Η NanoAvionics έστειλε έναν δορυφόρο στο διάστημα με ένα selfie stick συνδεδεμένο σε μια GoPro, η οποία στη συνέχεια μετέδωσε την πρώτη selfie διαστημικού σκάφους στον κόσμο σε ανάλυση 4K.
Μια GoPro Hero 7 χρησιμοποιήθηκε για να τραβήξει τις εκπληκτικές εικόνες του δορυφόρου MP42 της εταιρείας, που πετούσε 342 μίλια πάνω από τη Θάλασσα των Κοραλλιών της Αυστραλίας και τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο. Εκτός από τις εκπληκτικές εικόνες του μεγαλύτερου συστήματος κοραλλιογενών υφάλων στον κόσμο, που εκτείνεται σε 133,00 τετραγωνικά μίλια από την ακτή του Queensland της Αυστραλίας, οι φωτογραφίες βοηθούν επίσης τη λιθουανική εταιρεία να δοκιμάσει και να επαληθεύσει τη λειτουργία των συστημάτων στον ίδιο τον δορυφόρο.
Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της NanoAvioncs, Bytenis Buzas, αναφέρει:
Όταν ο δορυφόρος παρατηρεί τον εαυτό του, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να είναι πολύτιμο. Η δυνατότητα πρόσβασης σε ζωντανές εικόνες και βίντεο του δορυφόρου είναι χρήσιμη για την οπτική επιβεβαίωση της ανάπτυξης κεραιών και άλλων αναπτυσσόμενων δομών, και για τη συνεχή ανίχνευση σφαλμάτων.
Η τοποθέτηση μιας κάμερας GoPro σε έναν δορυφόρο δεν είναι μια τυπική διαδικασία λειτουργίας για μια διαστημική αποστολή. Αυτή είναι μια διαδικασία για την προστασία του εξοπλισμού από την ηλιακή ακτινοβολία που έχει τη δυνατότητα να βλάψει τον ευαίσθητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, ο Buzas εξηγεί ότι ήταν κάτι σαν αναγκαιότητα.
Το χρονικό πλαίσιο ήταν πολύ σύντομο, για να τεστάρουμε και να χρησιμοποιήσουμε ειδικές κάμερες για διαστημικές αποστολές.
Ωστόσο, η εταιρεία είχε δοκιμάσει κάμερες GoPro για πτήσεις στη στρατόσφαιρα στο παρελθόν, και σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει μια GoPro για τη συγκεκριμένη αποστολή, η οποία ήταν κυρίως προσανατολισμένη στη δοκιμή του πόσο καλά ο νέος ελεγκτής ωφέλιμου φορτίου της εταιρείας θα μπορούσε να χειριστεί τη δημιουργία και τη μετάδοση μεγάλων συνόλων δεδομένων, όπως αυτό που παράγεται από κάμερες υψηλής ανάλυσης.
Υπάρχει ένα ρίσκο κινδύνου κατά την αποστολή μιας GoPro στο διάστημα, επειδή ο ήλιος είναι ιδιαίτερα ενεργός αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι και θέμα στατιστικής, το αν σωματίδια του ήλιου πρόκειται να χτυπήσουν ένα συγκεκριμένο τρανζίστορ επί του σκάφους είτε όχι.
[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]
Δεν ήταν τόσο απλό το να στερεώσεις μια GoPro στο διαστημόπλοιο. Τα υλικά της κάμερας έπρεπε να αφαιρεθούν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις χώρου στον δορυφόρο και στη συνέχεια η κάμερα έπρεπε να συνδεθεί με τον ελεγκτή ωφέλιμου φορτίου και το λογισμικό. Η εταιρεία αναφέρει:
Οι φωτογραφίες και τα βίντεο των δορυφόρων που κάνουν κύκλους γύρω από τον πλανήτη μας θα μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερους ανθρώπους και οργανισμούς, να συνειδητοποιήσουν τα κοινωνικά, οικονομικά, εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά οφέλη που παρέχουν οι δορυφόροι. Θα μπορούσε επίσης να εμπνεύσει περισσότερους ανθρώπους να ξεκινήσουν την καριέρα τους στην ταχέως αναπτυσσόμενη διαστημική βιομηχανία.
[signoff]
Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας και ακόμη περισσότερες στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.
Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.
Unpackman