20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έρχονται δροσερές βραδιές υπό την λάμψη της μεγάλης οθόνης…

Θερινά σινεμά: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα (17/6 – 23/6)

Οι ταινίες που θα προβληθούν αυτή την εβδομάδα στα θερινά σινεμά (17/6 – 23/6)

 

Το καλοκαίρι 2021 ήρθε, τα θερινά άνοιξαν και επιτέλους ήρθε η στιγμή να δούμε όλες τις ταινίες, η προβολή των οποίων αναβλήθηκε λόγω πανδημίας. Έτσι, την Πέμπτη 17 Ιουνίου συνεχίζονται οι πρεμιέρες ταινιών, που όλοι και όλες αδιαμφισβήτητα περιμέναμε να δούμε τόσο καιρό.

Από την 9η ταινία Fast & Furious και το Οσκαρικό Promising Young Woman ως το In the Mood for Love σε ανανεωμένη 4K εκδοχή, αυτή η εβδομάδα έχει έντονο κινηματογραφικό ενδιαφέρον και σίγουρα θα μας βρει στα θερινά σινεμά!

Ας δούμε ποιες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα λοιπόν!

1. Fast & Furious 9: Οι μαχητές των δρόμω

Υπόθεση:  Ο Ντομ Τορέτο που υποδύεται ο Βιν Ντίζελ, ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με την Λέτι και τον γιο τους, τον μικρό Μπράιαν, όμως γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Αυτή τη φορά, η απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Η ομάδα του συγκεντρώνεται ξανά, αυτή τη φορά με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων, στην οποία ηγείται ο πιο ικανός δολοφόνος και ο πιο δεινός οδηγός που έχει αντιμετωπίσει ποτέ. Αυτός ο άνδρας τυχαίνει να είναι ο ξεχασμένος αδερφός του Ντομ, ο Τζέικομπ.

2. Digger

Υπόθεση: Ένας πατέρας που ζει ολομόναχος στην καρδιά ενός δάσος, βλέπει το γιο του, με τον οποίο έχουν αποξενωθεί, να επιστρέφει σε εκείνον μετά από χρόνια. Ενώ οι δυο τους καλούνται να βρουν ένα νέο κώδικα επικοινωνίας, στο φόντο βρίσκονται οι προσπάθειες μιας ιδιωτικής εταιρείας να κάνει εξορύξεις στην περιοχή, αλλά και ο διχασμός των ντόπιων ανάμεσα σε εκείνους που τη στηρίζουν και όσων είναι ενάντιοι στις κινήσεις της.

3. Promising Young Woman

Υπόθεση: Η ιστορία αφορά μία νεαρή γυναίκα, την Cassie, η οποία έχει περάσει τραυματικές εμπειρίες στο παρελθόν της. Έτσι, η Cassie κάποια στιγμή αποφασίζει να εκδικηθεί όλους τους άνδρες που θα βρεθούν στο διάβα της.

4. Όρνιθες (ή Πώς να Γίνεις Πουλί)

Υπόθεση: Μια υβριδική ταινία, στα όρια του ντοκιμαντέρ, της μυθοπλασίας και της πολιτικής φαντασίας, από τον κινηματογραφιστή Μπάμπη Μακρίδη του “L” (Sundance Film Festival 2012) και του «Οίκτου» (“Pity”, Sundance Film Festival 2018, Βραβείο καλύτερης ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2019). To “The Birds or how to be one” («Όρνιθες ή πώς να γίνεις πουλί») εμπνέεται από τον αρχετυπικό μύθο του Αριστοφάνη και των «Ορνίθων», την παράσταση του Νίκου Καραθάνου και τους συντελεστές της, κινηματογραφώντας τους εκτός σκηνής, σε πραγματικούς χώρους και φυσικά τοπία – από τα λιβάδια ηφαιστειακής λάβας στην Ισλανδία έως τα υψίπεδα της Παταγονίας και από την Times Square έως τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Τμήμα Voices του φεστιβάλ του Ρότερνταμ, ενώ τον Ιανουάριο 2020 παρουσιαστήκε στο φεστιβάλ της Χιλής Santiago a Mil, μαζί με την ανανεωμένη εκδοχή της παράστασης των «Ορνίθων».

5. In the mood for love

Υπόθεση:  Πολλοί άνθρωποι ορκίζονται ως σήμερα πως αυτή είναι η ομορφότερη ταινία που έγινε ποτέ και η 4Κ αποκατάσταση εκτοξεύει αυτή την ομορφιά σε δυσθεώρητα ύψη. Σήμα κατατεθέν στην καριέρα του Γουόνγκ Καρ Γουάι, με πλάνα, χρώματα, μουσική και slow motion να ενώνονται μελαγχολικά σε μια γιορτή των αισθήσεων.

Σύνοψη: Ο Τσάου, αρχισυντάκτης μιας εφημερίδας, μετακομίζει με τη σύζυγό του σ’ένα καινούργιο σπίτι. Εκεί γνωρίζεται με τη Λι-Ζεν, την όμορφη γυναίκα της διπλανής πόρτας, σύζυγο ενός εμπορικού αντιπροσώπου, ο οποίος βρίσκεται συνήθως σε επαγγελματικό ταξίδι. Η σύζυγος του Τσάου λείπει, επίσης, συχνά από το σπίτι. Κάποτε θα συνειδητοποιήσουν ότι οι σύζυγοί τους είναι εραστές και τότε θα βρεθούν στα χνάρια μιας ερωτικής επιθυμίας που κανείς τους δεν παραδέχεται πως είναι δική του.

[sign off]

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο