26.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Google – Βγήκαν στοιχεία στον αέρα ότι χρηματίζει την NOKIA και όχι μόνο!

Ο κ. Nokia ή ο Abdulla Zaki μας έκανε ένα ωραίο βίντεο εξηγώντας γιατί το Nokia Mobile θα πρέπει ίσως να αλλάξει λίγο την εμφάνιση του Android στις συσκευές του. Ενώ το Android One εξακολουθεί να είναι μια λογική επιχειρηματική επιλογή για το Nokia Mobile, δεδομένου ότι η ανάπτυξη νέου UI απαιτεί πόρους, οι περισσότεροι συμφωνούν με τον Abdulla Zaki ότι τα τηλέφωνα Nokia θα πρέπει επίσης να δείξουν κάποιο σχεδιασμό UI που θα τα κάνει να ξεχωρίζουν στο πλήθος. Τα προσαρμοσμένα εικονίδια εφαρμογών της Nokia, η γραμματοσειρά ή ο launcher, θα βοηθούσαν τη μάρκα να είναι πιο Nokia, αλλά το Nokia Mobile πιθανότατα δεν θα το κάνει αυτό και υπάρχει ένας καλός λόγος.

Ποιος είναι αυτός ο λόγος!? Σας είχαμε γράψει πριν μερικές ημέρες τι είναι ικανή να κάνει η google, για να μην χάσει την κυριαρχία της Sto Playstore. Σας είχαμε πει ότι η Google πληρώνει κάποια επιπλέον μετρητά στους κατασκευαστές τηλεφώνων για να μην εγκαταστηθούν καταστήματα εφαρμογών τρίτων και όχι μόνο. Σύμφωνα με τις μεταγραφές της αγωγής The Epic vs Google, η Google δημιούργησε το Πρόγραμμα Συσκευών Premier το 2019.

Αυτό το πρόγραμμα συνέχιζε να ανταγωνίζεται τα καταστήματα και τις υπηρεσίες τρίτων από την προεγκατάσταση στα λεγόμενα τηλέφωνα “Premiere” με αντάλλαγμα χρηματική αποζημίωση. Η Google δίνει εντολή στους κατασκευαστές, ότι το Google Play Store είναι το μόνο κατάστημα στη συσκευή και έχει οριστεί ως προεπιλεγμένο κατάστημα. Το εικονίδιο του καταστήματος Google Play πρέπει πάντα να τοποθετείται στην προεπιλεγμένη αρχική οθόνη και ότι η εφαρμογή Google Play είναι επίσης η προεπιλεγμένη αγορά όχι μόνο για εφαρμογές αλλά για βιβλία, ταινίες, βίντεο και συνδρομές.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Οι μάρκες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι οι Xiaomi (40%), HMD Global ή Nokia Mobile (100%), Sony (50%), Sharp (50%) και άλλες (80%). Αυτές είναι ενδιαφέρουσες πληροφορίες καθώς φαίνεται ότι οι συσκευές Nokia είναι 100% συσκευές Premier. Αυτό σημαίνει ότι το Nokia Mobile αποκλείεται από τη χρήση οποιασδήποτε εναλλακτικής υπηρεσίας ή οποιασδήποτε εφαρμογής, σελιδοδείκτη, προϊόντος, υπηρεσίας, εικονιδίου, εκκίνησης, χειρονομίας ή λειτουργικότητας στις συσκευές τους που έχουν πρωταρχικό σκοπό την παροχή πρόσβασης σε οποιαδήποτε εναλλακτική υπηρεσία ή ενδέχεται να εισαγάγουν, προωθήσουν ή προτείνετε μια εναλλακτική υπηρεσία σε έναν τελικό χρήστη.

Έτσι, χρησιμοποιώντας διαφορετικά εικονίδια, εκκινητές ή οτιδήποτε άλλο εκτός από το Android One UI, μπορεί να αποσπάτε την προσοχή του τελικού χρήστη από το οικοσύστημα εφαρμογών και υπηρεσιών της Google και αυτό δεν το θέλει η Google. Επίσης, δεδομένου ότι η επιχείρηση κατασκευής smartphone είναι δαπανηρή και ιδιαίτερα ανταγωνιστική στις μέρες μας, το Nokia Mobile χρειάζεται οικονομικά κίνητρα από την Google για να διατηρήσει ζωντανή τη διαδικασία παραγωγής των συσκευών Nokia.

Και αυτό είναι. Ο μόνος τρόπος για τους οπαδούς της Nokia να αποκτήσουν διαφορετικό, περισσότερο σχεδιασμό λογισμικού Nokia UI, είναι κάποιος υπερ-πλούσιος κατασκευαστής να αναλάβει την παραγωγή smartphone Nokia ή κάποιος ευεργέτης να ρίξει πολλά χρήματα στην επιχείρηση smartphone Nokia.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο