20.1 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

«Έξυπνοι» φακοί επαφής από την Google σύντομα κοντά μας

Ίσως να μην χρειαστεί να περιμένετε μέχρι το 2019 για να πάρετε τους νέους φακούς επαφής που ετοιμάζει ο Google.

Η ομάδα Google X ανακοίνωσε το 2014 ότι είχε αναπτύξει έναν έξυπνο φακό επαφής ο οποίος μετρούσε το επίπεδο της γλυκόζης σε ανθρώπους με διαβήτη.

Χρησιμοποιούσε μικροσκοπικά ηλεκτρονικά όπως μικροκυκλώματα, αισθητήρες, και λεπτότατη κεραία για να ελέγχει τη γλυκόζη των δακρύων. Τότε, η ομάδα εργαζόταν, ανάμεσα σε άλλα, προς την κατεύθυνση ενσωμάτωσης μικρής λάμπας LED, η οποία θα φώτιζε για να ειδοποιήσει αν το επίπεδο γλυκόζης ήταν ψηλό ή χαμηλό.

Ο Google ήλπιζε να παρουσιάσει τους έξυπνους φακούς επαφής σε 5 χρόνια, αλλά τώρα, 1.5 χρόνο μετά, έχει προκύψει κατάθεση αιτήματος ευρεσιτεχνίας με σημαντικούς σχεδιασμούς για το πώς θα μπορούσε ο Google να συσκευάσει έναν έξυπνο φακό επαφής.

Οι φακοί στην αίτηση όχι μόνο μοιάζουν με αυτό που παρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο, αλλά μετρά επίπεδα γλυκόζης αναλύοντας τα δάκρυα. Αυτό υποδηλοί ότι ίσως βρισκόμαστε πιο κοντά στην κυκλοφορία τους από ότι αναμένετο.

Το Quartz (διαδικτυακό σάιτ) υπαινίχθη  ότι ο Google  συνήθως δεν θα σκεφτόταν  πώς να συσκευάσει το προϊόν – το οποίο υποτίθεται ότι είναι στο ερευνητικό του στάδιο  – όμως η διαδικτυακή εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για πιθανή δοκιμή των φακών.

Η εταιρεία επίσης βραβεύτηκε με 44 διπλώματα ευρεσιτεχνίας ενώ αναμένει άλλα 53 τα οποία σχετίζονται με τους φακούς επαφής.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο