18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ferrari Purosangue: Τι φέρνει το νέο SUV

Η Ferrari Purosangue, το πρώτο SUV μοντέλο από το Μαρανέλο, ακολουθεί το δικό του δρόμο σε σχέση με τους Γερμανούς και Ιταλούς ανταγωνιστές του. Με άλλα λόγια, τις Porsche και Lamborghini.

Με τη νέα Purosangue η Ferrari δεν σκοπεύει να ακολουθήσει τη Lamborghini και την Porsche, οι οποίες διπλασίασαν εν ριπή οφθαλμού τις παγκόσμιες πωλήσεις τους μετά το ντεμπούτο των πρώτων τους SUV.

ο-διαφορετικός-δρόμος-της-ferrari-purosangue-152997
«Η Purosangue δεν θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20% των πωλήσεων της εταιρείας, κατά μέσο όρο», δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Ferrari, Enrico Galliera, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία από την Ιταλία αποκάλυψε τα σχέδιά της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Όταν ρωτήθηκε πόσες παραγγελίες έχει ήδη λάβει η Ferrari για την Purosangue, ο Enrico Galliera απάντησε: «Η ζήτηση θα είναι πρόβλημα για την εταιρεία, αν και το πρόβλημα αυτό θα είναι με θετικό πρόσημο».

Η Ferrari δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία του πρώτου SUV στην ιστορία της, πολλώ δε μάλλον μετά την… επίδειξή του σε νυν ιδιοκτήτες μοντέλων της στο Μαρανέλο, οι οποίοι αντέδρασαν «πολύ θετικά». Μάλιστα, ο επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας είπε ότι οι περισσότεροι από αυτούς «θέλουν να την αγοράσουν», με αποτέλεσμα ένα «τεράστιο βιβλίο παραγγελιών».

Ferrari

Ως γνωστόν, η Ferrari έχει τεράστια ιστορία στο να… ξεπουλά πολλά από τα μοντέλα της ακόμη και προτού παρουσιαστούν επίσημα. Η Ferrari κατέστησε σαφές, ωστόσο, ότι το νέο μοντέλο δεν θα έχει παρόμοιο αντίκτυπο με αυτό της Urus για τη Lamborghini ή της Cayenne για την Porsche.

«Δεν θέλουμε να διπλασιάσουμε τους όγκους των πωλήσεών μας», δήλωσε ο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna.

Η εταιρεία πούλησε 11.155 αυτοκίνητα το 2021, έναντι 9.119 το προηγούμενο έτος.

Συγκριτικά, η Porsche πούλησε 54.234 αυτοκίνητα το 2001, ένα μόλις χρόνο πριν λανσάρει την Cayenne. Μέχρι το 2005 ο όγκος πωλήσεων της γερμανικής μάρκας ήταν 96.794. Πέρυσι, η Porsche πούλησε 301.915 αυτοκίνητα, με την Cayenne και το μικρό της αδερφάκι, τη Macan, να αντιπροσωπεύουν συνολικά το 57% των πωλήσεών της.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Η Lamborghini είπε ότι αυτό το μήνα η Urus έγινε το best-seller όλων των εποχών. Από το ντεμπούτο της στην αγορά το 2018, έχουν κατασκευαστεί 20.000 αντίτυπα της Urus, με το SUV μοντέλο να αντιπροσωπεύει το 60% των ετήσιων πωλήσεων της Lamborghini πέρσι, οι οποίες ανήλθαν στις 8.405. μονάδες.

Θυμίζουμε ότι η νέα Purosangue θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο και οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2023. Μάλιστα, το ιταλικό SUV θα είναι με έναν 12κύλινδρο σε διάταξη V ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης.

Ferrari - John Elkann

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο