22.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συσκευές κινητής τηλεφωνίας: Πώς μοιράζονται τα μερίδια αγοράς

Οι αρρυθμίες στην εφοδιαστική αλυσίδα και η έλλειψη βασικών εξαρτημάτων έχουν επηρεάσει σημαντικά (και) την παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Για τρίτο συνεχές τρίμηνο, οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων σε παγκόσμιο επίπεδο παρουσίασαν μείωση, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker της International Data Corporation (IDC).

146500370
“Αν και αναμενόταν κάποια πτώση το 1ο τρίμηνο, λόγω των συνεχιζόμενων προκλήσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα και στην αγορά των βασικών εξαρτημάτων, η αγορά φαίνεται πως πήρε μια στροφή προς το χειρότερο”, αναφέρει η IDC, με αφορμή την πτώση κατά 8,9% που διαπιστώθηκε.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της έκθεσης, το καταναλωτικό κλίμα σε όλες τις περιοχές του πλανήτη και ιδιαίτερα στην Κίνα είναι “αρνητικό”. Επίσης, οι έντονες ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την οικονομική αστάθεια περιορίζουν περαιτέρω τις δαπάνες καταναλωτών και επιχειρήσεων.

Σε αυτές τις αρνητικές συνθήκες προστίθεται και το αυξανόμενο κόστος προμήθειας και μεταφοράς εξαρτημάτων από τα πρόσφατα lockdown στη Σαγκάη.

Ακόμη, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όχι μόνο επηρεάζει δυσμενώς την ευρωπαϊκή αγορά smartphones, αλλά δημιουργεί αρνητικό “κλίμα” στον κλάδο παγκοσμίως.

Δεδομένων αυτών των αβεβαιοτήτων, οι περισσότεροι κατασκευαστές smartphones υιοθετούν μια πιο συντηρητική στρατηγική ανάπτυξης για το 2022.
Μάλιστα, ορισμένοι κατασκευαστές έχουν προμηνύσει για ανατιμήσεις στις συσκευές, λόγω του αυξημένου κόστους πρώτων υλών και logistics.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Ανά γεωγραφική περιοχή, η περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (ΚΑΕ) υποχώρησε κοντά στο 20%, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, με τις προοπτικές να παραμένουν αβέβαιες.

Από άποψη όγκου, η εν λόγω περιοχή αντιπροσωπεύει μόνο το 6%-7% των παγκόσμιων πωλήσεων και περίπου το 5% των εσόδων της αγοράς.

Η μεγαλύτερη μείωση όγκου προήλθε στην Κίνα και σε άλλα μέρη της Ασίας/Ειρηνικού, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των αποστολών παγκοσμίως, γνωρίζοντας μείωση κατά 12,3%.

Τέλος, σε επίπεδο μεριδίων αγοράς, η κατάταξη των κατασκευαστών smartphones δεν άλλαξε κατά το 1ο τρίμηνο του 2022. Η Samsung προηγείται με μερίδιο 23,4%, η Apple είναι δεύτερη με 18,0% και οι Xiaomi, OPPO και vivo ακολουθούν με μερίδιο 12,7%, 8,7% και 8,1% αντίστοιχα.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο