27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Εφτιαξε η Xiaomi νέο δικό της chip!? Κι όμως το πόστερ της μας λέει ότι….

Μετά την ανακοίνωση της άφιξης ενός νέου smartphone Mi MIX νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Xiaomi τώρα μας λέει ότι θα λανσάρει κι ένα νέο chipset που θα έχει κατασκευάσει όμως η ίδια! Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία θα λανσάρει προσαρμοσμένο επεξεργαστή, καθώς, στο παρελθόν, κυκλοφόρησε ένα εσωτερικό SoC, που ονομάζεται Surge S1, το 2017. Το SoC είχε εμφανιστεί στο Mi 5C και είχε ισχυριστεί ότι ήταν πιο ισχυρό από το Snapdragon 625 της Qualcomm, και καλά……!

Σύμφωνα με μια νέα αφίσα που μοιράστηκε η Xiaomi στην κινεζική ιστοσελίδα Weibo (via Android Authority), ένα νέο «αυτο-ανεπτυγμένο τσιπ» βρίσκεται στο δρόμο. Αρκετά στελέχη της εταιρείας έχουν μοιραστεί την ίδια αφίσα που περιέχει τις λέξεις «ξεσηκώθηκε» ή «ξεσηκώνει», υπονοώντας ότι η εταιρεία θα μπορούσε να συνεχίσει με το σχήμα ονομάτων.

Η Xiaomi δεν έχει κοινοποιήσει άλλες πληροφορίες αυτήν τη στιγμή, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι το επερχόμενο chip δεν θα είναι πρωτοποριακό. Θα είναι είτε ένας αυτόνομος επεξεργαστής κινητής τηλεφωνίας που θα προσφέρει απόδοση ισοδύναμη με ένα chip της τρέχουσας γενιάς από την Qualcomm ή ένα συμπληρωματικό chip που θα ενσωματωθεί με ένα υπάρχον ή ένα ολοκαίνουργιο chipset Snapdragon.

Η Xiaomi έχει μια μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου. Η εταιρεία αναμένεται να λανσάρει περισσότερες συσκευές με τη σειρά Mi 11. Οι φήμες λένε ότι η Xiaomi θα λανσάρει τα Mi 11 Pro, Mi 11 Ultra και πιθανότατα το Mi 11 Lite στην εκδήλωση. Η Xiaomi έχει επίσης αναφέρει ότι η σειρά Mi MIX θα επιστρέψει επίσης την ίδια ημερομηνία. Το τελευταίο κινητό της σειράς MIX ήταν το Mi MIX Alpha, μια μοναδική πρωτότυπη συσκευή με οθόνη περιτύλιξης, που όμως δεν κυκλοφόρησε εμπορικά, ενώ η τιμή της ήταν απλησίαστη για τους κοινούς θνητούς! Οι φήμες λένε ότι το επερχόμενο smartphone της σειράς θα μπορούσε να είναι το Mi MIX 4, με αναδιπλούμενο σχέδιο παρόμοιο με το Samsung Galaxy Z Fold.

Η εκδήλωση παρουσίασης της Xiaomi θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα στις 29 Μαρτίου και θα ξεκινήσει στις 7:30 μ.μ. GMT. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube, το Facebook, το Twitter και τον παγκόσμιο ιστότοπο της Xiaomi.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο