22.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Xiaomi γίνεται συνέταιρος με τον κατασκευαστή επεξεργαστών Leadcore

Η Xiaomi αποφάσισε να λάβει μια απόφαση και να κατασκευάζει τις συσκευές της με δικούς της επεξεργαστές, έτσι ώστε να μην εξαρτάται από άλλους προμηθευτές, όπως την Qualcomm και την MediaTek.
Ο αντιπρόεδρος της Leadcore, κος Cheng, έχει επιβεβαιώσει επισήμως ότι αυτή τη στιγμή εργάζονται με την Xiaomi σε

τρία επίπεδα: το προϊόν, την τεχνολογία και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Για την Xiaomi είναι ιδιαίτερα σημαντικό το τελευταίο σημείο – τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, καθώς η εταιρεία εδώ και καιρό ψάχνει για κάτι για να βάλει στον “φάκελο πατέντα”, για την καλύτερη προστασία των προϊόντων της σε μια επιθετική παγκόσμια σκηνή.
Η Leadcore είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται, αφού κρατάει διάφορα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον τομέα του κινέζικου πρότυπου TD-SCDMA 3G, και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του LTE.
Γιατί λοιπόν η Xiaomi πρέπει να παράγει συσκευές με δικούς της επεξεργαστές, αν υπάρχουν οι Qualcomm και MediaTek!?
Η απάντηση είναι λογική και πολύ απλή – για τη διαφοροποίηση των κινδύνων. Επιπλέον, η εταιρεία θα είναι σε θέση να προστατεύει τα προϊόντα της με τη βοήθεια ενός χαρτοφυλακίου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Leadcore. Η Xiaomi σχεδιάζει να επεκταθεί και σε άλλες παγκόσμιες αγορές και στην ανάπτυξη των δικών της SoC, ένα βήμα πολύ λογικό, ακόμη και κερδοφόρα μακροπρόθεσμα.
Επιπλέον, η Leadcore – παράγει με πολύ χαμηλό κόστος λύσεις για φορητές συσκευές, οπότε η συνεργασία της με την Xiaomi θα επιτρέπει στον τελευταίο να ανταγωνιστεί τη Samsung (Exynos) και τη Huawei (Hisilicon) άμεσα με τις δικές της λύσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει στενή συνεργασία των δύο κινέζικων εταιρειών, αφού έχουμε ήδη δει το πρώτο αποτέλεσμα της εταιρικής τους σχέσης με την δημιουργία του φανταστικού Redmi 2Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο