20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παρουσίαση του M-net Power 1 κινητού με 5050mAh μπαταρία και 35 ημέρες standy (με φωτογραφίες, βίντεο και εκπτωτικό κουπόνι)

Λόγω δουλειάς χρειάζεται να είμαι εκτός σπιτιού πάρα πολλές ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να φορτίσεις το κινητό. Βέβαια έχω το Xiaomi Mi5S Plus που μου βγάζει την ημέρα, αλλά πολλές φορές θέλεις περισσότερο. Έτσι λοιπόν κοιτούσα για κάτι οικονομικό και με μεγάλη μπαταρία που θα μπορούσα να το έχω σαν δεύτερο κινητό σε τέτοιες ώρες. Το μάτι μου έπεσε πάνω στο M-net Power 1, ένα mid-range θα έλεγε κανείς κινητό, με πολύ μεγάλη μπαταρία. Η εταιρεία μάλιστα το διαφημίζει ότι έχει standby χρόνο αναμονής 35 ημέρες! Ας δούμε όμως τι μου ήρθε και εάν όλα αυτά που λέει η εταιρεία είναι αλήθεια!Το M-net Power 1 μου ήρθε με DHL να πω την αλήθεια, χωρίς όμως να πληρώσω τελωνείο! Παραξενεύτηκα, αλλά αφού έτσι μου το στείλανε… Ανοίγοντας την συσκευασία ήρθα μπροστά σ’ ένα γαλάζιο κουτί, που το πάνω μέρος του είχε την εικόνα ενός κινητού όπου έγραφε ότι έχει μπαταρία 50550mAh και τ’ όνομα M-net Power 1, ενώ από κάτω είχε διάφορες πληροφορίες σχετικά με το κινητό.

Ανοίγοντας το κουτί, μέσα είχε το κινητό μέσα σε ένα σακουλάκι, ένα εγχειρίδιο στα αγγλικά, ένα δεύτερο πίσω καπάκι στο μπλε-πράσινο, ένα καλώδιο με micro usb βύσμα και ένα EU αντάπτορα.

Το M-net Power 1 έρχεται με μία οθόνη IPS 5 ιντσών και ανάλυση 1280 x 720. Οι διαστάσεις του κινητού είναι 14.36 x 7.18 x 1.08 cm, ενώ λόγο της μεγάλης μπαταρίας που έχει, ζυγίζει 187g. Το πίσω καπάκι μπορεί ν’ αλλαχτεί και έτσι να έχετε ένα καινούργιο κινητό κάθε φορά. Το κινητό εμένα μου ήρθε με μαύρο καπάκι και σαν εναλλακτικό ένα μπλε-πράσινο, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες. Εναλλακτικά υπάρχει ακόμα σε χρυσό και σε γκρι εάν θέλετε άλλα χρώματα.

Το M-net Power 1 είναι κατασκευασμένο από σκληρό πλαστικό, για να κρατηθεί η τιμή χαμηλά. Στα δεξιά βλέπουμε τα κουπιά για την ένταση της φωνής και το κουμπί ενεργοποίησης. Στο κάτω μέρος βλέπουμε τις οπές για τα ηχεία και το μικρόφωνο, ενώ στο πάνω μέρος υπάρχει μία micro USB θύρα και η θύρα για τ’ ακουστικά. Στην περιοχή της οθόνης βλέπουμε μία τυπική 2.5D κυρτή οθόνη. Εκεί είναι επίσης η μπροστινή κάμερα με το φλας δίπλα καθώς και οι οπές για τους αισθητήρες για φως και κινήσεις. Απουσιάζουν τα LED ειδοποίησης, ενώ βρίσκουμε τα τυπικά κουμπιά, μη φυσικά, πλοήγησης στο κάτω μέρος.

Θα προσέξατε ότι δεν ανέφερα κάπου θύρα για την SIM. Αυτό γίνεται γιατί πρέπει ν’ αφαιρεθεί το πίσω καπάκι και εκεί θα δείτε τις δύο θέσεις για τις SIM κάρτες. To M-net Power 1 παίρνει 2 SIM ή μία SIM και μία SD κάρτα. Υποστηρίζει Dual-Standby. Η μπαταρία όπως βλέπετε αναγράφει ότι είναι 5050mAh, αρκετά μεγάλη γι’ αυτό το κινητό.

Το M-net Power 1 είναι εφοδιασμένο με τον τετραπύρηνο MediaTek MT6580A χρονισμένο στα 1.3GHz, ARM Cortex-A7. Για τα γραφικά, η ARM Mali-400 MP1, προσπαθεί να κάνει όσο καλύτερη δουλειά μπορεί, με αξιοπρέπεια. Το M-net Power 1 είναι εφοδιασμένο με 1GB RAM και 8GB εσωτερικού χώρου που μπορούν να επεκταθούν μ’ άλλα 32GB μέσω κάποιας SD κάρτας. Το κινητό τρέχει FreemeOS, ένα λειτουργικό βασισμένο σε Android 7.0 Nougat. Πάντως μέσα δεν βρήκα κινέζικες εφαρμογές ή άλλες άχρηστες.

Η πίσω κύρια κάμερα του M-net Power 1 είναι 5MP και με αισθητήρα OmniVision. Την ίδια κάμερα θα βρείτε και στην μπροστινή μεριά του κινητού και με φλας μάλιστα δίπλα της. Το κινητό υποστηρίζει 3G, Bluetooth, GPS, GSM, WiFi 802.11b/g/n και από δίκτυα GSM και WCDMA μόνο.

Όταν ενεργοποιούμε το κινητό, μετά από το πρώτο σετάρισμα που χρειάζεται το κινητό, θα δούμε ότι έχει εγκαταστημένο το Google Playstore όπως και κάποιες κοινές εφαρμογές σαν το Facebook, Twitter και Whatsapp. Εγκατέστησα το AIDA 64, για να αποκτήσουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα από τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του κινητού. Ας δούμε τι βρήκε το πρόγραμμα.

Μετά την λεπτομερή εξέταση που του έγινε “εσωτερικώς”, ήταν ώρα να δούμε “τι πουλιά πιάνει”! Για την δουλειά αυτή θα χρησιμοποιήσουμε τα Androbench, Geekbend και Antutu. Εντάξει. τ’ αποτελέσματα για τα χαρακτηριστικά του κινητού δεν ήταν και άσχημα….

Φυσικά το δυνατότερο σημείο του κινητού είναι η τεράστια μπαταρία του. Έχοντας μία μπαταρία στα 5050mAh και με τα χαρακτηριστικά του κινητού, το σίγουρο είναι ότι θα κρατάει για πάρα πολλές ώρες. Η εταιρεία μάλιστα λέει ότι έχει 35 ημέρες χρόνο αναμονής! Βλέποντας τ’ αποτελέσματα του τεστ που του έτρεξα, που προσπάθησα να είναι συνέχεια ενεργή η οθόνη, έχω να πω ότι την πιστεύω! Δείτε και εσείς στατιστικά! Από το γράφημα της μπαταρίας, βγαίνει ότι το κινητό άντεξε μ’ ενεργή την οθόνη πάνω από 24 ώρες!

Δείτε παρακάτω και ένα unboxing video όπως και ένα βίντεο παρουσίαση που σας έφτιαξα, για να δείτε ζωντανά τις δυνατότητες του κινητού.

Το M-net Power 1 φαίνεται να είναι ένα σχετικά καλό κινητό, με αξιοπρεπή χαρακτηριστικά και με μία φοβερή μπαταρία. Επειδή είναι η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας, κάποια μικροπροβληματάκια που βρήκα και μπορούν εύκολα να διορθωθούν με μία μελλοντική αναβάθμιση του λογισμικού, μπορούν να συγχωρεθούν. Σίγουρα για δεύτερο κινητό αξίζει 100%, αφού με την μπαταρία που έχει, θα ξεχάσετε πότε το φορτίσατε τελευταία φορά! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. Εάν πάλι θέλετε να το αποκτήσετε, μπορείτε να το πάρετε από το Gearbest, όπου με τον εκπτωτικό κωδικό GBMBP, μπορείτε να το αποκτήσετε στα 58€ τελική τιμή!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο