15.2 C
Athens
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2024

ΕΛΤΑ Courier: Στην 3η θέση της εγχώριας αγοράς ταχυμεταφορών!

Στην 3η θέση της εγχώριας αγοράς ταχυμεταφορών διατηρήθηκε η ΕΛΤΑ Courier. Βάσει του κύκλου εργασιών, η ΕΛΤΑ Courier βρίσκεται πίσω από τις ACS και Γενική Ταχυδρομική και μπροστά από τις Speedex, Easy Mail και Courier Center.

Ο κύκλος εργασιών του 2021 ανήλθε στα 60,52 εκατ. έναντι 56,01 εκατ. το προηγούμενο έτος, παρουσιάζοντας άνοδο 8,0%.

Ανά κατηγορία, τα έσοδα από την υπηρεσία “Πόρτα – Πόρτα” ανήλθαν στα 57,2 εκατ., τα έσοδα από την υπηρεσία SPM στα 1,77 εκατ. και τα έσοδα από την υπηρεσία EMS στα 1,5 εκατ.

Αντίστοιχα, τα διακινηθέντα αντικείμενα ανήλθαν σε 20,42 εκατ. έναντι 19,78 εκατ. το προηγούμενο έτος, παρουσιάζοντας άνοδο 3,26%.

Στο επίπεδο του τελικού οικονομικού αποτελέσματος, η εταιρεία παρέμεινε ζημιογόνος, με τις ζημιές μετά από φόρους να ανέρχονται στα 2,3 εκατ., έναντι ζημιών 1,4 εκατ. το 2020.

Για το 2022 και στο πρώτο τρίμηνο, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 13,32 εκατ., έναντι 14,6 της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Οι προκλήσεις της τρέχουσας χρήσης

Ως προκλήσεις για την τρέχουσα χρήση, η εταιρεία αναδεικνύει τα ακόλουθα:

-Την συνέχιση της εξάρτησης από τους αναδόχους των ομάδων έργου, λόγω της ιδιομορφίας των εταιρειών ταχυμεταφορών που είναι εντάσεως εργασίας, όχι μόνο επηρεάζει σημαντικά το λειτουργικό κόστος, αλλά και δεν μπορεί να λειτουργήσει και ως κίνητρο για τους εργαζόμενους, ώστε να τείνει προς μεγιστοποίηση η απόδοσή τους.

-Τη δυνατότητα της ΕΕΤΤ να οριοθετήσει ένα καθαρό και με διαφανείς, όπως υποστηρίζει, κανόνες ανταγωνιστικό περιβάλλον, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα, όπως “πόλεμος” τιμών χωρίς όριο, “μαύρη” εργασία, διακίνηση κεφαλαίων εκτός τραπεζικού συστήματος, κ.α.

-Τη σημαντική εξάρτηση της εταιρείας από μεγάλους πελάτες του δημόσιου τομέα και το έλλειμμα στρατηγικού δικτύου ή στρατηγικής διασποράς των κεντρικών της πελατών δημιουργεί πιθανούς κινδύνους για τη χρηματοοικονομική της αυτοδυναμία.

Σημειώνεται ότι, στα τέλη του 2021, η εταιρεία διέθετε 12 “Κέντρα Ταχυμεταφορών & Εξυπηρέτησης Πελάτη” (ΚΤΕΠ), 154 πρακτορεία (franchisees) και 650 συνεργαζόμενα καταστήματα των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΕΤΤ, το 2020, όπως και το 2019 και παρά το γεγονός ότι στην αγορά ταχυμεταφορών δραστηριοποιούνταν 591 επιχειρήσεις, ο μεγαλύτερος όγκος των ταχυδρομικών αντικειμένων διακινήθηκε από έξι επιχειρήσεις, οι οποίες απέφεραν αντίστοιχα το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της ταχυδρομικής αγοράς.

Το 2020, οι έξι μεγαλύτερες επιχειρήσεις διακίνησαν το 87,7% των ταχυδρομικών αντικειμένων, καταλαμβάνοντας μερίδιο 83,8% των εσόδων της αγοράς ταχυμεταφορών.

Από τις περιοχές της Αττικής και της Μακεδονίας διακινήθηκε περίπου το 80% των ταχυδρομικών αντικειμένων προς το εσωτερικό και το εξωτερικό.

Επίσης, στις ίδιες αυτές περιοχές αυτές κατέληξε και το 60% των ταχυδρομικών αντικειμένων από το εσωτερικό και το εξωτερικό.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο