25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Εθνική Τράπεζα: Πώς αξιοποιεί καλύτερα τις λύσεις cloud με τη βοήθεια της Microsoft

Η μέγιστη αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών αποτελεί πλέον βασικό συστατικό προκειμένου ένας οργανισμός να παραμείνει ανταγωνιστικός και παραγωγικός τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Αυτό σημαίνει ότι οι οργανισμοί θα πρέπει να αξιοποιούν τεχνολογίες που θα προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητα για ταχύτατη προσαρμογή στις εκάστοτε συνθήκες, οι οποίες αλλάζουν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όπως αποδείχθηκε και με την πανδημία της Covid-19. Και σε αυτή την περίπτωση, οι οργανισμοί που αξιοποίησαν τις υποδομές cloud, όπου εφαρμογές και δεδομένα «τρέχουν» και αποθηκεύονται online ήταν εκείνοι που έδειξαν τα καλύτερα αντανακλαστικά.

Υπό αυτό το σκεπτικό, μία διάκριση όπως αυτή του Cloud User of the Year (Καλύτερος Χρήστης Cloud) που απέσπασε η Εθνική Τράπεζα στα Cloud Computing Awards 2021 αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς δείχνει ότι πρόκειται για έναν οργανισμό που σπεύδει να υιοθετήσει τις νέες τάσεις και να τις αξιοποιήσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Εθνική Τράπεζα είχε ως κύριο συνεργάτη της την Microsoft, χρησιμοποιώντας λύσεις της τελευταίας όπως είναι το Microsoft Azure (σ.σ. η cloud υποδομή που έχει αναπτύξει ο αμερικανικός κολοσσός) αλλά και το Microsoft 365, την πιο ολοκληρωμένη σουίτα εφαρμογών γραφείου και συνεργασίας, η οποία προφανώς και αξιοποιεί τις δυνατότητες του cloud.

Πέραν του μεγάλου βραβείου, η Εθνική Τράπεζα απέσπασε μία σειρά από διακρίσεις για έργα που έχει υλοποιήσει και αξιοποιούν το cloud. Συγκεκριμένα, για το WAIZ, μία λύση «ενοποίησης» και παρακολούθησης των τραπεζικών λογαριασμών ενός χρήστη ανεξαρτήτως χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που «τρέχει» σε Microsoft Azure υποδομές, η Εθνική Τράπεζα απέσπασε το platinum βραβείο στις κατηγορίες «Accounting & Financial management» και «Public Cloud», ενώ ήταν runner up στην κατηγορία «Banking».

Για το πρόγραμμα ψηφιακού χώρου εργασίας (digital workplace) το οποίο, επίσης, αξιοποίησε τις τεχνολογίες cloud και πιο συγκεκριμένα το Microsoft 365 επιτρέποντας στους εργαζόμενους της να εργάζονται από οπουδήποτε, η Εθνική Τράπεζα ήταν ο νικητής (winner) στην κατηγορία «Security», runner up σε εκείνη του «Collaboration / Conferencing» και ήταν επίσης highly recommended στην κατηγορία «Public Cloud».

Επιπλέον, η Εθνική Τράπεζα αξιοποιεί τις Azure AD & Intune Policies προκειμένου να προσφέρει πρόσβαση εξ αποστάσεως στους εργαζόμενους της, μία υλοποίηση που ήταν runner up στην κατηγορία «Business Continuity».

Οι υποδομές του Microsoft Azure χρησιμοποιούνται επίσης από την Εθνική Τράπεζα προκειμένου σε ώρες που υπάρχει μεγάλος όγκος αιτημάτων από πελάτες για πιστοποίηση ώστε να εισέλθουν στα ψηφιακά κανάλια της τράπεζας, αυτά τα αιτήματα να «μεταφέρονται» στο Azure, το οποίο πρακτικά δεν έχει περιορισμούς στον όγκο των δεδομένων και των αιτημάτων που αναλύει. Η «υβριδική» προσέγγιση της Εθνικής Τράπεζας ήταν highly recommended στην κατηγορία «Hybrid Cloud».

Ακόμη, η Εθνική Τράπεζα έχει υλοποιήσει μία λύση που της επιτρέπει να έχει σε ένα ενιαίο περιβάλλον τη δυνατότητα να αναλύει και να προσωποποιεί δεδομένα αναφορικά με τους πελάτες της. Η λύση αυτή βασίζεται στην εφαρμογή SAS Viya που «τρέχει» σε Azure υποδομή και ήταν runner up στην κατηγορία «Business Analytics & Intelligence» και highly recommended σε εκείνη του «Banking».

Οι παραπάνω υλοποιήσεις έχουν βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό την Εθνική Τράπεζα να αξιοποιήσει το cloud με τις λύσεις της Microsoft να παίζουν σημαντικό ρόλο προκειμένου ο οργανισμός να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν πλέον όσον αφορά στη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών και υποδομών. Και η επιτυχημένη προσέγγιση αποδείχθηκε και με το παραπάνω με την Εθνική Τράπεζα να αποσπά τη σημαντικότερη διάκριση των Cloud Computing Awards, ήτοι αυτού του Cloud User of the Year.

[signoff]

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο