14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Microsoft επιδιόρθωσε επιτέλους το σφάλμα της μονάδας δίσκου των Windows 10! Δείτε τι πρέπει να κάνετε!

Η Microsoft έχει διορθώσει το σφάλμα των Windows 10 που θα μπορούσε να προκαλέσει την καταστροφή των τόμων NTFS απλώς και μόνο με πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη διαδρομή ή προβολή ενός ειδικά κατασκευασμένου αρχείου.

Τον περασμένο μήνα, είχαμε αναφέρει το σφάλμα των Windows που επιτρέπει σε όλους τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με χαμηλά δικαιώματα, να επισημάνουν έναν τόμο NTFS ως βρώμικο. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ένας χρήστης των Windows για να ενεργοποιήσει το σφάλμα ήταν να προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση σε μια ειδική διαδρομή, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Η Microsoft επιδιόρθωσε επιτέλους το σφάλμα της μονάδας δίσκου των Windows 10! Δείτε τι πρέπει να κάνετε!

Μόλις τα Windows προσπαθήσουν ν’ αποκτήσουν πρόσβαση στη διαδρομή, θα δείτε το μήνυμα λάθους ότι “Το αρχείο του καταλόγου είναι κατεστραμμένο και δυσανάγνωστο.” και στη συνέχεια επισημαίνει το γράμμα του δίσκου ως κατεστραμμένο και ότι χρήζει επισκευής.

Στη συνέχεια, τα Windows ζητούν από τον χρήστη να επανεκκινήσει τον υπολογιστή και να εκτελέσει το chkdsk για να διορθώσει την καταστροφή.

Η Microsoft είπε ότι η μονάδα δίσκου δεν είναι πραγματικά κατεστραμμένη και το chkdsk των Windows θα διορθώσει το πρόβλημα. Δυστυχώς όμως, πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι αυτό δεν ισχύει πάντα και το chkdsk δεν κατάφερε τελικά να λύσει το πρόβλημα με τα Windows 10 ν’ αρνούνται να εκκινήσουν ξανά!

Η Microsoft διορθώνει το σφάλμα διαφθοράς των Windows 10 NTFS

Μετά την αποκάλυψη του σφάλματος, υπήρχε η ελπίδα ότι η Microsoft θα εκδώσει μια επιδιόρθωση ως μέρος του Patch Φεβρουαρίου.

Όταν αυτό δεν συνέβη, ο Mozilla Firefox 85.0.1 πρόσθεσε έναν έλεγχο για να αποτρέψει την πρόσβαση της διαδρομής και το OSR κυκλοφόρησε μια ανεπίσημη ενημερωμένη έκδοση κώδικα που μπλοκάρει τη διαδρομή στα Windows.

Με την κυκλοφορία αυτής της εβδομάδας του Windows 10 Insider build 21322, η Microsoft έχει συμπεριλάβει μια μη τεκμηριωμένη ενημέρωση κώδικα που εμποδίζει την πρόσβαση στη διαδρομή, η πολυπόθητη δηλαδή λύση!

Τώρα όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη διαδρομή , τα Windows 10 θα αναφέρουν “Το όνομα καταλόγου δεν είναι έγκυρο”, όπως φαίνεται παρακάτω, και δεν επισημαίνει πλέον τον τόμο NTFS ως κατεστραμμένο.

Η Microsoft επιδιόρθωσε επιτέλους το σφάλμα της μονάδας δίσκου των Windows 10! Δείτε τι πρέπει να κάνετε!

Δυστυχώς, αυτή η επιδιόρθωση έχει εμφανιστεί για τώρα μόνο στο κανάλι «Dev» των Windows 10 Insider και όχι στην προεπισκόπηση των Windows 10 21H1 «Beta», την επόμενη ενημέρωση δυνατοτήτων που θα κυκλοφορήσει αυτή την άνοιξη.

Εάν η Microsoft δεν αναβαθμίσει αυτήν την επιδιόρθωση σε έκδοση Windows που θα κυκλοφορήσει νωρίτερα, πιθανότατα θα έχουμε κολλήσει με αυτό το σφάλμα για κάποιο χρονικό διάστημα.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο