18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πώς να έχεις συνέχεια μπαταρία στο κινητό σου

Οι μπαταρίες των κινητών είναι αναλώσιμες και η χωρητικότητά του μειώνεται με το χρόνο
Αν η μπαταρία του κινητού έχει αρχίσει να ξεφορτίζει όλο και πιο γρήγορα, υπάρχουν 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις:

Αποφύγετε τις εναλλαγές θερμοκρασίας

Οι πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στη μπαταρία μιας συσκευής. Η ιδανική θερμοκρασία για τη φυσιολογική λειτουργία μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου είναι 4,5-26 βαθμοί Κελσίου και τα περισσότερα κινητά πλέον προειδοποιούν όταν η συσκευή είναι πολύ κρύα ή πολύ ζεστή.

Τι πρέπει να κάνετε όμως όταν δείτε την προειδοποίηση; Μόνο υπομονή. Μπορείτε να βγάλετε το κινητό από τη θήκη του ή να το τυλίξετε με ένα κασκόλ για να το βοηθήσετε να κρυώσει ή να ζεσταθεί, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το βάλετε στο ψυγείο ή πάνω στο καλοριφέρ, καθώς η απότομη εναλλαγή θερμοκρασίας θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην μπαταρία.

Τι να κάνεις αν το κινητό σου μένει συνέχεια από μπαταρία

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις σας

Αν η φωτεινότητα του κινητού σας είναι συνέχεια στο μέγιστο, αν βλέπετε πολλά βίντεο και αν έχετε συνέχεια ανοιχτές εφαρμογές με εντοπισμό τοποθεσίας, η μπαταρία θα αδειάσει πιο γρήγορα.

Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις και τις συνήθειές σας ή, ακόμα καλύτερα, να ενεργοποιήσετε το eco mode ή το battery optimization mode του κινητού σας. Επιπλέον υπάρχει το battery-saver mode, το οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε όταν η μπαταρία είναι ήδη χαμηλά.

Αντικαταστήστε την μπαταρία

Οι μπαταρίες -αλλά και ολόκληρες οι συσκευές- είναι αναλώσιμες και η χωρητικότητά τους μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου και την καθημερινή χρήση. Αν η συσκευή είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, μπορείτε να αντικαταστήσετε απλώς την μπαταρία. Τα iPhone δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγξουν την κατάσταση της μπαταρίας της συσκευής τους από τις ρυθμίσεις, με τη χωρητικότητα 80% και πάνω να θεωρείται φυσιολογική και service να συστήνεται για χαμηλότερα ποσοστά.

Τα Android δεν έχουν αυτή τη λειτουργία, αλλά μπορείτε από τις Ρυθμίσεις να ελέγξετε ποιες εφαρμογές σας τρώνε την περισσότερη μπαταρία.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Πάρτε ένα power bank

Αν ξεχνάτε να φορτίσετε το κινητό σας, αν ξεφορτίζει γρήγορα αλλά δεν θέλετε ακόμα να αλλάξετε την μπαταρία, ή αν βρίσκεστε κάπου χωρίς πολλές πρίζες, η φορητή μπαταρία είναι η πιο εύκολη λύση. Υπάρχουν power banks για μία μόνο φόρτιση, ενώ άλλα μπορούν να φορτίσουν ταυτόχρονα 2 ή παραπάνω συσκευές και πάνω από μία φορές.

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο