28.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Απαγορεύεται η πώληση προϊόντων Lenovo και Motorola στη Γερμανία

Δικαστήριο αποφάσισε πως η Lenovo και η θυγατρική της Motorola θα απαγορεύεται να πωλούν προϊόντα τους στη Γερμανία.

Η νομική διαμάχη είναι μεταξύ της Lenovo και της InterDigital με έδρα τις ΗΠΑ σχετικά με παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας σχετικά με μονάδες WWAN. Αυτές οι μονάδες επιτρέπουν την ασύρματη σύνδεση κινητής τηλεφωνίας σε smartphone και άλλες φορητές συσκευές.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι συσκευές που υποστηρίζουν συνδεσιμότητα GSM, UMTS, LTE και 5G δεν θα επιτρέπονται στη γερμανική αγορά. Αυτό περιλαμβάνει ορισμένες κινητές συσκευές Lenovo και smartphone Motorola, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης σειράς Edge 50.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Lenovo χρησιμοποιεί τεχνολογία για την οποία η InterDigital έχει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και η εταιρεία με έδρα την Κίνα δεν έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της InterDigital για δίκαια και λογικά τέλη αδειοδότησης. Σε αντίθεση με την απόφαση του δικαστηρίου, η Lenovo πιστεύει ότι οι όροι της InterDigital δεν είναι δίκαιοι και θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.

Προς το παρόν, μόνο έμποροι λιανικής πώλησης τρίτων πωλούν συσκευές με επωνυμία Lenovo και Motorola μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, αλλά οι δύο εταιρείες δεν καταχωρούν πλέον συσκευές με WWAN στα επίσημα διαδικτυακά τους καταστήματα.

Όπως συμβαίνει συνήθως, οι δύο εταιρείες πιθανότατα θα καταλήξουν σε συμφωνία εκτός δικαστηρίου και οι επηρεαζόμενες κινητές συσκευές θα επιστρέψουν στα ράφια.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο