27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Φαίνεται ότι θα τα καταφέρει τελικά ο Donald Trump ν’ αποκλείσει από τις ΗΠΑ τις εφαρμογές TikTok και WeChat!

Ο Robert O’Brien, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ δήλωσε πρόσφατα ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης Trump να απαγορεύσουν τις δημοφιλείς εφαρμογές κινέζικων μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το WeChat και το TikTok θα «επιτύχουν» τελικά.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εργάζεται ενεργά για να περιορίσει τις κινεζικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων στις ΗΠΑ. Ο λόγος πίσω από αυτό ήταν η εθνική ασφάλεια, αλλά η απόφαση απαγόρευσης τέθηκε σε αναστολή λόγω δικαστικών αποφάσεων. Συγκεκριμένα, οι χρήστες του WeChat και του TikTok υποστήριξαν επίσης ότι η απαγόρευση οφείλεται μόνο στην πολιτική του έτους των εκλογών και όχι σε έναν πραγματικό κίνδυνο βάσει ασφάλειας, σύμφωνα με μια έκθεση του Bloomberg.

Σύμφωνα με τον Robert O’Brien, “Κοιτάμε τώρα – αυτές οι δικαστικές υποθέσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, οπότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα περιμένει και θα δει τι θα μας πούνε τα δικαστήρια μας, τι θα μπορούμε ή δεν θα μπορούμε να κάνουμε σε σχέση με αυτές τις απαγορεύσεις. Πιστεύω ότι τελικά θα επιβληθούν οι απαγορεύσεις με την εξουσία του προέδρου σε αυτές τις εφαρμογές. Και νομίζω ότι ακόμη και αν υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση, αυτές οι απαγορεύσεις θα πραγματοποιηθούν. ”

Είναι ενδιαφέρον ότι ο εκλεγμένος Πρόεδρος Joe Biden πρόκειται να αναλάβει το αξίωμα στις 20 Ιανουαρίου 2020 και υποσχέθηκε να επανεξετάσει την κατάσταση σχετικά με τον κίνδυνο ασφάλειας που θέτει η εφαρμογή TikTok. Επιπλέον, η διοίκηση θα εξετάσει επίσης άλλες τις κινεζικές εταιρείες που έχουν δημοφιλείς εφαρμογές στις ΗΠΑ “που λαμβάνουν πολλά δεδομένα από τον αμερικανικό λαό”, πρόσθεσε ο O’Brien. “Ρίχνουμε επίσης μια ματιά σε αυτές τις εφαρμογές και ενδέχεται να υπάρξει κάποια ενέργεια. Θα πρέπει να δούμε τι θα αποφασίσει να κάνει ο πρόεδρος. ” Παρόλα αυτά, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε πώς θα κυλίσει η κατάσταση και θα πρέπει να περιμένουμε για περαιτέρω ανάπτυξη για να γνωρίζουμε με βεβαιότητα.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο