21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Hongmeng – Η Huawei κατοχύρωσε τ’ όνομά του! Δείτε τι ακριβώς σημαίνει.

Όπως ήδη ξέρουμε, ο επεξεργαστής της Huawei ονομάζεται “Kirin”, το baseband “Baron”, το τσιπ του διακομιστή ονομάστηκε “Kunpeng”, η πλατφόρμα διακομιστή “Taishan”, το τσιπ του δρομολογητή “Ling”, το τσιπ τεχνητής νοημοσύνης “Rising” και το τσιπ server 5G ονομάζεται “Σκορπιός”.

Επιπλέον, η Huawei διαθέτει μεγάλο αριθμό καταχωρίσεων εμπορικών σημάτων-λέξεων, πλούσιων στην κινεζική κλασική κουλτούρα. Τώρα, η Huawei έχει υποβάλει αίτηση για την καταχώριση του εμπορικού σήματος “Huawei Hongmeng”, για να μπορεί να το χρησιμοποιήσει, για να κατονομάσει το δικό της λειτουργικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γραφείου Εμπορικών Σημάτων του Κρατικού Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας, η Huawei έχει υποβάλει αίτηση καταχώρισης του εμπορικού σήματος “Huawei Hongmeng”. Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεως είναι η 24η Αυγούστου 2018, με ημερομηνία ανακοίνωσης την 14η Μαΐου 2019 και η περίοδος αποκλειστικής άδειας κυκλοφορίας να είναι από το 14 Μαΐου 2019 έως και τις 13 Μαΐου 2029.

Προσφορές και κουπόνια από το Banggood με καθημερινή ενημέρωση για τους αναγνώστες μας (23/05/2019)

Ο Yu Chengdong, Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχειρηματικής Μονάδας Καταναλωτών της Huawei, επιβεβαίωσε ότι η Huawei αναπτύσσει το δικό της λειτουργικό σύστημα και θα είναι διαθέσιμη ήδη από το φθινόπωρο. Από το όνομα και την εισαγωγή στις πληροφορίες του Γραφείου Εμπορικών Σημάτων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ονομάσει το λειτουργικό σύστημα που αναπτύχθηκε ανεξάρτητα από την Huawei.

Ψάχνοντας να δούμε τι σημαίνει η λέξη που θα φέρει το καινούργιο λειτουργικό της Huawei, η ερμηνεία της λέξης Hong Meng είναι: Τ’ όνομα Hong Meng το βρίσκουμε για πρώτη φορά σ’ ένα αρχαίο κινέζικο μύθο. Το Hong Meng είναι χρονική περίοδος για τους Κινέζους, πριν την δημιουργία του κόσμου. Οι Κινέζοι όταν χρησιμοποιούν τον όρο αυτό, εννοούν στα αρχαία χρόνια όπως λέμε εμείς εδώ. Η λέξη εμφανίστηκε και στα τέσσερα διάσημα βιβλία “Dream of Red Mansions” και “Journey to the West”.

Το όνομα του Huawei είναι πολύ πλούσιο στη κινεζική κλασική κουλτούρα. Τα κλασικά ονόματα στο “Shan Hai Jing”, προωθώντας ταυτόχρονα τον παραδοσιακό κινεζικό πολιτισμό, εξέφρασαν επίσης την αποφασιστικότητα της Huawei να μετατρέψει το μύθο σε ένα ρεαλιστικό θαύμα.

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο