14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το Facebook ετοιμάζει ένα Android έξυπνο ρολόι με κοινωνική και γυμναστική εστίαση!

Με τα ακουστικά Oculus VR και τις έξυπνες οθόνες τηλεδιάσκεψης Portal, το Facebook γίνεται όλο και περισσότερο κατασκευαστής υλικού. Ένα προϊόν Facebook που αναφέρεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ένα έξυπνο ρολόι, που προσπαθεί να ανταγωνιστεί το Fitbit που ανήκει στην Google αλλά και το Apple Watch.

Οι πληροφορίες κυκλοφόρησαν σήμερα και περιγράφουν λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο το έξυπνο ρολόι του Facebook θα τροφοδοτείται από «μια έκδοση ανοιχτού κώδικα του λογισμικού Android της Google». Αυτό είναι παρόμοιο με το Oculus Quest 2 και Go, με την έκθεση να αποκαλύπτεται επίσης ότι η εταιρεία εργάζεται για τη δημιουργία του δικού της λειτουργικού συστήματος για «μελλοντικό υλικό».

Επιπλέον, το ρολόι θα έχει τη δική του σύνδεση κινητής τηλεφωνίας και δεν θα βασίζεται σε κάποιο smartphone για να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Σε iOS, αυτή η εμπειρία θα είναι περιορισμένη, αν και η εμπειρία χρήσης τρίτου είναι καλύτερη στο Android.

Μια βασική πτυχή αυτού του ρολογιού του Facebook, θα είναι τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του, όπως η αποστολή γρήγορων μηνυμάτων μέσω των πλατφορμών της εταιρείας. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η παρακολούθηση προπονήσεων με φίλους ή η επικοινωνία με έναν εκπαιδευτή. Αυτό το χαρακτηριστικό συνδέεται άμεσα με τον τομέα υγείας πια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Facebook σχεδιάζει να συνδεθεί και με άλλες συσκευές γυμναστικής, όπως τα έξυπνα ποδήλατα της Peleton.

Η κυκλοφορία δεν αναμένεται μέχρι το επόμενο έτος, με τις τιμές να είναι «κοντά στο κόστος παραγωγής». Ως εκ τούτου, το Facebook θα εξαγάγει αξία από τη χρήση των υπηρεσιών που θα το συνοδεύουν. Η εταιρεία σχεδιάζει ένα smartwatch δεύτερης γενιάς «μόλις το 2023», αποκαλύπτοντας ένα επιθετικό χρονοδιάγραμμα.

Αυτό το προϊόν έρχεται καθώς το Facebook προσπάθησε να αγοράσει το Fitbit το 2019. Φυσικά, η εταιρεία γυμναστικής και φορετής επέλεξε μια εξαγορά από την Google, η οποία έκλεισε στις αρχές του τρέχοντος έτους. Η φημολογούμενη παρουσία ενσωματωμένου κινητού σε αυτήν τη συσκευή είναι ενδεικτική της επιθυμίας του Facebook να μην εξαρτάται από τα λειτουργικά συστήματα της Google ή της Apple. Αυτό το ρολόι θα ενταχθεί στη δουλειά του Facebook για έξυπνα γυαλιά που αντικαθιστούν τα τηλέφωνα.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο