18.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πρώτη η Qualcomm σε επεξεργαστές παγκοσμίως, ενώ Apple και Mediatek τρέχουν να την προλάβουν!

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που μόλις δημοσίευσε η εταιρεία στρατηγικής Analytics Research Market, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, τα παγκόσμια έσοδα από επεξεργαστές στα κινητά τηλέφωνα, έφτασαν στα 9,4 δισ. δολάρια! Μπορεί το νούμερο ν’ ακούγεται πολύ, στην αλήθεια όμως είναι μειωμένο κατά 5% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Όπως και να έχει το πράγμα πάντως, στη λίστα αυτή είναι με μεγάλη διαφορά η Qualcomm, ενώ μετά ακολουθούν Apple και Mediatek.

Ουσιαστικά η Qualcomm κατέχει το 42% των συνολικών εσόδων παγκοσμίως, ενώ η Apple και η Mediatek έχουν από ένα 18% μόνο!

Η ναυαρχίδα της Qualcomm, Snapdragon 835 που βασίζεται σε τεχνολογία 10-nm,  και περιέχει τεχνολογία 64 bit με ενσωματωμένο μόντεμ LTE Gigabit, δείχνει ότι έχει πετύχει πολύ περισσότερο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο 820/821. Αυτό που αναφέρει επίσης η Strategy Analytics, είναι ότι περιμένει περαιτέρω αύξηση αυτού του ποσοστού, αφού τώρα έχουν αρχίσει να φαίνονται και οι επεξεργαστές της σειράς 600.

Αναφορικά με την Mediatek, η έκθεση αναφέρει ότι η ανάκαμψη της θα απαιτήσει χρόνο, επειδή η σχετική τεχνολογία του μόντεμ εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με αυτό της Qualcomm. Μέχρι στιγμής, οι κορυφαίες μάρκες της σειράς Helix X της MediaTek δεν ήταν και τόσο πολύ πετυχημένες, αλλά η σειρά Helio P της μεσαίας κατηγορίας τα έχει καταφέρει πάρα πολύ καλά.

“Μετά από μια ισχυρή ανάπτυξη το περασμένο έτος, η MediaTek έπεσε σε πρόβλημα το πρώτο εξάμηνο του 2017, δείχνοντας αδυναμία να κρατήσει το χαρτοφυλάκιο που είχε επιτύχει, ενώ ο ανταγωνισμός φάνηκε πολύ καλύτερος την ίδια στιγμή. Όλα αυτά οδήγησε στην απώλεια μεριδίου της αγοράς κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017”, αναφέρει ο ειδικός στα κινητά τηλέφωνα Stuart Robinson, της Strategy Analytics.

Επιπλέον, η εταιρεία υπολογίζει ότι οι αποστολές των 64bit επεξεργαστών, αυξήθηκαν κατά 24% το πρώτο εξάμηνο του 2017, φτάνοντας έτσι στο 86% το σύνολο των μεταφορών επεξεργαστών smartphone.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο