15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα “έχασες”;;; Έλα να κάνουμε, επαναφορά φωτογραφιών & βίντεο στο Instagram. Οδηγός βήμα – βήμα…

Η ομάδα του Instagram αποφάσισε να δώσει στους χρήστες τη δύναμη να μπορούν να επαναφέρουν διαγραμμένο περιεχόμενο στο προφίλ τους.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι χάκερς, οι οποίοι συνήθως διέγραφαν περιεχόμενο από χακαρισμένα προφίλ κι έπειτα οι χρήστες ζητούσαν την επιστροφή του.

Πλέον, έχοντας και μια δικλείδα ασφαλείας την οποία θα δείτε παρακάτω, η επαναφορά περιεχομένου είναι μια εύκολη διαδικασία.

Τι διαγραμμένο περιεχόμενο μπορώ να επαναφέρω;
Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζετε πως μπορείτε να επαναφέρετε περιεχόμενο το οποίο έχει διαγραφεί εντός των 30 τελευταίων ημερών. Αν πρόκειται για ιστορία (που δε θα μεταφερθεί στο αρχείο ιστοριών), εντός των 24 τελευταίων ωρών.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα τηρείται αυστηρά, γι’αυτό και περιεχόμενο το οποίο έχει διαγραφεί για πάνω από 30 μέρες δεν είναι δυνατό να επιστραφεί στη θέση του.

Πιο συγκεκριμένα, είναι δυνατή η επαναφορά δημοσιεύσεων του προφίλ (φωτογραφιών και βίντεο), βίντεο του IGTV, reels (για όσους έχουν τη δυνατότητα αυτή) και αρχειοθετημένων ή εν ενεργεία ιστοριών.

Μια διευκρίνιση όσον αφορά τις δημοσιεύσεις: Αν η δημοσίευση ήταν αρχειοθετημένη πριν διαγραφεί, θα επιστρέψει στο «Αρχείο». Αν η δημοσίευση ήταν δημοσιευμένη στο προφίλ, θα επιστρέψει στη θέση της στο προφίλ.

Τέλος, το Instagram έχει φροντίσει να υπάρχει μια δικλείδα ασφαλείας στέλνοντας έναν 6ψήφιο κωδικό στον χρήστη μέσω email (ίσως και μέσω SMS), ώστε να εξασφαλίσει πως είναι εκείνος που ζητά την επαναφορά.

Διαδικασία επαναφοράς Instagram περιεχομένου
Η παρακάτω διαδικασία εφαρμόστηκε στην Android εφαρμογή του Instagram.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε κάτω δεξιά στο εικονίδιο με την εικόνα προφίλ σας.

2. Στη συνέχεια πατήστε πάνω δεξιά το εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές.

3. Στο μενού που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Ρυθμίσεις».

4. Στο νέο μενού, πατήστε την επιλογή «Λογαριασμός».

5. Στη συνέχεια, βρείτε και πατήστε την επιλογή «Πρόσφατα διαγραμμένα».

Στο σημείο αυτό μπορείτε να δείτε αν υπάρχουν δημοσιεύσεις (φωτογραφίες ή βίντεο), IGTV βίντεο ή ιστορίες για επαναφορά. Αν υπάρχουν, στο κάτω αριστερό μέρος τους θα αναγράφονται οι ημέρες που υπολείπονται έως ότου διαγραφούν οριστικά (ή οι ώρες, αν πρόκειται για Ιστορία) και δεν υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς τους.

6. Βρείτε το περιεχόμενο που θέλετε να επαναφέρετε και πατήστε πάνω του για να το ανοίξετε. Στο παράδειγμα πάτησα πάνω σε μια δημοσίευση φωτογραφίας.

7. Στη σελίδα της δημοσίευσης στην οποία θα μεταφερθείτε, πατήστε πάνω δεξιά στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες.

8. Στο μενού επιλογών που θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης, πατήστε την επιλογή «Επαναφορά».

9. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατήστε ξανά την επιλογή «Επαναφορά».

10. Θα σας ζητηθεί να ταυτοποιήσετε πως είστε εσείς που ζητάτε την επαναφορά και όχι κάποιος τρίτος με τη συσκευή σας στα χέρια του. Επιλέξτε τον τρόπο μέσω του οποίου θα λάβετε τον κωδικό επιβεβαίωσης. Στο παράδειγμα έχω δώσει μόνο email, οπότε και είναι προεπιλεγμένος ο συγκεκριμένος τρόπος.

11. Πατήστε την επιλογή «Επόμενο» στο κάτω μέρος της οθόνης για να συνεχίσετε.

12. Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε τον 6ψήφιο κωδικό επιβεβαίωσης που λάβατε. Στη δική μου περίπτωση έλαβα email με τίτλο «Επαλήθευση λογαριασμού», το οποίο περιείχε τον 6ψήφιο κωδικό.

13. Μόλις είστε έτοιμοι, πατήστε την επιλογή «Επιβεβαίωση».

Τέλος, επαναλάβετε τα βήματα 7, 8 και 9 του παραπάνω οδηγού, ώστε να γίνει η επαναφορά, γιατί για κάποιον περίεργο λόγο μετά την ταυτοποίηση χρειάζεται να τα ακολουθήσετε για 2η φορά.

Αν όλα πήγαν καλά, θα βλέπετε τη δημοσίευση η οποία θα έχει πλέον επανέλθει κανονικά στη θέση της και θα λείπει από τη λίστα στα «Πρόσφατα διαγραμμένα».

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο