14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Apple “χρυσώνει” με Αποζημίωση εκατομμυρίων… 21χρονη για υποκλοπή προσωπικού υλικού!!!

Φανταστείτε να δίνατε το κινητό σας τηλέφωνο για επισκευή και λίγο μετά να ανακαλύψετε με τρόμο ότι φωτογραφίες και βίντεο που προορίζονταν για τα μάτια σας μόνο, έχουν δημοσιευτεί στο Facebook… Αυτό έπαθε μία φοιτήτρια στο Ορεγκον, που είχε στείλει το κινητό της iPhone στην Apple για να το επισκευάσουν. Οταν η 21χρονη είδε προσωπικές της φωτογραφίες και βίντεο από το κινητό της να κυκλοφορούν στο Facebook, έκανε μήνυση στην Apple και ο τεχνολογικός κολοσσός συμφώνησε να την αποζημιώσει με εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία είχε μεταφέρει το κινητό της γυναίκας σε κατάστημα επιδιόρθωσης, στην Καλιφόρνια, όπου δύο τεχνικοί υπέκλεψαν το υλικό από το τηλέφωνο και το ανέβασαν στα social media. Το περιστατικό συνέβη το 2016 σε κατάστημα της Pegatron, που αναλάμβανε επισκευές προϊόντων Apple έχοντας συνάψει συμφωνία με την εταιρεία. Πρόκειται για το πιο σοβαρό περιστατικό υποκλοπής προσωπικών δεδομένων χρηστών προϊόντων της Apple, στη διάρκεια επισκευών τους, ανέφερε η Telegraph.

Η εταιρεία επιμένει να πολεμά οποιαδήποτε απόπειρα νομοθεσίας που θα επιτρέπει να επιδιορθώνονται τα προϊόντα της από τρίτους, ισχυριζόμενη ότι αν οι κάτοχοί τους τα αφήνουν στην ίδια για επισκευή, προστατεύουν τα δεδομένα τους. Να όμως, που κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι δύο τεχνικοί στο κατάστημα, υπέκλεψαν 10 φωτογραφίες της όπου σε μερικές ήταν γυμνή ή ημίγυμνη, και ένα βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο στον δικό της λογαριασμό στο Facebook, κάνοντάς το να φαίνεται ότι τα είχε ανεβάσει η ίδια. Οι δύο τεχνικοί απολύθηκαν.

Δεν έγινε γνωστό το ακριβές ποσό της αποζημίωσης, αλλά οι δικηγόροι της είχαν ζητήσει πέντε εκατ. δολάρια. Οροι του εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι να μην συζητήσει η ενάγουσα την υπόθεση με τρίτους ούτε να αποκαλύψει το ποσό της αποζημίωσης. Η εταιρεία δήλωσε ότι από τότε που συνέβη το περιστατικό, έχει κάνει αυστηρότερα τα πρωτόκολλα που διασφαλίζουν την προστασία των δεδομένων των πελατών οι οποίοι δίνουν τις συσκευές τους για σέρβις.

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο