18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Bluetooth ακουστικά Tronsmart Onyx Ace Pro: Αναβαθμισμένα και οικονομικά!

Σε παλιότερο άρθρο έχουμε ασχοληθεί με τα ακουστικά Onyx Ace της Tronsmart. Τα ακουστικά αυτά ακολουθούν τον πετυχημένο σχεδιασμό των Apple AirPods 2 και προσφέρουν ήχο HiFi, εξαιρετικής ποιότητας τηλεφωνικές κλήσεις και μια πολύ άνετη εμπειρία ακρόασης. Πρόσφατα η Tronsmart παρουσίασε ένα νέο βελτιωμένο μοντέλο με το όνομα Onyx Ace Pro. Τα ακουστικά αυτά διατηρούν την ίδια ακριβώς εμφάνιση με τα προηγούμενα και παρόμοιες λειτουργίες, αλλά έχουν αναβαθμιστεί ως προς ποιότητα του ήχου, την αυτονομία, ενώ προσφέρουν και καλύτερη απόδοση στη χρήση με παιχνίδια. Ας τα δούμε λίγο καλύτερα.

Περιγραφή

Όπως είπαμε τα Onyx Ace Pro ακολουθούν τη σχεδιαστική γραμμή των Apple AirPods. Είναι μικρά, με σχήμα πιεσμένης σφαίρας και τη χαρακτηριστική «ουρά» των AirPods. Χάρις στον σχεδιασμό τους εισχωρούν στο αυτί μόνο κατά το ήμισυ, προσφέροντας έτσι μεγάλη άνεση κατά τη χρήση, χωρίς καμία πίεση στο αυτί μας και παραμένουν διακριτικά όταν τα φοράμε. Διαθέτουν ενδεικτική λυχνία λειτουργίας στην κάτω πλευρά και τα διακριτικά L και R για το αριστερό και το δεξί αντίστοιχα. Ακόμα διαθέτουν τέσσερα μικρόφωνα (δύο στο κάθε ακουστικό) με υποστήριξη του πρωτόκολλο ακύρωσης θορύβου cVc 8.0, προσφέροντας έτσι αξεπέραστη στερεοφωνική συνομιλία. Έχουν κουμπί αφής πολλαπλών λειτουργιών για ενεργοποίηση / απενεργοποίηση, απάντηση / απόρριψη / τερματισμό κλήσης, Play / Pause, επόμενο / προηγούμενο τραγούδι, ενεργοποίηση λειτουργίας για παιχνίδια και λειτουργίας του ηχητικού ψηφιακού βοηθού (Siri, Google, Cortana). Το κουμπί βρίσκεται πάνω στην ασημένια μεταλλική, διακοσμητική λωρίδα του κάθε ακουστικού. Γενικά η  κατασκευή τους είναι πολύ ποιοτική και στιβαρή. Τα ακουστικά κυκλοφορούν σε δύο χρώματα λευκό ή μαύρο, έχουν γυαλιστερό φινίρισμα και μεταλλική διακόσμηση.

Η θήκη – Power Bank που περιέχει τα ακουστικά είναι μικρή και πολύ ελαφριά αφού ζυγίζει μόλις 37 gr, μαζί με τα ακουστικά. Διαθέτει μαγνητικό καπάκι και στην μπροστινή πλευρά έχει τέσσερεις ενδεικτικές λυχνίες, πάνω από το λογότυπο της εταιρείας. Οι λυχνίες δείχνουν την κατάσταση της μπαταρίας. Η μπαταρία έχει 100% ενέργεια αν ανάβουν και οι τέσσερις, 75% αν ανάβουν οι τρεις, 50% οι δύο και 25% η μία. Οι λυχνίες είναι πολύ πρακτικές για τον έλεγχο της κατάστασης της μπαταρίας και θυμίζουν τις ανάλογες λυχνίες ενός Power Bank. Όταν τοποθετούμε τα ακουστικά μέσα στη θήκη, η πρώτη και η τελευταία λυχνία ενεργοποιούνται, ενώ φορτίζουν το αριστερό και το δεξί ακουστικό, αντίστοιχα. Όταν οι λυχνίες σβήσουν, η φόρτιση έχει ολοκληρωθεί. Στην κάτω πλευρά της θήκης βρίσκεται μια θύρα Type C που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της θήκης και ένα κουμπί πολλαπλών λειτουργιών. Αν το πατήσουμε μια φορά ενεργοποιούνται οι ενδεικτικές λυχνίες της μπαταρίας και αν το πατήσουμε για δέκα δευτερόλεπτα γίνεται reset στα ακουστικά.

Οι διαστάσεις των ακουστικών είναι 39 x 16.5 x 16.8 mm και της θήκης 48 x 23 x 57.5 mm. Τα ακουστικά ζυγίζουν μόλις 4 gr, άρα είναι πολύ ελαφριά. Σχεδόν δεν αντιλαμβανόμαστε ότι τα φοράμε! Η αυτονομία τους φτάνει τις 6.5 ώρες σε κάθε φόρτιση και τις 27 ώρες με τη χρήση της θήκης – Power Bank. Το προηγούμενο μοντέλο είχε μικρότερη αυτονομία, 5 ώρες σε κάθε φόρτιση και 24 ώρες με τη θήκη. Η φόρτιση της θήκης διαρκεί 2 ώρες και των ακουστικών 1.5 ώρες. Μέσα στη συσκευασία των Onyx Ace Pro υπάρχουν τα ίδια τα ακουστικά με τη θήκη τους και σε χωριστό κουτί το φυλλάδιο οδηγιών, η κάρτα εγγύησης και το καλώδιο USB Type C για τη φόρτιση.  Το φυλλάδιο οδηγιών είναι γραμμένο σε επτά γλώσσες (όχι όμως Ελληνικά) και περιέχει κείμενο και κατατοπιστικές εικόνες που εξηγούν τις λειτουργίες των ακουστικών. Αυτού του είδους τα ακουστικά που εισχωρούν στο αυτί μόνο κατά το ήμισυ, δεν απαιτούν ear tips για να εφαρμόσουν σωστά στα αυτιά μας. Έτσι στη συσκευασία δεν υπάρχουν ear tips.

Λειτουργίες – Απόδοση

Τα ακουστικά Onyx Ace Pro ενεργοποιούνται μόλις τα αφαιρέσουμε από τις μαγνητικές υποδοχές τους. Η σύνδεση με το κινητό γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, χωρίς καθόλου διακοπές, χάρη στην έκδοση Bluetooth 5.2. Μόλις τα τοποθετήσουμε πάλι στην θήκη τους απενεργοποιούνται αυτόματα. Η σύνδεση Bluetooth είναι πολύ σταθερή χωρίς καθόλου διακοπές. Να σημειώσουμε εδώ ότι το προηγούμενο μοντέλο είχε έκδοση Bluetooth 5.

Τα Onyx Ace Pro διαθέτουν επιλογή λειτουργίας για παιχνίδια (Gaming Mode). Πραγματικά, αν την ενεργοποιήσουμε, δεν παρατηρούμε καμία καθυστέρηση του ήχου σε σχέση με την εικόνα τόσο στα παιχνίδια όσο και κατά τη λειτουργία αναπαραγωγής ήχου από βίντεο. Η δυνατότητα Gaming Mode δεν υπάρχει στο προηγούμενο μοντέλο. Η λειτουργία hands free πραγματοποιείται χωρίς προβλήματα και τα στερεοφωνικά μικρόφωνα (τέσσερα στο σύνολο) προσφέρουν αποτελεσματική μείωση του θορύβου του περιβάλλοντος. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην τεχνολογία ακύρωσης θορύβου cVc  8.0 που υποστηρίζουν τα ακουστικά. Μπορούμε, αν θέλουμε, να χρησιμοποιήσουμε μόνο το ένα ακουστικό Bluetooth σαν μονοφωνικό. Μόλις όμως ενεργοποιήσουμε και το άλλο, αυτόματα μετατρέπονται σε στερεοφωνικά.

Τα ακουστικά εφαρμόζουν άριστα στα αυτιά, χωρίς να πέφτουν ή να κουράζουν. Όπως είπαμε, είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να εισχωρούν στο αυτί μόνο κατά το ήμισυ, προσφέροντας έτσι μεγάλη άνεση κατά τη χρήση, χωρίς καμία πίεση στο αυτί μας. Για να επιτύχουμε μέγιστη άνεση χρήσης στα ακουστικά τύπου ψείρας, που εισχωρούν στο αυτί μας, πρέπει να επιλέξουμε το κατάλληλο μέγεθος ear tips. Αντίθετα, τα Onyx Ace Pro με τη μοναδική τους κομψή και ελαφριά σχεδίαση, ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε αυτί, προσφέροντας άνεση στη χρήση, χωρίς καθόλου πίεση. Ο ήχος τους είναι εξαιρετικός και αναπαράγουν καθαρά όλες τις ακουστικές συχνότητες. Προσφέρουν εντυπωσιακό ήχο με μεγάλη διαύγεια. Ο ήχος όλων των μουσικών οργάνων αποδίδεται τέλεια με μεγάλη πιστότητα και εξαιρετική ποιότητα ακρόασης, σε όλα τα είδη μουσικής. Γενικά ο ήχος τους είναι ισορροπημένος και πλούσιος. Αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται χάρη στα μεγάλης διαμέτρου, 13 mm, ηχεία που διαθέτουν, αλλά και στην υποστήριξη αποκωδικοποίησης ήχου aptX™ και aptX™ Adaptive. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο ήχος τους είναι πιο πλούσιος από το προηγούμενο μοντέλο το οποίο δεν υποστηρίζει την αποκωδικοποίηση ήχου aptX™ Adaptive.

Τα Onyx Ace Pro διαθέτουν αδιάβροχη πιστοποίηση IPX5. Έτσι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε άφοβα στη βροχή, στα σπορ ή σε περιβάλλον με σκόνη. Δε χρειάζεται να ανησυχούμε αν ξαφνικά αρχίσει να βρέχει ή αν ιδρώσουμε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε ακόμα και κατά τη διάρκεια εντατικής προπόνησης ή τζόκινγκ στη βροχή, χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα ακουστικά είναι συμβατά με όλους του ψηφιακούς φωνητικούς βοηθούς όπως η Siri, η Alexa και η Google. Προσφέρουν πρακτικό χειρισμό με τη βοήθεια των κουμπιών αφής που διαθέτουν. Ακόμα η πολύ πρακτική και μικρή θήκη – Power Bank (που περιέχει τα ακουστικά) είναι ιδανική για να την έχουμε μαζί μας παντού στο σπίτι, στη δουλειά, στη διασκέδαση, στο ταξίδι, ή στις διακοπές.

Συμπέρασμα

Αν θέλετε να αγοράσετε στερεοφωνικά Bluetooth ακουστικά που να ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας από πλευράς λειτουργιών και δυνατοτήτων, τότε τα Onyx Ace Pro είναι μια άριστη επιλογή. Είναι πολύ πρακτικά και διαθέτουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Ακόμα έχουν την άριστη εφαρμογή του προκατόχου τους στο αυτί, χωρίς να πέφτουν ή να κουράζουν. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη σχεδίασή τους που τους επιτρέπει να εισχωρούν στο αυτί μόνο κατά το ήμισυ.

Σήμερα μπορούμε να αποκτήσουμε τα Tronsmart Onyx Ace Pro από το Geekbuying σε Λευκό ή Μαύρο χρώμα, σε τιμή προσφοράς, μικρότερη από 35 €, με δωρεάν έξοδα αποστολής. Νομίζω ότι αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί!

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο