16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Metaverse: Η «απτική τεχνολογία» προσομοιώνει.. φιλιά

Σύστημα «απτικής τεχνολογίας» που μπορεί να ενσωματωθεί σε μάσκες εικονικής πραγματικότητας δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να δέχεται στοματικά ερεθίσματα, για παράδειγμα φιλώντας άλλα άβαταρ στον κόσμο του metaverse.

Η μελέτη που παρουσίασαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon στις ΗΠΑ αφορά πομπούς υπερήχων που παράγουν δονήσεις στα χείλη, τη γλώσσα και τα δόντια.

O χρήστης θα μπορεί έτσι να πίνει καφέ, να δροσίζεται από μια πηγή τρεχούμενου νερού, να καπνίζει αλλά και να φιλιέται σε εικονικά περιβάλλοντα. Θα μπορεί επίσης να νιώθει στο στόμα του την βροχή και τον άνεμο.

Και αυτό χωρίς να απαιτείται από τον χρήστη να ακουμπά τη συσκευή στο στόμα.

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές η περιοχή του στόματος είναι δεύτερη πιο σημαντική περιοχή για την αφή μετά τα δάκτυλα, μέχρι σήμερα όμως δεν έχει αξιοποιηθεί στον τομέα της απτικής τεχνολογίας.

Σε βίντεο που παρουσίασε η Future Interfaces Group, ο χρήστης παίζει μεταξύ άλλων ένα παιχνίδι με αράχνες και νιώθει το γαργάλημα ενός αρθρόποδου που περπατά πάνω στα χείλη του.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Ο παίκτης μπορεί τότε να πυροβολήσει την αράχνη και να «νιώσει τα κομμάτια της» που του πετάγονται στο στόμα.

Παραμένει βέβαια ασαφές αν οι χρήστες θα θέλουν μια τέτοια δόση ρεαλισμού…

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο