18.2 C
Athens
Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024

Έξι πράγματα που πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που σας επιτεθεί άλλος οδηγός

Το μεσογειακό ταμπεραμέντο των Ελλήνων, η απουσία οδηγικής παιδείας και οι ασφυκτικές συνθήκες κίνησης δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, το οποίο συχνά-πυκνά προκαλεί επιθετικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Κινούμενοι στους δρόμους των μεγαλύτερων αστικών κέντρων της Ελλάδος, όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες ή ακόμη χειρότερα έχουμε πέσει θύματα επιθετικών συμπεριφορών.

Το φαινόμενο του διαπληκτισμού μεταξύ οδηγών δια ασήμαντη αφορμή στους δρόμους της χώρας μας είναι συχνό, τόσο ώστε να επιβάλλει τη γνώση σχετικά με τον τον τρόπο με τον οποίο οφείλουμε να αντιδράσουμε και να διαχειριστούμε μια τέτοια κατάσταση.

Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, δεν έχουμε να κάνουμε με κανόνες… εμπλοκής αλλά απεμπλοκής από μια στιγμή έντασης η οποία μπορεί να έχει απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Επίθεση στο αυτοκίνητο
1. Ασφαλίζουμε το αυτοκίνητο

Στην περίπτωση που το αυτοκίνητό μας δεν διαθέτει σύστημα αυτόματος κλειδώματος των θυρών λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκκίνησή του, τότε οφείλουμε να φροντίσουμε εμείς γι’ αυτό ώστε να βεβαιωθούμε ότι κανείς δεν θα μπορεί να αποκτήσει εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό του οχήματός μας.

Αντιστοίχως, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και με τα παράθυρα, καθώς αν παραμείνουν ανοιχτά τότε αυτό μας καθιστά ευάλωτους σε μια επίθεση. Στην περίπτωση, λοιπόν, που διακρίνουμε ότι μια κατάσταση τείνει να εκτραχυνθεί, βεβαιωνόμαστε ότι το αυτοκίνητό διαθέτει κλειδωμένες πόρτες και κλειστά παράθυρα.

Επίθεση στο αυτοκίνητο

2. Διατηρούμε τη ψυχραιμία μας

Η διατήρηση της ψυχραιμίας σε τέτοιους είδους καταστάσεις είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Κι αυτό γιατί παραμένοντας ψύχραιμοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε στις ορθότερες αποφάσεις.

Ακόμα, λοιπόν, κι αν δεχτούμε μια απρόκλητη ή αν προτιμάτε αδικαιολόγητη επίθεση, κρατάμε μια ουδέτερη στάση δίνοντας χρόνο και στον εαυτό μας αλλά και στους υπόλοιπους γύρω μας να αντιληφθούν τι ακριβώς συμβαίνει.

3. Δεν προκαλούμε – δεν ανοίγουμε διάλογο

Τι περισσότερες φορές ο διάλογος με ανθρώπους οι οποίοι έχουν ήδη εξαπολύσει μια λεκτική επίθεση εναντίον μας δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά. Αντιθέτως υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να οξύνει περισσότερο τα πνεύματα. Η συμβουλή μας, λοιπόν, είναι να αποφύγουμε οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να θεωρηθεί από την άλλη πλευρά προκλητική.

Επίθεση στο αυτοκίνητο
4. Κρατάμε αποστάσεις, δεν μετακινούμε το αυτοκίνητό μας

Μένοντας σε απόσταση ασφαλείας και αποφεύγοντας οποιαδήποτε σπασμωδική κίνηση με το όχημά μας τότε δηλώνουμε με τον τρόπο μας ότι δεν έχουμε πρόθεση να απειλήσουμε κάποιον. Αν πάλι δεχθούμε επίθεση βρισκόμενοι σε κίνηση, τότε δεν ακινητοποιούμε το όχημά μας συνεχίζοντας την πορεία μας.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

5. Ενημερώστε τις αρχές

Αν η κατάσταση δεν εκτονωθεί, τότε θα πρέπει να ενημερώσετε τις αρχές ή αν αυτό είναι εφικτό να κινηθείτε προς το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα, ιδιαίτερα αν διαπιστώσετε ότι ο εμπλεκόμενος στο περιστατικό οδηγός σάς ακολουθεί.

6. Καταγράψτε την πινακίδα κυκλοφορίας

Σε κάθε περίπτωση αν η τροπή των γεγονότων δεν είναι η… ευκταία και βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε το συμβάν στις Αστυνομικές Αρχές, τότε θα πρέπει να καταγράψουμε τα στοιχεία κυκλοφορίας του εμπλεκόμενου οχήματος.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο