30.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

Cyansky P25: Αυτός ο φακός είναι απαραίτητος σε όλους!

Οι φίλοι της ιστοσελίδας μας γνωρίζουν ήδη την εταιρεία CyanskyLight. Είναι μια νέα εταιρεία που ασχολείται με την ανάπτυξη και κατασκευή φακών. Σε παλαιότερο άρθρο μας παρουσιάσαμε τον πολύ καλό φακό για κυνηγούς και όχι μόνο, τον Cyansky H5. Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα άλλο μοντέλο, τον φακό Cyansky P25. O P25 είναι ένας φακός μικρού μεγέθους αλλά μεγάλης φωτεινότητας που φτάνει στα 3000 lumens. Πραγματικά, αυτό το μοντέλο είναι ο Δαυίδ των φακών! Συνδυάζει δυνατά χαρακτηριστικά σε compact διαστάσεις.

Περιγραφή

Ο Cyansky P25 έχει κυλινδρικό σχήμα. Είναι κατασκευασμένος από σκληρό κράμα αλουμινίου με βαφή υψηλής αντοχής σε χρώμα μαύρο. Εξωτερικά έχει σκληρή ηλεκτροστατική και αντι-ολισθηρή επίστρωση που σε συνδυασμό με τις αυλακώσεις στο σώμα του, συμβάλουν στο να τον κρατάμε με σταθερότητα. Οι διαστάσεις του είναι: μήκος: 14,70 cm, διάμετρος προβολέα: 2,90 cm, διάμετρος βάσης προβολέα: 2,60 cm και διάμετρος λαβής: 2,39 cm. Το βάρος του είναι, με μπαταρία: 161 γραμμάρια και χωρίς μπαταρία: 88 γραμμάρια. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ο φακός αυτός είναι μικρός και ελαφρύς. Έτσι μπορούμε να τον έχουμε πάντα μαζί μας στην τσάντα ή στην τσέπη μας.

Μπροστά στον προβολέα ο φακός είναι εξοπλισμένος με ανθεκτικό γυαλί υψηλής διαπερατότητας και χαμηλής ανακλαστικότητας. Εσωτερικά ο προβολέας είναι επενδεδυμένος με ανακλαστήρα πολλαπλής ανακλαστικής ικανότητας, τύπου φλούδας πορτοκαλιού, ώστε να μας προσφέρει δέσμη σταθερής φωτεινότητας, ακόμα και στη μέγιστη απόσταση. Η φωτεινή πηγή του φακού είναι μια λυχνία τύπου CREE XHP70.2 LED. Αυτή η λυχνία LED έχει τετράγωνο σχήμα διαστάσεων 7 Χ 7 mm και μπορεί να αποδώσει φωτεινότητα μέχρι και 3408 lumens. Ο συγκεκριμένος φακός έχει μέγιστη φωτεινότητα 3000 lumens. Αυτό σημαίνει ότι η λυχνία δε δουλεύει στα όριά της, άρα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ο διακόπτης λειτουργίας του φακού είναι τοποθετημένος πίσω, στο καπάκι της μπαταρίας και βρίσκεται κάτω από ένα ελαστικό κάλυμμα. Στην αρχή της λαβής του φακού υπάρχει ένα κουμπί που χρησιμοποιείται για την αλλαγή της φωτεινότητας. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι τέσσερεις. Turbo με φωτεινότητα 3000 lumens και απόσταση δέσμης στα 192 m, Υψηλή με φωτεινότητα 500 lumens και απόσταση δέσμης στα 78 m, Μέση με φωτεινότητα 150 lumens και απόσταση δέσμης στα 43 m, Χαμηλή με φωτεινότητα 30 lumens και απόσταση δέσμης στα 19 m. Στη φωτεινότητα turbo η αυτονομία του φακού φτάσει στις 3 ώρες ενώ στις υπόλοιπες φωτεινότητες η αυτονομία είναι 6 ώρες, 24 ώρες και 150 ώρες αντίστοιχα. Αν κρατήσουμε πατημένο το κουμπί αλλαγής φωτεινότητας μερικά δευτερόλεπτα, ο φακός θα αρχίσει να αναβοσβήνει πολύ γρήγορα, υποδεικνύοντας έτσι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε αυτή τη λειτουργία η φωτεινότητα φτάνει στα 1400 lumens, σε μέγιστη απόσταση 140 μέτρων, για μέγιστο χρόνο τεσσάρων ωρών. Στο σώμα του φακού υπάρχει επίσης ένα μεταλλικό κλιπ για να τον στερεώνουμε στην τσέπη μας ή στο σακίδιο.

Ο φακός τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, τύπου 21700. Η μπαταρία είναι όμοια με αυτή του φακού Cyansky H5. Διαθέτει δηλαδή ενσωματωμένο κύκλωμα φόρτισης και θύρα type-C. Έτσι για να τη φορτίσουμε, το μόνο που χρειάζεται είναι να τη συνδέσουμε σε έναν κοινό φορτιστή κινητού, μέσω του καλωδίου που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Μάλιστα πάνω στον θετικό πόλο της υπάρχει και μια ενδεικτική λυχνία. Αυτή ανάβει κόκκινη στη φόρτιση και πράσινη στην πλήρη φόρτιση. Η χωρητικότητά της είναι 5000 mAh και η τάση της 3,6 V. Για την πλήρη φόρτιση απαιτούνται περίπου τρεις ώρες.

Η συσκευασία του φακού είναι ένα ορθογώνιο κουτί από πλαστικό. Μέσα στο κουτί υπάρχουν: Ο Cyansky P25, μια μπαταρία 21700 με ενσωματωμένη θύρα φόρτισης type-C, ένα εφεδρικό λαστιχάκι στεγανοποίησης, ένα εφεδρικό λαστιχένιο κάλυμμα του διακόπτη λειτουργίας, το εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά, η κάρτα εγγύησης, το καλώδιο φόρτισης, ένα κορδόνι μεταφοράς και μια πλαστική θήκη ζώνης. Πραγματικά, ο φακός αυτός προσφέρεται με πολλά αξεσουάρ! Η CyanskyLight δίνει πέντε χρόνια εγγύηση για τον Cyansky P25 και δύο χρόνια για την μπαταρία. Ακόμα προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση του φακού αν αυτός εμφανίσει πρόβλημα τις πρώτες 15 μέρες από την ημερομηνία αγοράς.

Χαρακτηριστικά – Δυνατότητες – Απόδοση

Ο Cyansky P25 είναι ένας φακός γενικής χρήσης με πολύ προχωρημένα χαρακτηριστικά! Έχει ισχυρή φωτεινή δέσμη 3000 lumens και ικανοποιητική εμβέλεια λειτουργίας που φτάνει στα 192 μέτρα! Το πλάτος της δέσμης του είναι μεγαλύτερο από αυτό του Cyansky H5. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ενώ ο P25 έχει ισχυρότερη φωτεινή δέσμη από την H5 (3000 lumens και 1300 lumens αντίστοιχα), έχει μικρότερη εμβέλεια λειτουργίας (192 μέτρα ο P25 και 600 μέτρα ο H5). Δηλαδή ο P25 διαχέει το φως σε μεγαλύτερο χώρο, ενώ ο H5 προσφέρει πιο στοχευμένη και μακρινή φωτεινή δέσμη.

Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν τον P25 κατάλληλο για χρήση στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο εξοχικό, στον κήπο, στην κατασκήνωση, στην εκδρομή, κλπ. Ενώ ο H5 είναι περισσότερο κατάλληλος για χρήση στο κυνήγι, στο ψάρεμα ή στα σπορ, όπου και απαιτείται μεγαλύτερη εμβέλεια λειτουργίας. Για να αντιληφθούμε τη μεγάλη φωτεινότητα και το μεγάλο εύρος της δέσμης του P25, αρκεί να αναφέρουμε ότι αν τον ανάψουμε σε ένα τελείως σκοτεινό δωμάτιο με εμβαδόν 60 τ.μ. και τον στρέψουμε προς το ταβάνι, το δωμάτιο θα φωτιστεί ολόκληρο και το ίδιο καλά όσο κι από τις ηλεκτρικές λάμπες του δωματίου! Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι ο φακός αυτός δεν είναι παιχνίδι και πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή! Δεν πρέπει να τον στέψουμε για κανέναν λόγο στα μάτια. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρής οφθαλμικής βλάβης!

Η δυνατότητα εναλλαγής των βαθμίδων φωτεινότητας μας βοηθάει να προσαρμόσουμε τη δέσμη φωτός στις ανάγκες μας. Αυτό συμβάλει πολύ και στη βελτίωση του χρόνου αυτονομίας του φακού. Έτσι στη μικρότερη φωτεινότητα των 30 lumens, ο φακός θα ανάβει για 150 ώρες, με μία μόνο φόρτιση! Να αναφέρουμε ότι ο φακός «θυμάται» τη βαθμίδα φωτεινότητας που είχαμε ρυθμίσει όταν τον κλείσαμε και την ενεργοποιεί όταν τον θέσουμε πάλι σε λειτουργία. Να σημειώσουμε ακόμα ότι η λειτουργία του γρήγορου άναψε – σβήσε μπορεί να φανεί σωτήρια σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης στη βάρκα ή στη σκηνή.

Η θερμοκρασία του λευκού φωτός που παράγεται από τον P25 δεν αναφέρεται στις προδιαγραφές. Πάντως, φαίνεται να είναι λίγο κάτω από τα  6000 K, άρα ο φακός αυτός αποδίδει ψυχρό προς ουδέτερο λευκό φως. Αυτή είναι μια πραγματικά ευχάριστη απόχρωση φωτός για το ανθρώπινο μάτι.

Ο φακός διαθέτει κατάλληλα ηλεκτρονικά συστήματα προστασίας από υπερφόρτιση, βραχυκύκλωμα, χαμηλή τάση και υπερθέρμανση. Συγκεκριμένα αν η θερμοκρασία του ανέβει πολύ, μειώνει αυτόματα τη φωτεινότητά του από τα 3000 lumens στα 1600 lumens ή και ακόμα πιο κάτω. Ακόμα αν η τάση της μπαταρίας πέσει κάτω από τα 3.0 V, ο φακός θα μειώσει αυτόματα τη φωτεινότητά του, αλλά δε θα σβήσει παρά μόνο αν αδειάσει τελείως η μπαταρία. Ο Cyansky P25 διαθέτει αδιάβροχη πιστοποίηση IP68 για χρήση κάτω από το νερό, μέχρι 2 μέτρα βάθος. Ωστόσο, δε συνιστάται η χρήση του στο αλμυρό νερό. Ακόμα είναι πολύ ανθεκτικός σε πτώσεις. Δεν πρόκειται να πάθει καμία βλάβη αν τον ρίξουμε από ύψος μέχρι δύο μέτρων. Ο φακός αυτός μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα σε θερμοκρασία από -30ο C ως 50ο C. Πρακτικά δηλαδή λειτουργεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πολύ χρήσιμη είναι και η θήκη του για τη ζώνη. Μπορούμε να την περάσουμε στη ζώνη μας και να βάλουμε μέσα σε αυτή τον φακό. Έτσι θα τον έχουμε μαζί μας παντού. Η θήκη του προσφέρει προστασία από φθορές καθώς τον καλύπτει ολόκληρο. Αν του προσαρμόσουμε το λουράκι που υπάρχει επίσης στη συσκευασία, μπορούμε να τον κρεμάσουμε κάπου και να φωτίσουμε την περιοχή που μας ενδιαφέρει, χωρίς να απασχολούμε τα χέρια μας. Πολύ βολικό αποδεικνύεται και το ενσωματωμένο κύκλωμα φόρτισης της μπαταρία. Χάρη σε αυτό δεν απαιτείται ειδικός φορτιστής και καλώδιο για να τη φορτίσουμε. Αρκεί ο φορτιστής και το καλώδιο του κινητού που έχουμε έτσι κι αλλιώς μαζί μας.

Συμπέρασμα

Ο Cyansky P25 είναι ένας εξαιρετικά αποδοτικός φακός. Είναι ποιοτικός και έχει μεγάλη αντοχή για χρήση σε όλες τις συνθήκες. Έχει μικρό μέγεθος και ενιαίο πάχος ώστε να μπορεί να χωράει σε μια μικρή τσάντα ή στην τσέπη μας. Διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία με ενσωματωμένο μηχανισμό φόρτισης και έχει μεγάλη φωτεινότητα και αυτονομία λειτουργίας. Μπορούμε να τον αποκτήσουμε από το επίσημο διαδικτυακό κατάστημα της CyanskyLight με έκπτωση 15% στην τιμή των 84,95 $ και δωρεάν έξοδα αποστολής. Η CyanskyLight προσφέρει τρόπο αποστολής απαλλαγμένο από χρεώσεις τελωνείου.

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο