Η υπόσχεση της Microsoft για την ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 είναι «κανένας άνθρωπος δεν θα μείνει πίσω” αλλά υπάρχει μια πρόταση ότι οι συσκευές με μνήμη RAM 512MB μπορεί να έχουν περιορισμένη λειτουργικότητα.
Έτσι σε αρχείο που διέρρευσε, φαίνονται οι κατευθυντήριες γραμμές που οι διάφορες συσκευές μπορούν να περιμένουν.
Η τεκμηρίωση ισχυρίζεται ότι περίπου μόνο το 97% των εφαρμογών, τρίτων κατασκευαστών, θα τρέξει σε κινητά τηλέφωνα με 512MB Ram. Το υπόλοιπο ποσοστό – μεταξύ μηδέν και δύο – θα θέσει σε λανθάνουσα κατάσταση το κινητό. Αυτό σημαίνει ότι “Η συνέχιση …” στην οθόνη θα είναι πιο συχνή.
Επίσης, μόνο δύο καρτέλες των δικτυακών τόπων που απαιτούν πολλή μνήμη, θα πρέπει να διατηρούνται στη μνήμη, προκαλώντας την συχνή φόρτωση νέων ιστότοπων.
Στη συνέχεια, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα, όπως οι εικόνες HDR. Θα είναι χαμηλότερης ποιότητας δεδομένου ότι αυτές οι συσκευές μπορούν να συλλάβουν μόνο τρεις 5MP λήψεις, αντί των πέντε 8MP λήψεων για να βγει σωστή η φωτογραφία.
Κάποιοι πιο ανησυχητικοί περιορισμοί για τις εφαρμογές πλοήγησης. Παρακολούθηση τοποθεσίας είναι δυνατόν μόνο εάν είναι ενεργές στο παρασκήνιο, πράγμα που σημαίνει ότι θα τραβήξει πάρα πολλή μνήμη. Προφανώς αυτό σημαίνει ότι μια εφαρμογή πλοήγησης στο προσκήνιο, δεν θα έχει προβλήματα, αλλά δεν θα μπορείτε να ξεκινήσετε άλλη εφαρμογή.
VoIP (Skype και τέτοια) για να εκτελείται στο προσκήνιο εκτιμάται ότι απαιτεί 120MB μνήμης RAM το πολύ, 20MB στο παρασκήνιο. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα της εφαρμογής να χειριστεί τις κλήσεις βίντεο, να λαμβάνει τις εισερχόμενες κλήσεις και υποστηρίζοντας την κλήση να μεταβείτε σε άλλη εφαρμογή.
Τα πράγματα δεν ακούγεται και τόσο κακό, τουλάχιστον όχι χειρότερα από ότι είναι σήμερα. Η “Επανάληψη φόρτωσης …” είναι συχνή στα τηλέφωνα με 512ΜΒ Ram αυτή τη στιγμή, αν και μένει να φανεί στην πράξη πόσο και πως θα επηρεάσει την συνολική απόδοση του κινητού.
Και πάλι, αυτό είναι μόνο για λίγες παλιές συσκευές Lumia, αλλά όταν ακόμα και το ταπεινό Microsoft Lumia 430 έρχεται με τουλάχιστον 1GB RAM και δεν θα έχει αυτά τα ζητήματα.