27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Έχεις το Xiaomi 12 Pro!? 15 συμβουλές για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα στο MIUI 13

Καθώς τα skins στα Android είναι πάρα πολλά, λίγα είναι τόσο βαριά στην προσέγγισή τους όσο το MIUI της Xiaomi. Έτσι εάν δεν έχετε συνηθίσει το MIUI και έρχεστε από κινητό με καθαρό Android, πολλά πράγματα μπορεί να σας φανούν περίεργα ή παράξενα.

Έτσι, αν έχετε μια συσκευή της σειράς Xiaomi 12 – ή οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο που χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη έκδοση MIUI που βασίζεται στο Android 12 – υπάρχουν πολλά εδώ για να τα προσαρμόσετε για να το κάνετε δικό σας. Δείτε 15 κόλπα που σας έχω πιο κάτω, πως μπορείτε να κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη!

 

1. Επαναφέρετε την παλιά σκίαση ειδοποιήσεων

Στην τελευταία έκδοση του MIUI, η Xiaomi άλλαξε τα πράγματα όσον αφορά τις ειδοποιήσεις και τις γρήγορες εναλλαγές ρυθμίσεων. Η σάρωση προς τα κάτω από τα δεξιά εκκινεί το “Control Centre”, το οποίο σας δίνει τις γρήγορες εναλλαγές για ορισμένες ρυθμίσεις, ενώ η σάρωση προς τα αριστερά φέρνει τις ειδοποιήσεις προς τα κάτω.

Ωστόσο, εάν θέλετε τα πράγματα να επιστρέψουν όπως ήταν παλιά με τις ειδοποιήσεις και τις γρήγορες ρυθμίσεις να πέφτουν κάτω με ένα μόνο σάρωση, μπορείτε. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις και Κέντρο ελέγχου. Βρείτε το «Στυλ κέντρου ελέγχου» και επιλέξτε «Παλιά έκδοση». Τώρα, όταν σύρετε προς τα κάτω, θα εμφανίζονται οι εναλλαγές ρυθμίσεων και οι ειδοποιήσεις με τον παραδοσιακό τρόπο Android.

[affcoups id=”96103″]

2. Προσθέστε στοιχεία ελέγχου έξυπνου σπιτιού στο Κέντρο Ελέγχου

Εάν αποφασίσετε ότι σας αρέσει πραγματικά η νέα σχεδίαση του κέντρου ελέγχου, μπορείτε πραγματικά να την κάνετε πιο χρήσιμη προσθέτοντας έξυπνες εναλλαγές σπιτιού. Έτσι, για παράδειγμα, εάν έχετε εγκαταστήσει το Google Home, μπορείτε να προσθέσετε στοιχεία ελέγχου από το Google Home, για εύκολη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των συνδεδεμένων προϊόντων έξυπνου σπιτιού σας.

Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > ειδοποιήσεις και κέντρο ελέγχου και επιλέξτε «Έξυπνο σπίτι». Εάν έχετε εγκαταστήσει το Google Home, θα πρέπει να δείτε το “Αρχική σελίδα” να εμφανίζεται στη λίστα. Πατήστε το και τώρα, όταν αφήσετε το κέντρο ελέγχου, θα γεμίσει με μεγάλα στοιχεία ελέγχου γραφικών στοιχείων για τις συσκευές σας.

[affcoups id=”96100″]

3. Σταματήστε το MIUI να σαρώνει τις εφαρμογές σας στο Play Store μετά την εγκατάσταση

Όταν εγκαθιστάτε εφαρμογές στο τηλέφωνο Xiaomi, το MIUI σαρώνει τη λήψη για να βεβαιωθεί ότι είναι ασφαλής. Ωστόσο, αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό περιττό για εφαρμογές από το Play Store, καθώς είναι γενικά όλες ασφαλείς στην εγκατάσταση χάρη στην επαλήθευση του Play Protect. Ευτυχώς, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη σάρωση.

Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε είναι να μεταβείτε στο Play Store και να βρείτε μια εφαρμογή ή ένα παιχνίδι που θέλετε να εγκαταστήσετε. Τώρα κατεβάστε και εγκαταστήστε το και όταν δείτε την οθόνη σάρωσης, πατήστε το γρανάζι ρυθμίσεων στην επάνω γωνία. Τώρα απενεργοποιήστε την επιλογή που λέει “Σάρωση εφαρμογών από το Google Play Store” και δεν θα βλέπετε πλέον τη διεπαφή σάρωσης όταν κάνετε λήψη νέων εφαρμογών.

[affcoups id=”96097″]

4. Θολώστε τις προεπισκοπήσεις εφαρμογών

Όταν μεταβείτε στην οθόνη των πρόσφατων εφαρμογών σας σύροντας προς τα πάνω και κρατώντας πατημένο το δάχτυλό σας, θα δείτε μικρογραφίες προεπισκόπησης εφαρμογών, αλλά μερικές φορές μπορεί να διαπιστώσετε ότι θέλετε να θολώσετε τις πληροφορίες. Μετά από όλα, θα μπορούσατε να έχετε ένα νήμα συνομιλίας ή προσωπικές πληροφορίες στην οθόνη. Έτσι, για να τα θολώσετε, μεταβείτε στις ρυθμίσεις της αρχικής οθόνης, τσιμπώντας δύο δάχτυλα στην αρχική σας οθόνη και αγγίζοντας το γρανάζι ρυθμίσεων. Τώρα πατήστε “περισσότερα”.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την επιλογή «Θάμπωμα προεπισκοπήσεων εφαρμογών». Πατήστε το και τώρα αλλάξτε τις εφαρμογές που θέλετε να θολώσετε σε αυτήν την πρόσφατη προβολή εφαρμογών.

[affcoups id=”96094″]

5. Σταματήστε τις εφαρμογές που λάβατε πρόσφατα να εμφανίζονται στην αρχική οθόνη

Από προεπιλογή, όταν εγκαθιστάτε μια νέα εφαρμογή στο Xiaomi 12 Pro, θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο εφαρμογής στην αρχική οθόνη. Εάν θέλετε να κρατάτε τις εφαρμογές σας οργανωμένες, αυτό προφανώς δεν είναι το ιδανικό. Ωστόσο, μπορείτε να τους σταματήσετε να εμφανίζονται εδώ, εάν έχετε ενεργοποιημένο το συρτάρι εφαρμογών.

Έτσι, σύρετε προς τα επάνω το συρτάρι της εφαρμογής σας και πατήστε το εικονίδιο μενού με τρεις γραμμές επάνω δεξιά. Τώρα απενεργοποιήστε τον διακόπτη που βρίσκεται δίπλα στην επιλογή “Τοποθέτηση νέων εφαρμογών στην αρχική οθόνη”. Τώρα, κάθε φορά που κατεβάζετε μια νέα εφαρμογή, δεν θα εμφανίζεται απλώς στην αρχική σας οθόνη. Θα πάει απλώς στο συρτάρι της εφαρμογής.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

6. Επιλέξτε χειροκίνητα τους ρυθμούς ανανέωσης της οθόνης

Όταν ρυθμίζετε για πρώτη φορά το τηλέφωνό σας Xiaomi, θα έχει ρυθμιστεί αυτόματα ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης του ώστε να αλλάζει προς τα πάνω και προς τα κάτω δυναμικά με βάση το περιεχόμενο στην οθόνη. Αυτό βοηθά στην εξοικονόμηση μπαταρίας. Ωστόσο, εάν – για οποιονδήποτε λόγο – θέλετε να το αναγκάσετε να παραμείνει σε υψηλότερη ή χαμηλότερη ανανέωση, μπορείτε να το ρυθμίσετε με αυτόν τον τρόπο. Πχ, εάν έχετε εγκαταστήσει το Kodi, θα δείτε ότι με αυτή την επιλογή ενεργοποιημένη, δεν θα σας δουλέψει ΠΟΤΕ!. Εάν όμως ορίσετε χειροκίνητα την συχνότητα στα 60…θα δείτε φως ή μάλλον ταινία!

Αν θέλετε να είναι συνεχώς στα 120 Hz για να βλέπετε πώς αυτό επηρεάζει την ευκρίνεια και την ομαλότητα σε όλη την πλακέτα, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Οθόνη > Ρυθμός ανανέωσης και τώρα επιλέξτε «Προσαρμοσμένο». Εδώ μπορείτε να επιλέξετε να το έχετε στα 60Hz, 90Hz στα 120Hz.

[affcoups id=”96092″]

7. Μετρήστε τον καρδιακό σας ρυθμό

Ναι, καλά διαβάσατε. Το Xiaomi 12 Pro μπορεί να μετρήσει τον καρδιακό σας ρυθμό και το κάνει με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ειδικές λειτουργίες και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Καρδιακός ρυθμός».

Πατήστε «Έναρξη» και μετά κρατήστε τον αντίχειρά σας στην περιοχή του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων της οθόνης. Ωστόσο, δεν θα προτείναμε να το χρησιμοποιήσετε ως τον κύριο σαρωτή καρδιακών παλμών, επειδή σε σύγκριση με τα δεδομένα ανθρώπινου δυναμικού του smartwatch μας, δεν ήταν αρκετά ακριβές ή ακόμα και συνεπές. Εδώ να επισημάνω ότι η επιλογή αυτή δεν υπάρχει στην ROM από το Xiaomi.eu, αλλά μόνο στην αγγλοκινέζικη υποθέτω.

[affcoups id=”96089″]

8. Πλωτά παράθυρα εφαρμογών

Ένα άλλο λεγόμενο «Ειδικό χαρακτηριστικό» είναι τα αιωρούμενα παράθυρα εφαρμογών. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να το ενεργοποιήσετε. Απλώς μεταβείτε στην προβολή πρόσφατων εφαρμογών σας και πατήστε παρατεταμένα την προεπισκόπηση της εφαρμογής που θέλετε ως αιωρούμενο παράθυρο και θα δείτε να εμφανίζονται μερικά αιωρούμενα κουμπιά. Πατήστε αυτό που μοιάζει με μικρό τετράγωνο μέσα σε ένα μεγαλύτερο.

Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι εκτόξευσης. Για παράδειγμα, εάν θέλετε μια εφαρμογή που δεν είναι ανοιχτή στην προβολή πρόσφατων εφαρμογών, μπορείτε να ανοίξετε την προβολή πρόσφατων εφαρμογών και θα πρέπει να δείτε μια καρτέλα που λέει “Κινούμενα παράθυρα” στην κορυφή. Πατήστε αυτό και, στη συνέχεια, επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε. Μπορείτε επίσης να σύρετε προς τα κάτω οποιαδήποτε γραμμή ειδοποιήσεων εφαρμογής που εμφανίζεται στην οθόνη ενώ χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο.

Τώρα αυτή η εφαρμογή θα εμφανίζεται ως αιωρούμενο παράθυρο πάνω από οτιδήποτε υπάρχει στην οθόνη σας. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθός του σύροντας οποιαδήποτε από τις κάτω γωνίες, μπορείτε να το μετακινήσετε σύροντάς το από την επάνω γραμμή ή μπορείτε να το κάνετε να γεμίσει την οθόνη σύροντας στην κάτω γραμμή. Αρκετά εύχρηστο.

[affcoups id=”95841″]

9. Φοβερές μεταβάσεις οθόνης κλειδώματος

Αυτό δεν είναι ακριβώς νέο, αλλά είναι ένα από τα αγαπημένα μας πράγματα σε μια συσκευή MIUI. Ονομάζεται «Super Wallpapers» και ουσιαστικά σημαίνει την ομαλή μετάβαση μεταξύ της οθόνης, της ταπετσαρίας οθόνης κλειδώματος και της ταπετσαρίας της αρχικής οθόνης. Είναι ένα πραγματικά υπέροχο αποτέλεσμα.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ταπετσαρία και επιλέξτε «Σούπερ ταπετσαρία». Τώρα θα πρέπει να δείτε πέντε επιλογές. Επιλέξτε ένα και κάντε προεπισκόπηση του εφέ πατώντας στην οθόνη για μετάβαση μεταξύ των τριών οθονών. Όταν βρείτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο, απλώς πατήστε «Εφαρμογή». Τώρα, όταν ξυπνήσετε το τηλέφωνό σας, θα δείτε αυτό το φοβερό εφέ.

[affcoups id=”95838″]

10. Επαναφέρετε την κλασική προβολή πρόσφατων εφαρμογών

Εάν μετακομίζετε από άλλο τηλέφωνο Android στη Xiaomi για πρώτη φορά, μπορεί να βρείτε την προβολή πλέγματος στην οθόνη πρόσφατων εφαρμογών λίγο απογοητευτική. Αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να το αλλάξετε στην πιο κλασική, οριζόντια προβολή.

Απλώς κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις > Αρχική οθόνη και τώρα βρείτε “Ταξινόμηση στοιχείων στα Πρόσφατα”. Πατήστε την οριζόντια έκδοση και τώρα θα έχετε μια πιο τυπική προβολή στην οποία μπορείτε να σύρετε εύκολα.

[affcoups id=”95832″]

11. Προσθήκη/αφαίρεση κατηγοριών εφαρμογών

Εάν έχετε ενεργοποιημένο το συρτάρι εφαρμογών, πιθανότατα θα έχετε παρατηρήσει κάποιες καρτέλες στην κορυφή με ονόματα κατηγοριών. Το MIUI δημιουργεί αυτόματα αυτές τις ομάδες και τις γεμίζει με σχετικές εφαρμογές. Αλλά, αν δεν τα θέλετε ή θέλετε να δημιουργήσετε τα δικά σας, μπορείτε να το κάνετε.

Απλώς ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Αρχική οθόνη και μετά πατήστε «Αρχική οθόνη». Τώρα πατήστε «Διαχείριση κατηγοριών εφαρμογών». Εδώ μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε την εναλλαγή στο επάνω μέρος για να απενεργοποιήσετε εντελώς τις κατηγορίες είτε να αφαιρέσετε αυτές που δεν θέλετε πατώντας το “X” δίπλα στις ετικέτες ή να τις επανατάξετε σύροντας τις γραμμές στο πλάι.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας, απλώς πατήστε «+ Προσαρμοσμένο» στο κάτω μέρος. Εισαγάγετε ένα όνομα κατηγορίας όπως “μηνύματα” και, στη συνέχεια, επιλέξτε όλες τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων από τη λίστα και πατήστε το τικ στην επάνω γωνία για επιβεβαίωση.

[affcoups id=”95817″]

12. Πατήστε δύο φορές ή σηκώστε το για αφύπνιση

Αυτό είναι ένα χρήσιμο που υπάρχει σε αρκετά τηλέφωνα Android αυτές τις μέρες και είναι η δυνατότητα να ξυπνήσετε το τηλέφωνό σας είτε πατώντας δύο φορές την οθόνη είτε απλώς σηκώνοντας το τηλέφωνο. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Πάντα ενεργή οθόνη & Κλείδωμα οθόνης και τώρα εναλλάξτε τις επιλογές “Αύξηση για αφύπνιση” και “Διπλό πάτημα”. Είναι ακριβώς ο ένας δίπλα στον άλλο.

13. Προσαρμόστε την ισχύ απτικής ανάδρασης

Όταν πληκτρολογείτε στο πληκτρολόγιο ή σαρώνετε συγκεκριμένες λίστες και οθόνες, θα νιώσετε ένα λεπτό χτύπημα. Αυτό ονομάζεται απτική ανάδραση και μπορείτε πραγματικά να προσαρμόσετε την ισχύ της. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ήχος και δόνηση και μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε την επιλογή “Haptic feedback”. Απενεργοποιήστε το εάν δεν το θέλετε ή σύρετε το ρυθμιστικό πάνω και κάτω μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

[affcoups id=”95690″]

14. Λειτουργία με ένα χέρι

Το Android 12 διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία με το ένα χέρι, αλλά το MIUI δεν διευκολύνει την εύρεση του. Η ενεργοποίησή του σημαίνει ότι μπορείτε να σύρετε προς τα κάτω στην οθόνη σας για να κατεβάσετε τις δυσπρόσιτες περιοχές. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Πρόσθετες ρυθμίσεις > Λειτουργία με το ένα χέρι και ενεργοποιήστε την. Τώρα χρειάζεται απλώς να σύρετε προς τα κάτω κοντά στο κάτω άκρο.

15. Προσαρμόστε τη βαθμονόμηση της οθόνης σας

Το λογισμικό της Xiaomi διαθέτει τη δυνατότητα να ρυθμίζει πραγματικά την εμφάνιση της οθόνης σας. Εάν μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Οθόνη και μετά στο «Σχέδιο χρωμάτων», θα δείτε μια σειρά από προκαθορισμένες επιλογές για να διαλέξετε. Κάντε κύλιση προς τα κάτω προς τα κάτω και μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τη θερμοκρασία ισορροπίας λευκού.

Ωστόσο, εάν μεταβείτε στις Ρυθμίσεις για προχωρημένους, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μεταξύ των χρωματικών προφίλ P3 και sRGB, και στη συνέχεια, ρυθμίστε την κόκκινη, πράσινη και μπλε απόχρωση ή ακόμα και να προσαρμόσετε την αντίθεση, το γάμμα και τον κορεσμό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας . Μην ανησυχείτε αν το μπερδέψετε, μπορείτε απλά να πατήσετε «επαναφορά προεπιλογών» στο κάτω μέρος ανά πάσα στιγμή.

Ορίστε λοιπόν, μόνο μερικές χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για να δοκιμάσετε. Και πιστέψτε μας, όταν λέμε ότι αυτό μόλις και μετά βίας ξύνει την επιφάνεια, υπάρχουν πολλά περισσότερα για να τροποποιήσετε και να μπερδέψετε στο λογισμικό MIUI. Επομένως, μην φοβάστε να κάνετε root στο μενού ρυθμίσεων.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο