20.1 C
Athens
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2024

Εάν έχεις νοσήσει από Covid 19, θα μπορείς μέσω τηλεψυχιατρικής και τηλεσυμβουλευτικής να βρεις βοήθεια

Η υπηρεσία τηλεψυχιατρικής είναι η πρώτη που θα ξεκινήσει από τις νέες υπηρεσίες που αφορούν το κομμάτι της τηλεϊατρικής. Αυτό που απομένει είναι να περάσει ως νομοθετική ρύθμιση για να μπορέσει να «τρέξει» η υπηρεσία κανονικά σύμφωνα με πληροφορίες. Παράλληλα, όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αμέσως μετά την υπηρεσία τηλεψυχιατρικής θα ακολουθήσει και η υπηρεσία τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με Covid -19.

Τις νέες υπηρεσίες τηλεϊατρικής είχε εξάλλου προαναγγείλει και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο πλαίσιο διαδικτυακής ημερίδας για την μετά Covid εποχή στα συστήματα υγείας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της έρευνας και της παροχής υπηρεσιών υγείας αλλά και τις ανάλογες προσαρμογές στο ελληνικό σύστημα υγείας που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ωνάση, ο σύνδεσμος υποτρόφων του και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος η πανδημία ήταν επιταχυντής κι υπογράμμισε ότι «υγεία και τεχνολογία πάνε μαζί». Στόχος είναι να επιταχυνθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός όλων των υπηρεσιών της Υγείας που έχει ήδη ξεκινήσει από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση επιδιώκει να μειώσει τη γραφειοκρατία αλλά και το κόστος στα νοσοκομεία, στην ιατρική περίθαλψη, στον ΕΟΠΥΥ κ.λ.π. μέσω της ψηφιοποίησης όλων των εξετάσεων, των νοσηλειών αλλά και των θεραπειών, γεγονός το οποίο επιδιώκει μέσω της λεγόμενης «ψηφιακής βίβλου».

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Η βίβλος αυτή υπενθυμίζεται ότι αποτυπώνει τους στόχους, τις κατευθυντήριες αρχές, τους στρατηγικούς άξονες παρέμβασης, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των συστημάτων, το μοντέλο διακυβέρνησης καθώς και οριζόντιες και κάθετες παρεμβάσεις που υλοποιούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας για την περίοδο 2020 – 2025. Μεταξύ αυτών είναι και οι ψηφιακές παρεμβάσεις που αφορούν στην Υγεία.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο