18.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η Apple θα φέρει Apple Watch με.. κάμερα!

Το Apple Watch έρχεται με πολλούς αισθητήρες και πολλές δυνατότητες. Διαθέτει αισθητήρες κίνησης, αισθητήρες θέσης, ακόμη και ειδικούς αισθητήρες για να ανιχνεύει τους κτύπους της καρδιάς αλλά και την πίεση του αίματος. Αυτό που δεν έχει, όμως, είναι… κάμερα. Η Apple, όμως, φαίνεται πως… ψάχνεται και σε αυτό το επίπεδο, κάτι που σίγουρα δεν εκπλήσσει κανέναν, αλλά τώρα τα πράγματα φαίνεται πως γίνονται πιο σοβαρά, μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις!

Η πατέντα που άναψε φωτιές

Το γραφείο ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ (και όχι μόνο) βομβαρδίζεται καθημερινά με εκατοντάδες αιτήσεις για πατέντες. Όλες οι εταιρείες φροντίζουν να καλύπτουν τα νώτα τους για το οτιδήποτε σκέφτονται (ή και φαντάζονται) οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές τους. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες πατέντες μένουν στη σφαίρα του θεωρητικού, δηλαδή δεν κυκλοφορούν ποτέ συσκευές οι οποίες να χρησιμοποιούν τις ιδέες αυτές. Η Apple δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα και αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει ένα ολόκληρο site αποκλειστικά για να ψάχνει και να δημοσιεύει κάθε μία πατέντα (ή αίτηση για πατέντα) που καταθέτει η Apple! Από εκεί ξεκίνησε και ο ντόρος για το Apple Watch!

Το Apple Watch είναι μια συσκευή η οποία φιλοδοξεί – για την ώρα – να υποκαταστήσει το iPhone, επιτρέποντάς σου να έχεις πρόσβαση σε λειτουργίες και ειδοποιήσεις χωρίς να βγάλεις το iPhone από την τσάντα ή την τσέπη. Ένα από τα πράγματα που δε μπορεί να κάνει, όμως, είναι να βγάλει φωτογραφίες. Αν και έχουν εμφανιστεί κάποια “αξεσουάρ”, όπως το λουράκι με κάμερα, τα οποία προσπαθούν να καλύψουν αυτό το κενό, η πραγματικότητα είναι πως όλοι περιμένουν την επίσημη “απάντηση” της Apple σε κάποιο μελλοντικό μοντέλο. Δηλαδή ένα Watch το οποίο θα σου επιτρέπει να σηκώσεις απλά το χέρι σου και να βγάλεις μια φωτογραφία.

Η Apple, όπως γίνεται φανερό από την πατέντα, έχει ψαχτεί και σε αυτό τον τομέα, αναζητώντας τρόπους να ενσωματώσει μια κάμερα στο Watch, αλλά με τρόπο ο οποίος να είναι φυσικός και να επιτρέπει στον χρήστη να βγάλει μια φωτογραφία χωρίς να χρειάζεται να κάνει το χέρι του να φαίνεται λες και βγήκε από την τελευταία σεζόν του… Stranger Things!

apple-watch-camera-01

Κάμερα στο Apple Watch

Η Apple έχει σκεφτεί όλες τις πιθανότητες και έχει κάνει σχέδια για όλες τις (βιώσιμες) παραλλαγές της τοποθεσίας μιας κάμερας στο Watch. Από τις ιδέες αυτές, δύο φαίνεται να προκρίνονται στην πατέντα της εταιρείας: η κάμερα να βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής, εκεί που τώρα βρίσκονται οι καρδιακοί αισθητήρες, αλλά και στο… crown!

Για την πρώτη περίπτωση, δηλαδή η κάμερα να βρίσκεται στο πίσω μέρος του Watch, η Apple έχει σκεφτεί δύο πράγματα. Το πρώτο είναι το ότι εκεί υπάρχει άπλετος διαθέσιμος χώρος για να βάλει και LED φωτισμού (φλας). Αν η κάμερα βρίσκεται στο πίσω μέρος του Watch, όμως, αυτό θα σήμαινε πως, για να βγάλεις μια φωτογραφία, θα έπρεπε να βγάλεις το Watch από τον καρπό. Για αυτό το λόγο, οι σχεδιαστές έχουν “προβλέψει” ένα Watch το οποίο δεν θα είναι μόνιμα προσδεμένο στο λουράκι. Το Watch θα είναι αφαιρούμενο, με ένα είδος “θήκης” να παραμένει προσδεμένη στο λουράκι, ενώ το κύριο σώμα του Watch θα μπορεί να αφαιρεθεί ώστε ο χρήστης να μπορεί να βγάλει φωτογραφίες με την κάμερα! Υποθέτουμε πως θα στηρίζεται με κάποιο είδος κλιπ στη “θήκη”.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Η δεύτερη περίπτωση είναι πιο περίεργη. Με την κάμερα κρυμμένη μέσα στο crown, θεωρητικά ο χρήστης θα μπορούσε να σηκώσει το χέρι του και να… σημαδέψει, έτσι ώστε να βγάλει φωτογραφία. Βέβαια, και πάλι δε θα μπορεί να βλέπει το… “τι” τραβάει, μιας και η οθόνη είναι κάθετη προς την κατεύθυνση που “βλέπει” η κάμερα. Αλλά η Apple το έχει βάλει κι αυτό στην πατέντα – θυμάσαι που λέγαμε ότι οι εταιρείες “καλύπτουν τα νώτα τους” βάζοντας ό,τι ιδέα (ή παραλλαγή) τους έρθει στο μυαλό;

apple-watch-camera-02.jpg
Κάμερες παντού!

Η κάμερα μπορεί να δουλεύει καλύτερα ούσα στο πίσω μέρος του Watch, αν θες να βγάλεις φωτογραφίες, μπορεί να δουλέψει, με λίγη τύχη, και στο crown, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να δουλέψει αν θες να τη χρησιμοποιήσεις για βιντεοκλήσεις και FaceTime από την οθόνη του Watch. Αυτός είναι ένας λόγος που η Apple δουλεύει (και) την περίπτωση να ενσωματώσει μια κάμερα… κάτω από την οθόνη! Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι καινούριο, μιας και όλες οι εταιρείες έχουν αρχίσει να πειραματίζονται με την περίπτωση του να κρύψουν μια κάμερα κάτω από την οθόνη (για smartphones ή για laptops), αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι απτό. Όπως και να το κάνεις, μια κάμερα η οποία προσπαθεί να “δει” εικόνα ανάμεσα από τα pixels και τις καλωδιώσεις μιας οθόνης δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η Apple κρατά τις επιλογές της ανοιχτές και μπορεί να δούμε κάποιο μελλοντικό Apple Watch το οποίο να διαθέτει μια “καλή” κάμερα στο πίσω μέρος για τις φωτογραφίες (και διάφορες άλλες μετρήσεις) αλλά και μια κάμερα “in display” (χαμηλότερης ποιότητας) για βιντεοκλήσεις!

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο