27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Χάκερ έσπασε τους λογαριασμούς πελατών της Sprint μέσω της ιστοσελίδας της Samsung!

Πολλοί πελάτες της Sprint μάθανε πρόσφατα ότι οι λογαριασμοί τους διακυβεύονταν μέσω της ιστοσελίδας της Samsung.

Απ’ ότι μάθαμε, η Sprint έστειλε μια επιστολή στους πελάτες της,  όπου τους ενημέρωνε για την παραβίαση. Η επιστολή, αναφέρει ότι στις 22 Ιουνίου η εταιρεία έμαθε για την “μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμό σας Sprint χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας μέσω της ιστοσελίδας Samsung.com”.

Η επιστολή ενημέρωσε τους χρήστες ότι οι χάκερ έχουν δει τον αριθμό τηλεφώνου, τον τύπο της συσκευής, την ταυτότητα συσκευής, τις μηνιαίες επαναλαμβανόμενες χρεώσεις, το αναγνωριστικό συνδρομητή, τον αριθμό λογαριασμού, την ημερομηνία δημιουργίας λογαριασμού, την επιλεξιμότητα αναβάθμισης, το όνομα και το επώνυμο και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν.”

Η Sprint επιβεβαίωσε την παραβίαση του Gizmodo και ανέφερε ότι οι αριθμοί πιστωτικών καρτών και κοινωνικής ασφάλισης δεν διακυβεύονται καθώς είναι κρυπτογραφημένοι. Η Samsung μας είπε ότι η ομάδα της “προσφάτως ανίχνευσε δόλιες προσπάθειες πρόσβασης στις πληροφορίες λογαριασμού χρηστών της Sprint μέσω της Samsung.com, χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια σύνδεσης της Sprint που δεν ελήφθησαν από τη Samsung.” Η εταιρεία δήλωσε “αυτές τις προσπάθειες. ”

Η επιστολή λέει στους πελάτες ότι δεν διατρέχουν «σημαντικό κίνδυνο» να γίνουν θύματα κλοπής ταυτότητας ή απάτης, αλλά, όπως τονίζει η ZDNet, η δήλωση αυτή μπορεί να μην είναι ακριβής.

Η επιστολή της Sprint προς τους πελάτες δηλώνει ότι επαναφέρει τους κωδικούς PIN στις 25 Ιουνίου για να εξασφαλίσει εκ νέου τους λογαριασμούς τους.

“Επειδή η Sprint λαμβάνει αυτό το θέμα και όλα τα θέματα που αφορούν το απόρρητο των πελατών μας, πολύ σοβαρά, εκτός από την αρχική ειδοποίηση πελατών, η Sprint λαμβάνει το επιπλέον βήμα της ξεχωριστής αποστολής επιστολών σε επηρεασμένους πελάτες για να τους υπενθυμίσει να ενημερώσουν τα υπάρχοντα PIN τους, ενώ μια ειδική ομάδα φροντίδας έχει καθιερωθεί για βοήθεια “, δήλωσε η Sprint.

Η εταιρεία δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον αριθμό των λογαριασμών που επηρεάστηκαν και την πρώτη παραβίαση των λογαριασμών.

Οι πληροφορίες για τους πελάτες της Sprint υποβλήθηκαν επίσης σε κίνδυνο νωρίτερα αυτό το έτος. Η εταιρεία Boost Mobile της Sprint δήλωσε στους πελάτες τον Μάιο ότι ένας χάκερ παραβίασε τους λογαριασμούς χρησιμοποιώντας τους αριθμούς PIN Boost.com και τους αριθμούς τηλεφώνου Boost.

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο