27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Amazfit GTR 3, GTS 3 & Amazfit Band 6 – Ετοιμαστείτε να τα δείτε 12 Οκτωβρίου. Τι νέο θα έχουν σαν χαρακτηριστικά!

Η Zepp Health (γνωστή και ως Huami) επιβεβαίωσε ότι το Amazfit GTR 3 και το GTS 3 θα κυκλοφορήσουν στις 12 Οκτωβρίου. Τα φορετά έχουν ήδη λάβει τη σφραγίδα έγκρισης από την FCC. Θα μπορούσαμε επίσης να δούμε το Amazfit Band 6 εκείνη την ημέρα.

Αυτές οι κανονιστικές εγκρίσεις, μαζί με μία από τη Βραζιλία, ήταν η πρώτη ένδειξη ότι ένα νέο ρολόι με την επωνυμία Amazfit είναι στο δρόμο. Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας ήταν σχετικά ήσυχος φέτος. Σε αντίθεση με ορισμένα από τα προηγούμενα χρόνια, είδαμε μόνο λίγες παρουσιάσεις το 2021.

Τούτου λεχθέντος, η Zepp Health ήταν πολύ απασχολημένη. Πρόσφατα, η εφαρμογή Zepp έλαβε μια οπτική αναθεώρηση με κάρτες δεδομένων και μια σελίδα υγείας. Και αυτό είναι μόνο μία από τις πολλές αλλαγές που έρχονται.

Η Huami εργάζεται επίσης σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα. Αναμένεται να είναι το ένα δέκατο του μεγέθους του τρέχοντος λογισμικού και θα ανοίξει σε τρίτους προγραμματιστές για να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές.

Ακόμα πιο συναρπαστικό είναι το νέο τσιπ Huangshan 2S που βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Εκτός από βελτιώσεις απόδοσης, θα επιτρέψει μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης μέσω του αισθητήρα καρδιακών παλμών. Η εταιρεία λέει ότι όλα αυτά θα πρέπει να έρθουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

 

Amazfit GTR 3 και GTS 3 – πολλαπλές κανονιστικές καταθέσεις

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η αναβαθμισμένη τεχνολογία θα έρθει σε GTR 3 και GTS 3 – σίγουρα ελπίζουμε ότι θα έρθει. Να υπενθυμίσουμε ότι το Amazfit GTR 2 κυκλοφόρησε το 2020. Στην κριτική μας διαπιστώσαμε ότι ήταν μια αξιοπρεπής αναβάθμιση σε σχέση με το πρωτότυπο. Μάλιστα εάν δείτε και στο άρθρο που το συγκρίνω με το Zeblaze Stratos, το GPS του φαίνεται να έχει φτιάξει επιτέλους!  Το ρολόι έχει ελκυστικό, πολύ λεπτό και ελαφρύ σχέδιο. Αυτό στεγάζει μια όμορφη οθόνη AMOLED και πολλές τεχνολογίες υγείας και φυσικής κατάστασης κάτω από το καπό. Νωρίτερα φέτος είδαμε επίσης μια παραλλαγή eSIM.

Σύντομα θα έχουμε την τρίτη γενιά. Το GTR 3 εμφανίστηκε αρχικά στη βάση δεδομένων της βραζιλιάνικης ρυθμιστικής αρχής Anatel σαν μοντέλο A2035 (μέσω Canaltech). Οι φωτογραφίες δείχνουν το ίδιο κυκλικό σώμα με τον προκάτοχό του και δύο κουμπιά στη δεξιά πλευρά, οπότε δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές στο σχεδιασμό.

Όσον αφορά τις προδιαγραφές, η τεκμηρίωση αναφέρει έναν καρδιακό ρυθμό και έναν αισθητήρα οξυγόνου αίματος. Για άλλη μια φορά, δεν αποτελεί έκπληξη καθώς πρόκειται για τεχνολογία που είναι διαθέσιμη στην τρέχουσα έκδοση. Η ελπίδα μας είναι ότι ο αισθητήρας καρδιακών παλμών θα αναβαθμιστεί για μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης. Βέβαια εμείς το ψάξαμε λιγάκι παραπάνω και δείτε τι βρήκαμε στην εφαρμογή Zepp σχετικά με το GTR 3. Ότι είναι μαρκαρισμένο με πράσινο, ίσως το δούμε σαν χαρακτηριστικό στο GTR 3. Και λέω ίσως, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε παραπάνω εικονίδια στην εφαρμογή μόνο…. Πάντως το εικονίδια για την αρτηριακή πίεση είναι εκεί. Τώρα εάν θα είναι και στο ρολόι και κατά πόσο θα είναι αξιόπιστη….μένει να το δούμε!

Το πιστοποιητικό συμμόρφωσης αναφέρει ότι η μπαταρία θα έχει ονομαστική χωρητικότητα 440mAh και ότι το ρολόι θα έχει αντοχή στο νερό 5 ATM. Είναι ενδιαφέρον ότι το GTR 2 έρχεται με χωρητικότητα μπαταρίας 471mAh, η οποία είναι αρκετή για 6 ημέρες με μία μόνο φόρτιση. Η μικρότερη μπαταρία δεν θα πρέπει να μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο GTR 3, καθώς τα εξαρτήματα γίνονται πιο ενεργειακά αποδοτικά κάθε χρόνο. Βέβαια και αυτό θα το δούμε….

Το φορετό διαθέτει ακόμα Bluetooth 5.0 και Wi-Fi 802.11 b/g/n (2.4 GHz). Η γραφειοκρατία καθορίζει ότι η συσκευή θα είναι συμβατή με Android 5.0 ή νεότερη έκδοση και iOS 10 ή νεότερη έκδοση. Επίσης εντοπίσαμε νωρίτερα αυτό το μήνα το ίδιο μοντέλο στον ιστότοπο της FCC μαζί με μια κατάθεση για το GTS 3.

Τώρα η Zepp Health επιβεβαίωσε την πραγματική ημερομηνία κυκλοφορίας. Και οι δύο αυτές συσκευές θα πρέπει να δουν το φως της δημοσιότητας στις 12 Οκτωβρίου στο Παγκόσμιο Ετήσιο Συνέδριο Έναρξης Amazfit 2021. Αυτό ανακοινώθηκε στον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο Weibo.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τις προδιαγραφές στην αφίσα του teaser. Όλα αυτά που αναφέρονται είναι ένα σύνθημα “UP YOUR GAME”. Αυτό μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε.

Θα μπορούσαμε επίσης να δούμε το Amazfit Band 6 στις 12. Στην διαφημιστική αφίσα από πάνω, βλέπουμε να κάνει αναφορά εκτός από το GTR 3 και στο “Amazfit 6”.

Σε κάθε περίπτωση, θα μάθουμε σύντομα όλες τις λεπτομέρειες. Τα GTR 3, GTS 3 και Band 6 πιθανότατα θα είναι διαθέσιμα λίγο μετά την εκδήλωση έναρξης. Οι εταιρείες συχνά στοχεύουν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο για να πάρουν οτιδήποτε νέο. Αυτό γίνεται για να είναι έτοιμοι πριν από τη σημαντική περίοδο αγορών του τελευταίου έτους. Σημειώστε πάντως το τι θα δούμε στο Amazfit Band 6, γιατί αυτά και ίσως λίγο λιγότερα να δούμε στο Xiaomi Mi Band 7!

 

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο