25.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Huawei – Οι κορεάτες φοβούνται ότι μπορεί να μειώσει τις εισαγωγές από την χώρα τους προς όφελος εγχώριων εταιρειών.

Η Huawei και η Samsung είναι εταιρείες ασιατικών γιγαντιαίων τεχνολογιών. Σύμφωνα με τον Ni Guangnan, ακαδημαϊκό της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικών, η αποτίμηση της Huawei μπορεί να φτάσει τα 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, κατατάσσοντας την στην πρώτη θέση στον κόσμο.

Την ίδια στιγμή που οι εταιρείες γίνονται όλο και μεγαλύτερες, ο ανταγωνισμός και η συνεργασία μεταξύ της Huawei και της Samsung έχουν επίσης γίνει σαφέστεροι. Τώρα τα κορεατικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να ανησυχούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πέντε κορυφαίοι πελάτες της Samsung Electronics είναι η Apple, η Best Buy, η Deutsche Telekom, η Verizon και η Huawei. Έχουν αγοράσει σχεδόν όλα τα προϊόντα που μπορεί να προσφέρει η Samsung, από κινητά τηλέφωνα, ημιαγωγούς, πίνακες οθόνης, εξοπλισμό δικτύου 5G κλπ. Η εξάρτηση της Huawei από τη Samsung είναι κυρίως στη μνήμη και στη μνήμη flash, αλλά αυτή η σχέση φαίνεται ότι μπορεί ν’ αντιμετωπίσει προκλήσεις.

Τα κορεατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης παρατήρησαν ότι η στρατηγική πλήρους επιρροής “Made in China 2025”, έχει κάνει την Huawei ν’ απαντάει θετικά σε αυτό το πρόγραμμα δράσης, με την πιθανότητα να το εφαρμόσει όχι σε πέντε χρόνια για να αγοράσει περισσότερα τοπικά κατασκευαστικά στοιχεία για να καλύψει τη ζήτηση και να μειώσει την εξάρτηση από εισαγωγές από τη Samsung και άλλους ημιαγωγούς τσιπ, αλλά τώρα

Στην πραγματικότητα, στα smartphones της Huawei, στις έξυπνες οθόνες και σε άλλα προϊόντα, φαίνεται ότι υπάρχουν ενδείξεις “στήριξης” της εγχώριας παραγωγής, όπως οι πίνακες BOE. Επιπλέον, η Hisilicon, θυγατρική της Huawei, έχει γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία σχεδιασμού τσιπ fabless στην Ασία, και το ποσοστό υιοθεσίας των αυτο-αναπτυγμένων τσιπ είναι όλο και ευρύτερο.

Όσον αφορά τη μνήμη flash DRAM, NAND και άλλα προϊόντα, η Ziguang Guoxin, η Hefei Changxin και η Yangtze River Storage έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στην αγορά. Είναι μόνο μια χρονική διαδικασία για να κερδίσει την αναγνώριση της αγοράς.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο