21.6 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

DJI Inspire 3: Ένα drone με κάμερα 8K για επαγγελματίες κινηματογραφιστές

Η DJI μόλις παρουσίασε το πιο προηγμένο camera drone που έχει κατασκευάσει ποτέ, αλλά η υψηλή του τιμή υποδηλώνει ότι δεν είναι για όλους.

Πράγματι, το νέο Inspire 3 έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες κινηματογραφιστές που θέλουν ένα ισχυρό μηχάνημα ικανό να πετύχει τις καλύτερες λήψεις.
Φυσικά πρόκειται για αναβάθμιση του Inspire 2 που κυκλοφόρησε το 2016, και το Inspire 3 διαθέτει νέο βελτιωμένο σχεδιασμό που προσφέρει βελτιωμένη κινητικότητα για ιδιαίτερα πολύπλοκους ελιγμούς.

Για να βοηθήσει στις πτήσεις σε δύσκολες τοποθεσίες, η DJI έχει εξοπλίσει το Inspire 3 με εννέα αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύσουν εμπόδια προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό φυσικά βοηθάει τους χειριστές να κάνουν σύνθετες λήψεις χωρίς το άγχος της καταστροφής ενός τόσο ακριβού drone. Το drone μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 94 χιλιομέτρων και να πετάξει για έως και 28 λεπτά με μία μόνο φόρτιση, πέντε λεπτά περισσότερο δηλαδή από το Inspire 2.

Ένα ωραίο χαρακτηριστικό για τους κινηματογραφιστές είναι η νέα έξυπνη λειτουργία πτήσης Waypoint Pro που περιλαμβάνει την επιλογή 3D Dolly. Αυτή επιτρέπει να προγραμματίζετε συγκεκριμένες διαδρομές τις οποίες το drone θα τις κάνει επανειλημμένα επιτρέποντας στον χειριστή να ελέγχει τις επαναλήψεις κατά βούληση. Στο βίντεο της παρουσίασης μπορείτε να δείτε με λεπτομέρεια την λειτουργία αυτή και το πόσο χρήσιμη είναι σε κινηματογραφικά γυρίσματα.

Για την καλύτερη ποιότητα λήψης, το Inspire 3 χρησιμοποιεί ένα σύστημα απεικόνισης κινηματογραφικού επιπέδου που διαθέτει μια ολοκαίνουργια κάμερα Zenmuse X9-8K, η οποία σύμφωνα με την DJI είναι η ελαφρύτερη full-frame κάμερα τριών αξόνων gimbal που έχει κατασκευάσει ποτέ. Μπορεί να τραβήξει 8K στα 25 καρέ ανά δευτερόλεπτο (CinemaDNG) και επίσης στα 75 καρέ ανά δευτερόλεπτο (ProRes RAW), και 4K στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο για πλάνα αργής κίνησης.

Το νέο drone της DJI συνοδεύεται επίσης από ένα τηλεχειριστήριο επαγγελματικού επιπέδου, το DJI RC Plus, το οποίο διαθέτει οθόνη 7 ιντσών με φωτεινότητα 1200-nit για ευκολία χρήσης σε φωτεινές συνθήκες. Επιπλέον, η κάμερα προβολής πρώτου προσώπου διαθέτει ενισχυμένη ικανότητα χαμηλού φωτισμού που προσφέρει βελτιωμένη εικόνα για τους χειριστές που κάνουν νυχτερινές λήψεις.
Το Inspire 3 δείχνει ξεκάθαρα το πόσο έχουν εξελιχθεί τα camera drones τα τελευταία χρόνια. Σήμερα δεν έχουν απλά αντικαταστήσει τα ελικόπτερα που ήταν το κλασικό μέσο εναέριας κινηματογράφησης αλλά προσφέρουν τεράστια ευελιξία καθώς μπορούν να κάνουν λήψεις κοντά στο έδαφος πιο αποτελεσματικά από οποιοδήποτε dolly track.
Σχολιάζοντας το Inspire 3 της DJI, ο βραβευμένος κινηματογραφιστής Claudio Miranda δήλωσε:

“Βλέποντας απλώς τι μπορεί να κάνει, έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να δείξω σε οποιονδήποτε από τους σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάζομαι δυνατότητες νέων λήψεων που δεν μπορούσαμε να κάνουμε πριν”.

Σύμφωνα με την DJI, το Inspire 3 μπορεί να αγοραστεί μέσω της ιστοσελίδας της από τις 14 Απριλίου, ενώ οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι αναμένεται να το παραλάβουν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο