15.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Έξυπνο ρολόι φυτών: Το πότισμα.. πιο εύκολο από ποτέ

Μπορεί τα έξυπνα ρολόγια να έχουν μπει για τα καλά στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου αλλά όπως φαίνεται ετοιμάζονται τώρα «εισβάλουν» και στη ζωή των φυτών. Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «ACS Applied Materials & Interfaces» ερευνητές του Εθνικού Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας της Βραζιλίας δημιούργησαν ένα μηχανισμό που λειτουργεί όπως υποστηρίζουν ως ένα έξυπνο ρολόι για τα φυτά.

Ο μηχανισμός τοποθετείται πάνω στα φύλλα ενός φυτού και ενημερώνει τον κάτοχο του με ειδοποίηση στο κινητό του τηλέφωνο αλλά και με ανάρτηση σε μια ιστοσελίδα για το αν και πότε χρειάζεται πότισμα το φυτό. O μηχανισμός αντιλαμβάνεται αν το φυτό έχει αρχίσει να ξεραίνεται και ενημερώνει σχετικά. Μπορεί επίσης να παρέχει πληροφορίες για την παρουσία επιβλαβών εντόμων καθώς και τοξικών ουσιών στα φυτά.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Ο κάτοχος του φυτού μπορεί γενικότερα με αυτόν τον μηχανισμό να ελέγχει τα επίπεδα της υγρασίας σε αυτό. Όπως είναι ευνόητο ο μηχανισμός αυτός προορίζεται κυρίως για χρήση σε γεωργικές καλλιέργειες ώστε να γνωρίζουν οι αγρότες πότε πρέπει να τις ποτίζουν. Οι ερευνητές πειραματίστηκαν με διαφόρων ειδών υλικά από τα οποία θα αποτελούνταν ο μηχανισμός τους ώστε αυτός να είναι ανθεκτικός στις περιβαλλοντικές συνθήκες και κυρίως στον δυνατό αέρα ώστε να μην αποκολλώνται εύκολα από τα φύλλα των φυτών.

 

Τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών που έγιναν σε θερμοκήπια είναι εξαιρετικά και θα ξεκινήσουν τώρα δοκιμές σε χωράφια.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο