23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ασύρματα Gaming ακουστικά Tronsmart Shadow: Πρέπει να τα ακούσεις!

Η Tronsmart έχει παρουσιάσει αρκετά μοντέλα ακουστικών κεφαλής Gaming, όπως τα Tronsmart Glary και Glary Alpha. Και τα δύο μοντέλα είναι πολύ πετυχημένα και έχουν κάνει σημαντικές πωλήσεις. Σήμερα κάνει ένα βήμα παραπέρα και μας παρουσιάζει το Tronsmart Shadow. Η σημαντική διαφορά από τα υπόλοιπα μοντέλα ακουστικών για παιχνίδια είναι ότι τα Shadow είναι ασύρματα. Αυτό το χαρακτηριστικό αυξάνει την εμπειρία χρήσης αφού μας απαλλάσσει από τους περιορισμούς των καλωδίων. Η επιλογή της Tronsmart να κατασκευάσει τα ακουστικά αυτά ασύρματα, με χρήση χωριστού USB δέκτη 2.4GHz αντί για Bluetooth, είναι πολύ πετυχημένη για δύο λόγους. Η ασύρματη σύνδεση έχει πολύ μικρότερη καθυστέρηση απόκρισης ήχου και μεγαλύτερη εμβέλεια σύνδεσης από ότι η Bluetooth. Αυτά είναι σημαντικά πλεονεκτήματα, αφού μιλάμε για Gaming ακουστικά!

Περιγραφή

Τα Tronsmart Shadow έχουν το κλασικό σχήμα των ακουστικών κεφαλής. Αποτελούνται από δύο ηχεία διαμέτρου 50 mm επενδυμένα με υλικό memory foam προσφέροντας έτσι μεγάλη άνεση κατά τη χρήση και αποτελεσματική απομόνωση των θορύβων του χώρου. Το συνδετικό έλασμα μεταξύ των ηχείων είναι και αυτό επενδυμένο με υλικό memory foam που επίσης συμβάλει στη μεγαλύτερη άνεση. Στην πάνω πλευρά του δεσπόζει το λογότυπο της εταιρείας. Τα ακουστικά είναι ρυθμιζόμενα οπότε προσαρμόζονται εύκολα στο κεφάλι. Η εξωτερική επιφάνεια των ηχείων είναι επενδυμένη με μεταλλικό διάτρητο υλικό και πάνω σε αυτό είναι χαραγμένο το σήμα της εταιρείας. Όταν τα ακουστικά λειτουργούν, το σήμα και από τις δύο πλευρές ανάβει σε διάφορα χρώματα. Εσωτερικά τα μεγάφωνα έχουν χαραγμένο το γράμμα R και L για να ξεχωρίζουμε εύκολα το δεξί και το αριστερό ηχείο.

Στην κάτω πλευρά του αριστερού ηχείου βρίσκεται η θύρα 3.5 mm για τη σύνδεση του μικροφώνου. Στη μια πλευρά του βύσματός του υπάρχει μια εγκοπή που λειτουργεί σαν οδηγός ώστε να το συνδέσουμε σωστά στη θύρα. Το μικρόφωνο είναι στηριγμένο πάνω σε έναν εύκαμπτο βραχίονα που έχει δυνατότητα κίνησης 360 μοιρών.  Έτσι μπορούμε εύκολα να ρυθμίσουμε το μικρόφωνο στη βέλτιστη θέση. Το μικρόφωνο διαθέτει ακόμα αντιανεμικό κάλυμμα από  αφρώδες υλικό. Στην πίσω  πλευρά του ηχείου βρίσκονται τα κουμπιά χειρισμού. Αυτά είναι από πάνω προς τα κάτω: Τα κουμπιά αύξησης και μείωσης του ήχου, το κουμπί σίγασης του μικροφώνου και το κουμπί On/Off. Το κουμπί λειτουργίας διαθέτει και μια ενδεικτική λυχνία. Αυτή ανάβει μπλε κατά τη λειτουργία των ακουστικών και κόκκινη κατά τη φόρτισή τους. Κάτω από τα κουμπιά χειρισμού θα βρούμε τη θύρα φόρτισης USB type-C, τη θύρα 3.5 mm για την ενσύρματη σύνδεση των καλωδίων και τη θύρα σύνδεσης του μικροφώνου.

Ο ασύρματος δέκτης USB 2.4 GHz που χρησιμεύει για τη σύνδεση των ακουστικών με τις συσκευές μας, έχει μέγεθος παρόμοιο με ένα φλασάκι USB. Στη μια πλευρά διαθέτει μια ενδεικτική λυχνία που ανάβει κόκκινη όταν τα ακουστικά βρίσκονται σε σύνδεση και παραμένει σβηστή όταν έχουμε ενεργοποιήσει τη σίγαση του μικροφώνου. Τα ακουστικά διαθέτουν ακόμα μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία 1.000 mA. Έχουν αυτονομία 12 ωρών με μια μόνο φόρτιση και για την πλήρη φόρτισή τους απαιτούνται περίπου 3 ώρες.

Τα ακουστικά κυκλοφορούν σε δύο χρώματα, είτε μαύρο είτε μαύρο με κόκκινο στις μεταλλικές αρθρώσεις των ηχείων. Μέσα στη συσκευασία των Tronsmart Shadow θα βρούμε: Τα ακουστικά, τον USB δέκτη 2.4 GHz, το μικρόφωνο, ένα καλώδιο type-C για φόρτιση, ένα καλώδιο 3.5 mm για την ενσύρματη σύνδεση των ακουστικών, ένα φυλλάδιο οδηγιών σε επτά γλώσσες, αλλά όχι Ελληνικά, και την κάρτα εγγύησης. Η Tronsmart δίνει εγγύηση 12 μηνών για αυτά τα ακουστικά.

Λειτουργίες – Απόδοση

Τα Tronsmart Shadow λειτουργούν υποδειγματικά! Συνδέονται αμέσως μόλις βάλουμε τον δέκτη στη θύρα USB και τα ενεργοποιήσουμε. Εφαρμόζουν τέλεια στα αυτιά χωρίς να μας σφίγγουν και η βέλτιστη εφαρμογή επιτυγχάνεται εύκολα χάρη στις αρθρώσεις των ηχείων και το μεταβαλλόμενου μήκους έλασμα κεφαλής. Η απομόνωση των θορύβων του περιβάλλοντος είναι απόλυτη! Αυτό οφείλεται στα πολύ αποτελεσματικά καλύμματα memory foam των ηχείων.

Τα ακουστικά είναι συμβατά με όλους τους υπολογιστές, τις mobile συσκευές και τις παιχνιδομηχανές που κυκλοφορούν στην αγορά και διαθέτουν θύρα USB, όπως PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch κλπ. Ακόμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν κανονικά παθητικά ακουστικά, χωρίς δηλαδή να τα ενεργοποιήσουμε, σε οποιαδήποτε συσκευή ήχου που διαθέτει θύρα ακουστικών 3.5mm. Σε αυτόν τον τρόπο χρήσης δεν υποστηρίζεται το μικρόφωνο. Ο χρήστης εξοικειώνεται γρήγορα με τον χειρισμό των Shadow αφού τα κουμπιά γίνονται εύκολα αντιληπτά από την αφή των δακτύλων, ενώ φοράμε τα ακουστικά στο κεφάλι μας.

Ο ήχος των Tronsmart Shadow είναι φανταστικός! Αναπαράγουν τέλεια όλες τις ακουστικές συχνότητες. Προσφέρουν βαθιά μπάσα και κρυστάλλινα πρίμα. Υποστηρίζουν λειτουργία Surround, έτσι έχουμε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο επίκεντρο της δράσης! Γενικά ο ήχος τους είναι ισορροπημένος και πλούσιος. Αποδίδουν άριστα τόσο στα παιχνίδια όσο και στη μουσική. Το στερεοφωνικό μικρόφωνο που διαθέτουν έχει άριστο ήχο. Οι συμπαίκτες ή ο συνομιλητής μας, μας ακούνε πολύ καλά.

Λόγω του τρόπου σύνδεσης των ακουστικών, μέσω του ασύρματου δέκτη USB 2.4GHz, τα Shadow έχουν απειροελάχιστη καθυστέρηση απόκρισης του ήχου, μόλις 20 ms! Ακόμα έχουν μεγάλη εμβέλεια λειτουργίας που φτάνει στα 15 μέτρα. Αν η ασύρματη σύνδεσή τους γινόταν μέσω Bluetooth, θα είχαμε αρκετά μεγαλύτερη καθυστέρηση απόκρισης ήχου και εμβέλεια μέχρι 10 μέτρα. Η επιλογή λοιπόν της Tronsmart να χρησιμοποιήσει δέκτη USB αντί για σύνδεση Bluetooth, είναι πολύ πετυχημένη αφού μιλάμε για gaming ακουστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε στον φωτισμό που διαθέτουν τα Shadow. Φωτίζονται δεξιά και αριστερά με εντυπωσιακά φώτα διαφόρων χρωμάτων που αλλάζουν συνέχεια. Αυτό δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στον χώρο και η εμπειρία μας ενώ παίζουμε γίνεται μοναδική! Ακόμα έχουν μεγάλη αυτονομία χρήσης 12 ωρών για ατελείωτο παιχνίδι χωρίς διακοπές!

Συμπέρασμα

Αν θέλετε να αγοράσετε στερεοφωνικά Gaming ακουστικά κεφαλής, τα Tronsmart Shadow είναι μια άριστη επιλογή. Έχουν φανταστικό ήχο, άριστη εφαρμογή, ποιοτική κατασκευή και όμορφη εμφάνιση. Μαζί τους παίζουμε ή ακούμε μουσική χωρίς να μπερδευόμαστε στα ενοχλητικά καλώδια. Σήμερα μπορούμε να αποκτήσουμε τα Tronsmart Shadow με έκπτωση 30% από το επίσημο κατάστημα της Tronsmart στο Aliexpress, στην τιμή των 60 € περίπου, με δωρεάν τα έξοδα αποστολής! Είναι διαθέσιμα και τα δύο χρώματα!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share τη σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο