18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Drones – Θα χρησιμοποιηθούν στην ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού!

Σίγουρα ακούγεται σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά τα drones μπορούν πλέον να ανιχνεύσουν τον κορωνοϊό COVID-19. Οι αρχικές δοκιμές γίνονται στην Αυστραλία αυτή την στιγμή και θα μπορούσαν να φτάσουν και σε άλλες χώρες που επιδιώκουν να σταματήσουν την εξάπλωση του κορωναϊού.

Ο κατασκευαστής Draone Draganfly εργάζεται πάνω σε μια τεχνολογία που περιλαμβάνει εξειδικευμένους θερμικούς αισθητήρες που βρίσκονται πάνω σε ένα drone. Θα είναι εφοδιασμένα μ’ ένα έξυπνο σύστημα ηλεκτρονικής όρασης για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας, της καρδιάς και των αναπνευστικών ρυθμών των ανθρώπων από απόσταση. Μπορεί επίσης να ανιχνεύσει ανθρώπους που φτερνίζονται ανάμεσα μεγάλα πλήθη ή σε χώρους όπου ομάδες ανθρώπων εργάζονται ή συγκεντρώνονται.

Η Draganfly ανακοίνωσε ότι έχει επιλεγεί ως αποκλειστικός ολοκληρωτής συστημάτων για το Vital Intelligence Project, μια πλατφόρμα για την παρακολούθηση της υγείας που ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας και το Υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας.

Αυτά ταξινομούνται ως πανδημικά αεροσκάφη και θα ξεκινήσουν για την ανίχνευση ατόμων με μολυσματικές και αναπνευστικές καταστάσεις όπως το COVID-19, συμβάλλοντας έτσι στη διακοπή της εξάπλωσης. Η έγκαιρη ανίχνευση και απομόνωση των προσβεβλημένων ατόμων αποτελεί ουσιαστικό μέτρο για την πρόληψη της οποιασδήποτε πανδημίας. Το σημερινό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά διαγνωστικά κιτ για ολόκληρο τον πληθυσμό.

Πως θα γίνεται η ανίχνευση των συμπτωματικών ατόμων

Είχαμε φανταστεί ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σε μια ανακουφιστική αποστολή σε κάποιο μακρινό μέρος. Τώρα, εκπληκτικά, βλέπουμε τη δυνατότητα χρήσης της στην καθημερινή μας ζωή αμέσως, βοηθώντας να διασφαλίσουμε ότι η έρευνά μας μπορεί να σώσει ζωές », λέει ο υπεύθυνος για το έργο.

Αυτά τα μικρά drones θα μπορούν να ανιχνεύσουν διαγράμματα χαμηλού βαθμού πυρετού από 60 μέτρα μακριά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουν πολύ κοντά στον εντοπισμό ασθενειών. Ο βαθμός της επιστημονικής αποτελεσματικότητας και των ψευδών θετικών που μπορεί να επιτύχει αυτή η τεχνολογία δεν έχουν αναφερθεί. Ωστόσο, το αποτέλεσμα θα χρειαστεί σίγουρα επιβεβαίωση με πιο εξειδικευμένα μέσα. Το σίγουρο είναι ότι στα χαρτιά είναι ένα πολύ εντυπωσιακό έργο.

[su_button url=”https://t.me/itechnews_gr” target=”blank” style=”bubbles” background=”#db0754″ color=”#fdfefd” size=”5″ center=”yes” radius=”round” icon=”icon: telegram” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram![/su_button]

 

Τα drone έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε χώρες όπως την Ισπανία για να ελέγξουν την απομόνωση ή να ενημερώσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δημόσιους δρόμους να τεθούν σε καραντίνα. Τώρα έρχονται να βοηθήσουν στον έλεγχο των συμπτωμάτων του COVID-19. Αυτή η πανδημία ανοίγει τη δυνατότητα χρήσης της υψηλής τεχνολογίας για την καταπολέμησή της. Έχουμε δει τα έργα στην τεχνητή νοημοσύνη, την κβαντική φυσική, την υπολογιστική χημεία και το cloud computing, τα οποία θα μας βοηθήσουν να το ξεπεράσουμε.

 

[signoff]

 

Πηγή: https://www.gizchina.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο