικό κουμπί τεσσάρων κατευθύνσεων και στη μέση το κουμπί επιβεβαίωσης ΟΚ. Κάτω από αυτό υπάρχει ο διακόπτης ενεργοποίησης του πληκτρολογίου και δίπλα τρεις ενδεικτικές λυχνίες. Η πρώτη ανάβει με μπλε χρώμα όταν το πληκτρολόγιο είναι σε Bluetooth λειτουργία και με πράσινο όταν είναι σε ασύρματη λειτουργία. Ναι! Το i4 μπορεί να συνδεθεί ασύρματα είτε μέσω Bluetooth είτε μέσω του ασύρματου USB δέκτη 2.4GHz που δίνεται μαζί με το πληκτρολόγιο. Έτσι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και με συσκευές που δεν διαθέτουν Bluetooth. Οι άλλες δύο λυχνίες είναι: Η μία για την ένδειξη Caps Lock που ανάβει με λευκό χρώμα και η άλλη για την ένδειξη φόρτισης που ανάβει με κόκκινο χρώμα όταν το πληκτρολόγιο φορτίζει. Στο κάτω πλάι υπάρχει και η θύρα φόρτισης micro USB.

Στην πίσω πλευρά βλέπουμε ένα καπάκι κάτω από το οποίο υπάρχει η επαναφορτιζόμενη αποσπώμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, ισχύος 700 mAh. Δίπλα της, σε μια ειδική θήκη, βρίσκουμε τον μικροσκοπικό USB ασύρματο δέκτη 2.4GHz.

Οι διαστάσεις του i4 είναι 155 x 89 x 16,5 mm και το βάρος του είναι 124,5 gr. Στη συσκευασία θα βρούμε εκτός από το πληκτρολόγιο, ένα καλώδιο φόρτισης και ένα φυλλάδιο με τις οδηγίες χρήσης.

Λειτουργίες – Απόδοση

Το Rii i4 είναι πραγματικά ένα πολύ βολικό πληκτρολόγιο. Η διάταξη των πλήκτρων διευκολύνει πολύ στην εξοικείωση της χρήσης του και στην γρήγορη πληκτρολόγηση με τους δύο αντίχειρες. Τα πλήκτρα διαθέτουν οπίσθιο φωτισμό οπότε μπορούμε να το χρησιμοποιούμε ακόμα και στο σκοτάδι. Η λειτουργία του ποντικιού γίνεται εύκολα με την χρήση του Touch Pad και της πολύ πρακτικής ροδέλας κύλισης. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ακόμα και για τον χειρισμό παιχνιδιών με την χρήση του κυκλικού κουμπιού των τεσσάρων κατευθύνσεων. Είναι συμβατό με όλες τις συσκευές μας είτε διαθέτουν Bluetooth είτε όχι. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με υπολογιστή Windows, Mac OS, Linux, Android κινητό ή Tablet, Smart TV, TV Box και κονσόλες παιχνιδιών Xbox και PS4.

Συμπέρασμα

Το Rii i4 είναι ένα μικρό, ασύρματο, επαναφορτιζόμενο, Multimedia πληκτρολόγιο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην κυριολεξία με κάθε συσκευή μας. Επιπλέον, διαθέτει λειτουργίες ποντικιού και χειριστηρίου παιχνιδιών. Σήμερα μπορείτε να το αποκτήσετε από το Aliexpress σε τιμή ευκαιρίας, περίπου 20 €. Αυτή η τιμή δεν θα ισχύει για πολύ γι’ αυτό μην καθυστερείτε!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο