27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Η δισκέττα των 512GB! (video)

Υπάρχουν φορές που μια τεχνολογία πηγαίνει σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη σαν σε μια ρουφηξιά καπνού, και άλλες όταν εξαφανίζονται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου σε σημείο που μετά βίας γίνεται αντιληπτό το πέρασμά τους. Έτσι συμβαίνει και με τα αφαιρούμενα μέσα, ενώ έχουμε ακόμα το περιστασιακό USB flash disk ή την κάρτα SD, δεν πλησιάζουν πουθενά τις δισκέτες, τους δίσκους Zip και τα CD-ROM του παρελθόντος στον αριθμό ή στην πανταχού παρουσία τους. Εάν η δισκέτα είναι απλώς ένα εικονίδιο αποθήκευσης για εσάς, εξακολουθείτε να έχετε την ευκαιρία να ζήσετε τη ρετρό γοητεία της, χάρη στον [Franklinstein]. Έχει φτιάξει μια δισκέτα 3,5 ιντσών που ξεφεύγει από 720 k, 1,44 M ή ακόμα και 2,88 Mb, και συνεχίζει μέχρι το τέλος με ισχυρή χωρητικότητα 512 Gb. Είμαστε σίγουροι ότι δεν μπορούμε να τα θυμηθούμε από παλιά!

Φυσικά, όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο, δεν πέτυχε ούτε ένα εκπληκτικό επίτευγμα συμπίεσης δεδομένων ούτε μια αιχμηρή μέθοδο αποθήκευσης κομματιών σε μεμονωμένα μόρια οξειδίου του σιδήρου. Αντίθετα, οι μεντεσέδες της δισκέτας ανοίγουν και υπάρχει μια θήκη για κάρτες micro SD όπου θα ήταν ο ίδιος ο δίσκος. Είναι λίγο διασκεδαστικό και πρέπει να συμφωνήσουμε μαζί του ότι είναι μια πολύ εύχρηστη βάση για micro SD που μπορεί να μεταφέρει τόσα πολλά δεδομένα. Αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε, ωστόσο, εάν θα ήταν δυνατό να πολλαπλασιάσουμε με κάποιο τρόπο 14 micro SD σε έναν μικροελεγκτή σε ένα PCB που θα μπορούσε να χωρέσει σε ένα κέλυφος δισκέτας. Ίσως ένας ESP32 θα μπορούσε να είναι ένας αργός διακομιστής αρχείων μέσω μιας διεπαφής Ιστού;

[affcoups id=”97048″]

Υπογραμμίζει ότι τα 512 Gb δισκέτες θα ξεπερνούσαν άνετα το ύψος των ψηλότερων κτιρίων εάν στοιβάζονταν μαζί, έτσι τουλάχιστον αυτό αντιπροσωπεύει εξοικονόμηση χώρου. Αν ψάχνετε για κάτι ελαφρώς πιο λειτουργικό και δεν σας πειράζει να τροποποιήσετε τη μονάδα δίσκου, υπάρχει πάντα αυτή η κλασική προσέγγιση για να συνδυάσετε μια δισκέτα με μια κάρτα SD.

[signoff]

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο