27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Google – Ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την Qualcomm για δικό της επεξεργαστή!?

Μια νέα αναφορά από την Axios δείχνει ότι η Google εργάζεται σε προσαρμοσμένα chipset που θα μπορούσαν να καταλήξουν να χρησιμοποιηθούν  στη σειρά Pixel του 2021!

Η Google δεν είναι άγνωστη στη χρήση προσαρμοσμένου πυριτίου στα τηλέφωνα Pixel. Ο γίγαντας της αναζήτησης εισήγαγε τον επεξεργαστή εικόνας Pixel Visual Core στις σειρές Pixel 2 και Pixel 3, ενώ στο Pixel 4 αποκάλυψε έναν νευρωνικό πυρήνα που εξειδικεύεται στην εκμάθηση μηχανών.

Η Google έχει συνδεθεί με τη δημιουργία προσαρμοσμένων chipset για να τροφοδοτήσει τα τηλέφωνά της εδώ και λίγο καιρό, και μια νέα αναφορά από το Axios δείχνει ότι έκανε “σημαντική πρόοδο” στην ανάπτυξη του δικού της chipset. Η δημοσίευση αναφέρει ότι η Google ενδέχεται να χρησιμοποιήσει την εσωτερική της λύση για να τροφοδοτήσει τηλέφωνα Pixel από το 2021 και ότι αυτά τα σχέδια θα μπορούσαν να καταλήξουν ακόμη και στο Chromebook.

Η Axios αναφέρει ότι η Google ανέπτυξε το chipset – το οποίο έχει την κωδική ονομασία Whitechapel – σε συνεργασία με τη Samsung, και η προσαρμοσμένη σχεδίαση θα κατασκευαστεί στον κόμβο κατασκευής της Samsung LSI 5nm. Υπόψιν, ο φετινός Qualcomm Snapdragon 865 είναι χτισμένος σε κόμβο 7nm και πιθανότατα μια συρρίκνωση στον κόμβο 5nm είναι στα σχέδια του επόμενου έτους.

Το chipset Whitechapel λέγεται ότι προσφέρει οκτώ πυρήνες ARM και περιλαμβάνει λειτουργίες σχεδιασμένες για την τεχνολογία μηχανικής μάθησης της Google. Εκτιμάται ότι το chipset θα περιλαμβάνει επίσης προσαρμοσμένο πυρίτιο που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την απόδοση των “πάντα ενεργών” δυνατοτήτων του Google Assistant. Η Qualcomm προσφέρει μια παρόμοια δυνατότητα στο chipset Snapdragon, οπότε είναι λογικό η Google να συμπεριλαμβάνει έναν προσαρμοσμένο συν-επεξεργαστή για να κάνει το ίδιο.

Η κίνηση της Google ν’ ακολουθήσει την προσαρμοσμένη διαδρομή, είναι μια τεράστια αλλαγή για την επωνυμία. Μέχρι στιγμής, μόνο η Apple κατάφερε να επιτύχει κάθετη ενσωμάτωση στα τηλέφωνά της και όλοι οι κατασκευαστές συσκευών Android – συμπεριλαμβανομένης της Google – έπρεπε να χρησιμοποιήσουν είτε σχέδια Qualcomm είτε να βρουν εσωτερικές λύσεις, όπως η Samsung με τη σειρά Exynos και η Huawei με τον Kirin. Ενώ η Samsung και η Huawei χρησιμοποιούν τα δικά τους chipset, πρέπει να βασίζονται στη Google για το λογισμικό και γι ‘αυτό είναι ενδιαφέρον να δούμε τη Google να σχεδιάζει τα δικά της chipset.

Η Google έχει τη δυνατότητα να ενσωματώσει απλά το υλικό και το λογισμικό σχεδιάζοντας το δικό της chipset και η εταιρεία έχει δελεάσει αρκετούς σχεδιαστές chip από την Apple και την Intel τα τελευταία δύο χρόνια. Φαίνεται λοιπόν πιθανό ότι η Google έχει επενδύσει στο δικό της πυρίτιο και το γεγονός ότι το chipset μπορεί να κυκλοφορήσει ήδη από το επόμενο έτος κάνει τα πράγματα πολύ συναρπαστικά για τη σειρά Pixel του 2021.

 

[signoff]

 

Πηγή: https://www.androidcentral.com/

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο