27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

AOL και Yahoo πουλήθηκαν για μόλις 5 δις δολάρια από την Verizon!

Η Verizon ανακοίνωσε την πώληση των AOL και Yahoo στην Apollo Global Management, Inc., σε μια συμφωνία που αξίζει 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Verizon αγόρασε αρχικά τις δύο εταιρείες για σχεδόν 9 δισεκατομμύρια δολάρια, οπότε η τιμή πώλησης είναι σημαντικά χαμηλότερη. Η Verizon θα διατηρήσει ένα μερίδιο 10% στην εταιρεία, η οποία θα είναι γνωστή ως Yahoo όταν κλείσει η συναλλαγή.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Apollo», δήλωσε ο Guru Gowrappan, CEO της Verizon Media. Ο Gowrappan θα συνεχίσει να ηγείται της Yahoo, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. «Τα τελευταία δύο τέταρτα της διψήφιας ανάπτυξης έχουν δείξει την ικανότητά μας να μετασχηματίζουμε το οικοσύστημα των μέσων μας. Με την τεχνογνωσία και τη στρατηγική διορατικότητα της Apollo, η Yahoo θα είναι σε καλή θέση για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες αγοράς, τα μέσα ενημέρωσης και την εμπειρία συναλλαγών και θα συνεχίσει να αναπτύσσει την πλατφόρμα ψηφιακής διαφήμισης.

Η Apollo είναι πιο γνωστή ως η εταιρεία ιδιωτικών μετοχών που κατέχει το βενετσιάνικο θέρετρο στο Λας Βέγκας και την  βιοτεχνία λιανικής Michaels.

Εκτός από την AOL και το Yahoo, η συμφωνία περιλαμβάνει γνωστές εταιρείες όπως το TechCrunch, το Engadget και ορισμένες μάρκες Yahoo, όπως το Yahoo Sports. Η Verizon ξεκίνησε να πουλάει πρόσφατα, με την εταιρεία να πουλάει επίσης τα Tumblr και Huffpost, οι τελευταίες από τις οποίες αγοράστηκαν από την Buzzfeed.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βοηθήσουμε να ξεκλειδώσουμε τις τεράστιες δυνατότητες της Yahoo και της απαράμιλλης συλλογής επωνυμιών του», δήλωσε ο Reed Rayman, Private Equity Partner στην Apollo. «Έχουμε τεράστιο σεβασμό και θαυμασμό για το σπουδαίο έργο και την πρόοδο που έχει σημειώσει ολόκληρος ο οργανισμός τα τελευταία χρόνια και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Guru Gowrappan, την ταλαντούχα ομάδα του και τους συνεργάτες μας στο Verizon για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της Yahoo στο επόμενο κεφάλαιο.”

Η AOL και το Yahoo είναι συνώνυμα με το πρώιμο Διαδίκτυο και εξακολουθούν να έχουν μεγάλη αναγνώριση ονόματος. Είναι κάτι που η Apollo θέλει να επωφεληθεί όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά, με την εταιρεία να λέει ότι πιστεύει πολύ στις προοπτικές ανάπτυξης της Yahoo, καθώς σχετίζεται με ψηφιακά μέσα, τεχνολογία διαφήμισης και πλατφόρμες διαδικτυακού καταναλωτή.

 

[signoff]

 

via

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο