24.9 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024

Εκατομμύρια Samsung Galaxy χρήστες θα χρειαστεί να πάρουν καινούργιο smartphone

Όταν η Google είχε διαθέσει το πρόγραμμα διάθεσης ενημερώσεων ασφαλείας για τον Σεπτέμβριο, προειδοποίησε ότι οι χρήστες του Android διατρέχουν συγκεκριμένο κίνδυνο. Όχι όμως οι χρήστες Samsung συσκευών, οι οποίοι ήταν προστατευμένοι χάρη στο γεγονός ότι η εταιρεία κυκλοφόρησε άμεσα το fix. Δυστυχώς όμως δεν πήραν όλοι οι χρήστες το εν λόγω update.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μια σοβαρή ευπάθεια που φέρει την ονομασία CVE-2024-32896, και επηρεάζει γενικότερα το Android, αν και αρχικά θεωρούνταν ότι επηρεάζει μόνο τα Pixel.

Το ενδιαφέρον με την CVE-2024-32896 είναι ότι ακόμη και η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση είχε βγάλει ανακοίνωση τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα fix ειδάλλως να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα Pixel smartphones τους οι χρήστες, όταν θεωρούσαν ότι αποτελεί πρόβλημα των Pixel και μόνο.

Το Forbes είχε ρωτήσει τη Samsung αν θα κυκλοφορήσει άμεσα το update και για εκείνες τις συσκευές που βρίσκονται εκτός του μηνιαίου προγράμματος διάθεσης ενημερώσεων. Δυστυχώς δεν θα συμβεί, με την εταιρεία να ενημερώνει ότι θα ακολουθηθεί το κανονικό scedule που εφαρμόζει.

Σύμφωνα με το forbes, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι εκατομμύρια χρήστες Samsung συσκευών θα πρέπει άμεσα να πάρουν μια νέα συσκευή αν θέλουν να έχουν τις τελευταίες και πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας σε επικίνδυνες ευπάθειες.

Τα smartphones που παίρνουν μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας αυτή τη στιγμή.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο