21.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Google URL shortener (goo.gl) – κλείνει οριστικά η υπηρεσία !

Αν και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί, η Google απ’ ότι φαίνεται αποφάσισε μετά από αρκετά χρόνια λειτουργίας, να καταργήσει μία από τις βασικές της παροχές που πολύς κόσμος χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί, το Google URL shortener. Το γιατί και τι θα γίνει μετά…ας το δούμε!

Η Google λοιπόν αποφάσισε ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα πια στο διαδίκτυο και η υπηρεσία αυτή δεν είναι χρήσιμη πια, μιας και ο κόσμος ψάχνει και βρίσκει με άλλο τρόπο αυτό που ψάχνει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μία πολύ γνώριμη υπηρεσία της Google, το Google URL shortener να μην το χρειάζεται πια ο μέσος χρήστης, πάντα βάση τα λεγόμενα της Google. Βέβαια η εταιρεία λέει ότι δεν θα καταργήσει τελείως αυτή την δυνατότητα, αφού την θέση τους θα την πάρουν τα FDLs (Firebase Dynamic Links).

Μάλιστα η Google όπως είπε και στη δήλωσή της,

“Θέτοντας νέους στόχους, είδαμε ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε το Google URL Shortner μέσα στο επόμενο διάστημα, ενεργοποιόντας αντ’ αυτού τα Firebase Dynamic Links (FDL). Τα FDLs είναι ουσιαστικά έξυπνα URLs που θα σας δίνουν την δυνατότητα να στέλνετε τους χρήστες σε οποιαδήποτε διεύθυνση σε όλες τις πλατφόρμες, Android, iOS και web.”

Πάντως επειδή και εγώ έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές την υπηρεσία αυτή, η Google αναφέρει ότι οι ήδη υπάρχουσες συντομεύσεις θα εξακολουθούν να δουλεύουν μια χαρά, ακόμα και μετά το κλείσιμο της υπηρεσίας. Δυστυχώς όμως δεν θα έχετε πρόσβαση στα στατιστικά στοιχεία που μπορεί να θέλατε. Πάντως η υπηρεσία έχει προγραμματιστεί να κλείσει οριστικά στις 30 Μαρτίου 2019.

Δείτε επίσης: Φοβερές προσφορές με απίστευτα χαμηλές τιμές μόνο στο Zapals! (30/03/2018 Ενημέρωση)

Εάν ψάχνετε για εναλλακτικές λύσεις, ορίστε μερικές που βρήκα (υπόψιν θα πρέπει να φτιάξετε λογαριασμό στα περισσότερα για να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε):

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο