27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Διορθώστε σήμερα το bug των Windows 10 με την απώλεια των κωδικών!

Λίγο μετά την κυκλοφορία της έκδοσης των Windows 10 2004 τον Απρίλιο του 2020, ορισμένοι χρήστες ανέφεραν προβλήματα κατά την αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης σε προγράμματα περιήγησης ιστού όπως το Google Chrome ή το Microsoft Edge, καθώς και σε άλλες εφαρμογές όπως το OneDrive ή το Outlook.

Η Microsoft αναγνώρισε το ζήτημα τον Ιούνιο του 2020 και δημοσίευσε μια σελίδα υποστήριξης στον επίσημο ιστότοπο υποστήριξής της.

Η Microsoft ερευνά ενεργά το θέμα. Οι μετρήσεις μας για OSCrypt.Win.KeyDecryptionError δεν δείχνουν τεράστιο ή σημαντικά αυξανόμενο αριθμό επιτυχιών, αλλά είναι αρκετά μεγάλο που το εξετάζουμε. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν τα δεδομένα του Chrome για αυτήν τη μέτρηση δείχνουν μετακίνηση με την πάροδο του χρόνου.

Η σελίδα υποστήριξης ενημερώνει τους χρήστες ότι το ζήτημα προκαλείται από συγκεκριμένες εργασίες των Windows 10 Task Scheduler, όπως το βοηθητικό πρόγραμμα συμμετοχής πελατών HP και ότι επηρεάζει συσκευές που εκτελούν Windows 10 Version 2004 Build 19041.173 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Η λύση της Microsoft προτείνει να εκτελέσετε μια εντολή Powershell για να απαριθμήσετε τις εργασίες που επηρεάζουν τη λειτουργία αποθήκευσης κωδικού πρόσβασης στο λειτουργικό σύστημα. Για να το κάνετε αυτό κάνετε τα εξής:

  • Ξεκινάτε ένα παράθυρο DOS σαν Admin με την εντολή Win Key + X, διαλέγοντας την αντίστοιχη επιλογή

  • Στο παράθυρο που εμφανίζεται, τρέχουμε την εντολή -> Get-ScheduledTask | foreach { If (([xml](Export-ScheduledTask -TaskName $_.TaskName -TaskPath $_.TaskPath)).GetElementsByTagName(“LogonType”).’#text’ -eq “S4U”) { $_.TaskName } }

  • Σημειώστε τις εργασίες που αναφέρονται στην εντολή.
  • Τρέξτε τον Task Scheduler. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνεται στην αναζήτηση και γράψτε Task Scheduler και θα σας εμφανίσει την εφαρμογή

  • Τρέχετε την εφαρμογή και ψάχνετε όλες τις εργασίες που σας έχει βγάλει η εντολή που δώσατε πριν και σημειώσατε. Αφού τις βρείτε, κάντε δεξί κλικ στην κάθε μία και απενεργοποίηση!

  • Αυτό είναι τελειώσατε. Κάντε τώρα επανεκκίνηση στον υπολογιστή και λύθηκε το πρόβλημα!

Ο διευθυντής προγράμματος Microsoft Edge Eric Lawrence επιβεβαίωσε στις 18 Δεκεμβρίου 2020 ότι η Microsoft βρήκε μια μόνιμη επιδιόρθωση για το πρόβλημα. Η εταιρεία έχει ενσωματώσει την ενημέρωση κώδικα στο τελευταίο Windows 10 Insider Build και σχεδιάζει να την συμπεριλάβει σε μια επερχόμενη ενημέρωση για όλους τους χρήστες των Windows 10. Η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας είναι ασαφής. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να δούμε την μόνιμη λύση ως μέρος μιας προσεχούς αθροιστικής ενημέρωσης.

Οι επόμενες αθροιστικές ενημερώσεις θα κυκλοφορήσουν στις 12 Ιανουαρίου 2021, στις 9 Φεβρουαρίου 2021 και στις 9 Μαρτίου 2021 αντίστοιχα. Μένει να δούμε σε ποια από τις τρεις αυτές θα την δούμε. Εδώ είμαστε να σας ενημερώσουμε….!

 

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο