19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Freedom Phone: Ένα κινητό τηλέφωνο μόνο για.. υποστηρικτές του Τραμπ!

Πώς ο 22χρονος δημιουργός του Freedom Phone πήρε ένα τηλέφωνο που κατασκευάστηκε στην Κίνα και σκοπεύει να προσελκύσει τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ

Ήταν μια ιδέα που απευθυνόταν σε ένα πολιτικά πολωμένο κοινό. Ο Erik Finman, ένας 22χρονος o οποίος αυτοαποκαλείται ο νεότερος Bitcoin εκατομμυριούχος στον κόσμο, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter για ένα νέο είδος smartphone που, όπως είπε, θα απελευθέρωνε τους Αμερικανούς από τους «κυρίαρχους της Μεγάλης Τεχνολογίας».

Το εντυπωσιακό του βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε τον Ιούλιο, είχε συγκλονιστική μουσική, αμερικανικές σημαίες και αναφορές στους πρώην προέδρους Αβραάμ Λίνκολν και Ντόναλντ Τραμπ. Σχολιαστές από τον συντηρητικό χώρο διαφήμισαν το Freedom Phone του κ. Finman και το βίντεο του συγκέντρωσε 1,8 εκατομμύρια προβολές. Σύντομα ο κ. Finman δέχθηκε χιλιάδες παραγγελίες για τη συσκευή των 500 δολαρίων.

https://twitter.com/erikfinman/status/1415328529034715141?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1415328529034715141%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ethnos.gr%2Ftehnologia%2F173507_freedom-phone-ena-kinito-tilefono-apokleistika-gia-ypostiriktes-toy-tramp

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times, η συνέχεια ήταν δύσκολη καθώς έπρεπε να προχωρήσει στην κατασκευή και την παράδοση των τηλεφώνων. Στην αρχή, έλαβε κακές κριτικές για το πλάνο να τοποθετήσει απλώς το λογισμικό του σε ένα φτηνό κινεζικό τηλέφωνο. Και στη συνέχεια υπήρχε η άχαρη δουλειά της αποστολής των τηλεφώνων, της πρόσληψης υπαλλήλων εξυπηρέτησης πελατών, της είσπραξης φόρων επί των πωλήσεων και της αντιμετώπισης των ρυθμιστικών αρχών.

«Αισθάνομαι ότι πρακτικά ήμουν προετοιμασμένος για τα πάντα», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Αλλά υποθέτω ότι είναι κάπως σαν να ελπίζεις στην παγκόσμια ειρήνη, με την έννοια ότι δεν πιστεύεις ότι θα συμβεί».

Η «συντηρητική» τεχνολογική βιομηχανία

Ακόμη και οι νεοφυείς επιχειρήσεις (start – ups) που χρηματοδοτούνται γενναιόδωρα, είναι δύσκολο να ανταγωνιστούν τους τεχνολογικούς γίγαντες των οποίων η αξία ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια δολάρια. Ο κ. Finman ήταν μέρος μιας αναπτυσσόμενης «δεξιάς» τεχνολογικής βιομηχανίας που αναλαμβάνει παρ’ όλα αυτά την πρόκληση, βασιζόμενη περισσότερο στην αποστροφή των συντηρητικών πελατών τους για τη Silicon Valley παρά στην τεχνογνωσία ή την εμπειρία.

Υπάρχουν πάροχοι cloud που φιλοξενούν δεξιούς ιστότοπους, ένας ιστότοπος με βίντεο που υποτίθεται υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου και ανταγωνίζεται το YouTube και τουλάχιστον επτά συντηρητικά κοινωνικά δίκτυα που προσπαθούν να ανταγωνιστούν το Facebook.

Το Parler, το δεξιό κοινωνικό δίκτυο που χρηματοδοτείται από τη συντηρητική μεγαλοχορηγό Rebekah Mercer, «πάλευε» να επιβιώσει το 2021, αφού η Apple, η Google και η Amazon απέσυραν τις υπηρεσίες τους. Μια άλλη εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης που είναι δημοφιλής στην ακροδεξιά, η Gab, έδωσε μάχη για να κερδίσει έδαφος χωρίς να έχει θέση στα καταστήματα εφαρμογών της Apple ή της Google. Και το Gettr, ένα κοινωνικό δίκτυο που δημιουργήθηκε από βετεράνους της διοίκησης Τραμπ, δέχθηκε αμέσως hacking.

06lgxhecilnwwdwuztnzcfk-2.png
Ποιος είναι ο 22χρονος Erik Finman

Ο κ. Finman αποκαλεί τον εαυτό του παράγοντα αλλαγής τόσο για την τεχνολογία όσο και για τη ρεπουμπλικανική πολιτική. Σε συνέντευξη που έδωσε δοκιμάζοντας κεμπάπ σε ένα τουρκικό εστιατόριο στο Μανχάταν, ο κ. Finman εξέτασε τη βρετανική πολιτική, αναφέρθηκε τόσο στον Μάρκο Αυρήλιο, τον Ρωμαίο αυτοκράτορα, όσο και στον Καρλ Λάγκερφελντ, τον Γερμανό σχεδιαστή μόδας, και εξήγησε γιατί πιστεύει ότι το σύγχρονο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι “αξιολύπητο”. Οι ηγέτες του κόμματος διαμαρτύρονται για τη λογοκρισία της Big Tech (των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών, δηλαδή), είπε, αλλά κάνουν ελάχιστα γι’ αυτό.

free.png
Το 2014, το περιοδικό New York σκιαγράφησε τον κ. Finman ως έναν 16χρονο που ζει λίγο πιο έξω από το Coeur d’Alene, πόλη του Αϊντάχο των HΠΑ, ο οποίος έγινε πλούσιος όταν, λίγα χρόνια νωρίτερα, ξόδεψε το δώρο των 1.000 δολαρίων που του είχε κάνει η γιαγιά του σε Bitcoin.

Μέχρι το 2017, ο πλούτος του είχε ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο δολάρια και δημοσίευε στο διαδίκτυο φωτογραφίες που τον έδειχναν να ποζάρει με διασημότητες του YouTube, να μπαίνει και να βγαίνει σε ιδιωτικά τζετ και να βάζει φωτιά σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων. Αλλά κουράστηκε από τη σκηνή των κρυπτονομισμάτων. »Στην πραγματικότητα μισώ να μιλάω για το Bitcoin», δήλωσε. «Είναι σαν να ακούς κάποιον να λέει ‘Rolling Stones, παίξτε τις επιτυχίες σας'”.

finman.pngCopyright: Video Capture

Έτσι, ο κ. Finman μπήκε στην πολιτική. O ίδιος έχει αναφέρει ότι από την ηλικία των 12 ετών θεωρούσε τον εαυτό του φιλελεύθερο. (Ήταν σε μια συγκέντρωση για τον Ρον Πολ, τον πρώην υποψήφιο πρόεδρο, όταν κάποιος του μίλησε για πρώτη φορά για το Bitcoin). Αλλά η πολιτική του θέση άλλαξε όταν ο Τραμπ ανέβηκε στην εθνική πολιτική σκηνή. «Πίστεψα το παραμύθι το 2016», είπε.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών ο κ. Finman, άρχισε να προβληματίζεται για όσα πίστευε σχετικά με τη Silicon Valley και τη λογοκρισία των συντηρητικών φωνών. Εντόπισε επίσης μια επιχειρηματική ευκαιρία σε άλλους Ρεπουμπλικάνους που συμμερίζονταν τις ανησυχίες του. Έτσι, στόχευσε στην κυριαρχία της Apple και της Google και προσπάθησε να δημιουργήσει ένα νέο «δεξιό smartphone».

«Η πολιτική είναι η νέα εθνική διασκέδαση, μωρό μου», δήλωσε ο κ. Finman. «Ακόμα και μη πολιτικά πράγματα όπως ένα περίεργο μαξιλάρι καταλήγουν να γίνονται πολιτικά», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Μάικ Λίντελ, τον ιδρυτή του MyPillow, ο οποίος διακινούσε ψέματα για τις εκλογές του 2020.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Τηλέφωνο κατασκευασμένο στην Κίνα

Για να φτιάξει ένα smartphone, ωστόσο, έπρεπε να βασιστεί στη Google. Το λογισμικό Android της εταιρείας λειτουργεί ήδη με εκατομμύρια εφαρμογές και η Google παρέχει μια δωρεάν, ανοιχτή έκδοση του λογισμικού για να το τροποποιούν οι προγραμματιστές. Έτσι, ο κ. Φίνμαν προσέλαβε μηχανικούς για να αφαιρέσουν κάθε ίχνος της Google και να το φορτώσουν με εφαρμογές από συντηρητικά κοινωνικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία. Στη συνέχεια ανέβασε το λογισμικό σε τηλέφωνα που αγόρασε από την Κίνα. Η Google και η Apple αρνήθηκαν να σχολιάσουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times.

Για να παρουσιάσει το τηλέφωνο, δημιούργησε ένα διαφημιστικό σποτ στο οποίο παρουσίασε τις εταιρείες τεχνολογίας ως εχθρούς της αμερικανικής κουλτούρας. «Φανταστείτε αν ο Mark Zuckerberg απαγόρευε τον MLK ή τον Αβραάμ Λίνκολν», είπε στο βίντεο. «Η πορεία της ιστορίας θα είχε αλλάξει για πάντα».

Χιλιάδες άνθρωποι αγόρασαν το τηλέφωνο των 500 δολαρίων. Άλλοι, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων συντηρητικών, αποδοκίμασαν γρήγορα το βίντεο. «Δεν είναι απλά κακό ένστικτο», δήλωσε ο Ζάκαρι Γκρέιβς, ειδικός σε θέματα τεχνολογικής πολιτικής στο Lincoln Network, μια φιλελεύθερη δεξαμενή σκέψης. «Αλλά όταν είδα για πρώτη φορά το βίντεο, περίμενα να πουν “Ζωντανά από τη Νέα Υόρκη, είναι Σάββατο βράδυ!”».

Γρήγορα, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν ότι το Freedom Phone ήταν μια συσκευή χαμηλού κόστους της Umidigi, μιας κινεζικής κατασκευάστριας εταιρείας που είχε χρησιμοποιήσει τσιπ που αποδείχθηκε ότι ήταν ευάλωτα σε hacks. Ο κ. Finman, ο οποίος προώθησε τη συσκευή ως «το καλύτερο τηλέφωνο στον κόσμο», έπρεπε να αμυνθεί.

Σε συνέντευξή του τον Ιούλιο, ο κ. Finman παραδέχτηκε ότι η Umidigi κατασκεύασε το τηλέφωνο, αλλά εξακολουθούσε να λέει ότι ήταν «100%» σίγουρος ότι ήταν πιο ασφαλές από το τελευταίο iPhone. Η Apple διαθέτει δεκάδες χιλιάδες μηχανικούς. Ο κ. Finman δήλωσε ότι απασχολούσε 15 άτομα στη Γιούτα και το Αϊντάχο.

Κάν’ το όπως ο Τραμπ

Ο κ. Finman δήλωσε ότι δεν εξεπλάγη από την κριτική, αλλά αιφνιδιάστηκε από τις πωλήσεις. Αυτό τον έφερε αντιμέτωπο με ευθύνες που δεν είχε υπολογίσει, συμπεριλαμβανομένης της πιστοποίησης με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών και των ειδικών κανόνων για την αποστολή συσκευών με μπαταρίες λιθίου. Προσέλαβε ανθρώπους από τη γενέτειρά του στο Άινταχο για να στελεχώσουν ένα αυτοσχέδιο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών και φρόντισε να διευθετήσει τα ζητήματα του φόρου επί των πωλήσεων.

Μέσα σε ένα μήνα από την κυκλοφορία του τηλεφώνου, ο κ. Finman είχε μια λύση: πούλησε το τηλέφωνο κάποιου άλλου και λειτούργησε ως frontman του branding. Ακριβώς όπως η πολιτική έμπνευση του κ. Finman, ο κ. Trump, πούλησε μπριζόλες Trump και βότκα Trump χωρίς να διευθύνει ένα ράντσο βοοειδών ή ένα αποστακτήριο, ο κ. Finman αποφορτίστηκε από το δύσκολο έργο της πραγματικής διαχείρισης μιας εταιρείας που κατασκευάζει τηλέφωνα.

«Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, φέρτε τους 50άρηδες», δήλωσε ο κ. Finman σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Αυτοί μπορούν να είναι εκείνοι που θα μείνουν ξάγρυπνοι». Συνεργάστηκε με μια εταιρεία 13 ετών στο Όρεμ της Γιούτα, την ClearCellular, η οποία είχε ήδη δημιουργήσει ένα τηλέφωνο που ήταν αποσυνδεδεμένο από την Apple και τη Google. Η εταιρεία είχε επίσης εμπειρία με logistics και εξυπηρέτηση πελατών.

Οι εταιρείες πρόσθεσαν τις ταπετσαρίες με την αμερικανική σημαία και τις συντηρητικές εφαρμογές στη συσκευή της ClearCellular και την ονόμασαν Freedom Phone. Ο κ. Finman δήλωσε ότι το τηλέφωνο διαθέτει επίσης το δικό του “PatriApp Store”, αν και η ClearCellular παρέχει την τεχνολογική υποστήριξη για το κατάστημα εφαρμογών. Ο κ. Finman θα εισπράξει ένα μερίδιο, αν και δεν είναι γνωστό πόσο.

Οι άσχημες κριτικές για το Freedom Phone και η πολιτική προσέγγιση

Οι κριτικές για το νέο τηλέφωνο δεν ήταν θετικές. Το CNET, ιστότοπος αξιολόγησης προϊόντων, ανέφερε ότι η συσκευή των 500 δολαρίων φαίνεται να είναι «σχεδόν ισάξια με ένα οικονομικό τηλέφωνο Android των 200 δολαρίων».

Ο Michael Proper, 46 ετών, ιδρυτής της ClearCellular, δήλωσε ότι ο κ. Finman «χτίζει πραγματικά ένα εμπορικό σήμα». Η δημιουργία μιας εταιρείας τηλεφώνων είναι φιλόδοξη, και «όχι μόνο το λογισμικό, η ασφάλεια, το υλικό, αλλά και η αλυσίδα εφοδιασμού, η απογραφή και η κεφαλαιοποίηση», πρόσθεσε. Το δυνατό σημείο του κ. Finman είναι «η σύνδεση με τους ανθρώπους μέσα στην κοινότητα της ελευθερίας».

Ο κ. Finman δήλωσε ότι είχε παραγγελίες για περίπου 12.000 Freedom Phones, ανεβάζοντας τα έσοδα σε περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια σε μόλις επτά εβδομάδες. Ο κ. Finman και ο κ. Proper δήλωσαν ότι έχουν απομείνει περίπου 8.000 τηλέφωνα προς αποστολή. Ο κ. Finman αρνήθηκε να συνδέσει τους New York Times με οποιονδήποτε πελάτη.

Ο κ. Finman είπε ότι ο κ. Proper «είναι σαν τον Phil Knight μου και το Freedom Phone είναι σαν τα Jordans», αναφερόμενος στον συνιδρυτή της Nike που βοήθησε να γίνουν τα παπούτσια του Michael Jordan πολιτιστική και εμπορική επιτυχία.

Σε μια τηλεφωνική συνέντευξη στα τέλη Αυγούστου από την Ουάσινγκτον, όπου θα συναντούσε πιθανούς επενδυτές, είπε ότι το Freedom Phone θα μπορούσε να τα βάλει με τους φιλελεύθερους εκτός από το να απελευθερώσει τους πελάτες του από τη Μεγάλη Τεχνολογία.

Ο Finman σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των εκλογών, σχεδίαζε να κάνει το Freedom Phone να κατευθύνει τους χρήστες σε κοντινά εκλογικά κέντρα και σκόπευε να δημιουργήσει μια ροή ειδήσεων όπου θα μπορούσε να προωθήσει συντηρητικά άρθρα. «Το βλέπω ως ένα από τα απόλυτα πολιτικά εργαλεία», είπε. «Ο καθένας έχει ένα στην τσέπη του».

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο