27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Φακός τσέπης Cyansky M3: Τόσο μικρός και τόσο δυνατός!

Οι πολύ καλοί επαγγελματικοί φακοί της εταιρείας CyanskyLight  είναι γνωστοί στους φίλους της ιστοσελίδας μας. Η CyansyLight όμως συμπεριλαμβάνει στην γκάμα των προϊόντων της και κάποια αξιόλογα μοντέλα μικρών φακών για καθημερινή χρήση. Παρουσιάσαμε ήδη ένα από αυτά, τον Cyansky M2.  Σήμερα θα παρουσιάσουμε έναν ακόμα μικρό φακό, τον Cyansky M3. Ο M3 έχει μερικά πρωτοποριακά χαρακτηριστικά που δεν τα βρίσκουμε σε άλλα μοντέλα αυτού του είδους. Είναι κατασκευασμένος από τιτάνιο, έχει μεγάλη φωτεινότητα που φτάνει στα 700 lumens και εμβέλεια μεγαλύτερη από 70 μέτρα! Ας τον δούμε από πιο κοντά.

Περιγραφή

Ο Cyansky Μ3 έχει κυλινδρικό σχήμα. Είναι κατασκευασμένος από τιτάνιο και έχει χρώμα γκρι μεταλλικό. Είναι μικρός με διαστάσεις: μήκος: 5,1 cm και διάμετρος: 2,1 cm. Το βάρος του είναι επίσης μικρό, στα 30 γραμμάρια. Ο M3, αν και είναι μεγαλύτερος και βαρύτερος από τον M2, δεν παύει να είναι ένας μικρός και ελαφρύς φακός που μπορούμε να τον έχουμε πάντα μαζί μας στην τσέπη. Εξωτερικά έχει αντιολισθητική επίστρωση που σε συνδυασμό με τις αυλακώσεις στο σώμα του, συμβάλουν στο να τον κρατάμε με σταθερότητα. Μπροστά στον προβολέα ο φακός είναι εξοπλισμένος με ανθεκτικό γυαλί υψηλής διαπερατότητας και χαμηλής αντανάκλασης. Εσωτερικά ο προβολέας είναι επενδυμένος με ανακλαστήρα πολλαπλής ανακλαστικής ικανότητας, τύπου φλούδας πορτοκαλιού, ώστε να μας προσφέρει δέσμη σταθερής φωτεινότητας, ακόμα και στη μέγιστη απόσταση. Η φωτεινή πηγή του φακού είναι μια λυχνία τύπου CREE XP-G3 LED. Αυτή η λυχνία LED μπορεί να αποδώσει φωτεινότητα μέχρι και 911 lumens. Ο συγκεκριμένος φακός έχει μέγιστη φωτεινότητα 700 lumens. Αυτό σημαίνει ότι η λυχνία δε δουλεύει στα όριά της, άρα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Το κουμπί λειτουργίας του φακού είναι τοποθετημένο στο σώμα του, στο πάνω μέρος. Αν πατήσουμε το κουμπί για ένα δευτερόλεπτο ο φακός ανάβει. Με στιγμιαίο πάτημα του κουμπιού, ενώ ο φακός ανάβει, εναλλάσσουμε τη φωτεινότητά του. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι τέσσερεις. Turbo με φωτεινότητα 700 lumens και απόσταση δέσμης στα 73 m, Υψηλή με φωτεινότητα 150 lumens και απόσταση δέσμης στα 34 m, Μέση με φωτεινότητα 30 lumens και απόσταση δέσμης στα 15 m, Χαμηλή με φωτεινότητα 5 lumens και απόσταση δέσμης στα 6 m. Στη φωτεινότητα turbo η αυτονομία του φακού φτάσει στη μισή ώρα ενώ στις υπόλοιπες φωτεινότητες η αυτονομία είναι 2 ώρες, 11 ώρες και 72 ώρες αντίστοιχα. Αν κρατήσουμε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για δύο δευτερόλεπτα, ο φακός θα αρχίσει να αναβοσβήνει πολύ γρήγορα, υποδεικνύοντας έτσι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε αυτή τη λειτουργία η φωτεινότητα φτάνει στα 700 lumens, σε μέγιστη απόσταση 73 μέτρων, για μέγιστο χρόνο μιας ώρας. Όταν ο φακός ανάβει, αν πατήσουμε το κουμπί για ένα δευτερόλεπτο, θα σβήσει. Με διπλό πάτημα του κουμπιού μπορούμε να κλειδώσουμε τον φακό ώστε να μην ανάψει άσκοπα, αν πατηθεί το κουμπί, ενώ βρίσκεται στην τσέπη ή στην τσάντα μας. Το κλείδωμα ακυρώνεται με διπλό πάτημα του κουμπιού.

Ο Cyansky M3 διαθέτει πάνω στο σώμα του ένα πολύ πρακτικό μεταλλικό κλιπ. Με τη βοήθειά του μπορούμε να στερεώσουμε τον φακό στην τσέπη μας ή σε μια θήκη της τσάντας μας, ώστε να τον βρίσκουμε πιο εύκολα. Ακόμα το κλιπ αποτρέπει την κύλιση του φακού πάνω στο τραπέζι, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει κάτω.

Ο φακός τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, τύπου 16340. Διαθέτει ενσωματωμένο κύκλωμα φόρτισης και θύρα micro-USB. Έτσι για να τη φορτίσουμε, το μόνο που χρειάζεται είναι να τη συνδέσουμε σε έναν κοινό φορτιστή κινητού, μέσω του καλωδίου που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Μάλιστα πάνω στον θετικό πόλο της υπάρχει και μια ενδεικτική λυχνία. Αυτή ανάβει κόκκινη στη φόρτιση και πράσινη στην πλήρη φόρτιση. Η χωρητικότητά της είναι 700 mAh και η τάση της 3,6 V. Για την πλήρη φόρτιση απαιτούνται περίπου δύο ώρες.

Μέσα στη συσκευασία του φακού θα βρούμε: Τον Cyansky M2, μια μπαταρία 16340 με ενσωματωμένη θύρα φόρτισης micro-USB, ένα εφεδρικό λαστιχάκι στεγανοποίησης, το εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά, την κάρτα εγγύησης, το καλώδιο φόρτισης, ένα κορδόνι μεταφοράς και ένα κορδόνι με κρίκο για τα κλειδιά. Η CyanskyLight δίνει πέντε χρόνια εγγύηση για τον φακό. Ακόμα προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση του φακού αν αυτός εμφανίσει πρόβλημα τις πρώτες 15 μέρες από την ημερομηνία αγοράς.

Χαρακτηριστικά – Δυνατότητες – Απόδοση

Ο Cyansky M3 είναι ένας μικρός φακός γενικής χρήσης με μοναδικές δυνατότητες! Είναι κατασκευασμένος από Τιτάνιο που είναι ένα πολύ σκληρό μέταλλο που πραγματικά αυξάνει την αντοχή του κατακόρυφα σε σχέση με τους φακούς του ανταγωνισμού που είναι πλαστικοί ή από αλουμίνιο. Έχει, για το μέγεθός του, πολύ ισχυρή φωτεινή δέσμη 700 lumens και ικανοποιητική εμβέλεια λειτουργίας που φτάνει στα 73 μέτρα! Το πλάτος της δέσμης του είναι μεγαλύτερο από του Μ2. Μπορεί να φωτίσει ικανοποιητικά ένα δωμάτιο εννέα τετραγωνικών μέτρων. Ο φακός είναι κατάλληλος για κάθε ανάγκη στο σπίτι, στη δουλειά, στο αυτοκίνητο, στο εξοχικό, στον κήπο, στην κατασκήνωση, στην εκδρομή, κλπ. Μπορούμε να τον έχουμε στην τσέπη μας, έτοιμο για χρήση, όποτε χρειαστεί.

Η δυνατότητα εναλλαγής των βαθμίδων φωτεινότητας μας βοηθάει να προσαρμόσουμε τη δέσμη φωτός στις ανάγκες μας. Αυτό συμβάλει πολύ και στη βελτίωση του χρόνου αυτονομίας του φακού. Η θερμοκρασία του λευκού φωτός που παράγεται από τον Μ3 είναι περίπου 6500 K. Άρα ο φακός αποδίδει ψυχρό λευκό φως. Αυτή είναι μια απόχρωση φωτός που βοηθάει πολύ στην αύξηση της ευκρίνειας.

Ο φακός διαθέτει κατάλληλα ηλεκτρονικά συστήματα προστασίας από υπερφόρτιση, βραχυκύκλωμα, χαμηλή τάση και υπερθέρμανση. Ακόμα αν η τάση της μπαταρίας πέσει κάτω από τα 3.0 V, ο φακός θα μειώσει αυτόματα τη φωτεινότητά του, αλλά δε θα σβήσει παρά μόνο αν αδειάσει τελείως η μπαταρία. Ο Cyansky M3 διαθέτει αδιάβροχη πιστοποίηση IPX8 για χρήση κάτω από το νερό, μέχρι 2 μέτρα βάθος. Ωστόσο, δε συνιστάται η χρήση του στο αλμυρό νερό. Ακόμα είναι πολύ ανθεκτικός σε πτώσεις. Δεν πρόκειται να πάθει καμία βλάβη αν τον ρίξουμε από ύψος μέχρι δύο μέτρων. Ο φακός αυτός μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα σε θερμοκρασία από -30ο C ως 50ο C. Πρακτικά δηλαδή λειτουργεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πολύ χρήσιμο είναι και το κορδόνι μεταφοράς που υπάρχει στη συσκευασία. Αν το προσαρμόσουμε στον φακό, μπορούμε να τον κρεμάσουμε κάπου και να φωτίσουμε την περιοχή που μας ενδιαφέρει, χωρίς να απασχολούμε τα χέρια μας. Πολύ βολικό αποδεικνύεται και το ενσωματωμένο κύκλωμα φόρτισης της μπαταρίας. Χάρη σε αυτό δεν απαιτείται ειδικός φορτιστής για να τη φορτίσουμε. Αρκεί ο φορτιστής του κινητού που έχουμε έτσι κι αλλιώς μαζί μας.

Συμπέρασμα

Ο Cyansky M3 είναι ένας μοναδικός φακός τσέπης κατάλληλος για σκληρή χρήση. Είναι κατασκευασμένος από τιτάνιο οπότε έχει πολύ μεγάλη αντοχή για χρήση σε όλες τις συνθήκες. Είναι αδιάβροχος για χρήση κάτω από το νερό και έχει μικρό μέγεθος και ενιαίο πάχος ώστε να μπορεί να χωράει σε μια μικρή τσάντα ή στην τσέπη μας. Διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία με ενσωματωμένο μηχανισμό φόρτισης και έχει μεγάλη φωτεινότητα και αυτονομία λειτουργίας. Είναι ο φωτεινότερος φακός της αγοράς στην κατηγορία του και το τέλειο δώρο για τις γιορτές!  Μπορούμε να τον αποκτήσουμε από το επίσημο διαδικτυακό κατάστημα της CyankyLight με έκπτωση 15%, με τη χρήση του εκπτωτικού κωδικού ITECHNEWS σε τιμή μικρότερη των 65 €. Η CyanskyLight προσφέρει τρόπο αποστολής απαλλαγμένο από χρεώσεις τελωνείου.

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο