25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Η Huawei βλέπει πια κατακόρυφη πτώση στην ανάπτυξή της λόγο των κυρώσεων από τις ΗΠΑ!

Η Huawei βλέπει μια απότομη πτώση στην ανάπτυξή της καθώς οι επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων συνεχίζουν να ισχύουν. Το τρίτο τρίμηνο, η εταιρεία είδε τα περιθώρια της να μειώνονται καθώς ο ενισχυμένος κανονισμός διακόπτει τις δραστηριότητές της.

Σύμφωνα με μια έκθεση του CNBC, ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας είχε έσοδα 217,3 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 31,91 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) τον Σεπτέμβριο του 2020. Αυτό σηματοδοτεί μια μικρή αύξηση 3,7% από 209,5 δισεκατομμύρια γιουάν από πέρυσι (περίπου 31 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) ). Οι πρώτοι εννέα μήνες συνδυάστηκαν με την εταιρεία να φέρει 671 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 98,57 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε έσοδα, που σηματοδοτούν αύξηση 9,9 τοις εκατό από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αυτό δείχνει μια σημαντική επιβράδυνση της ανάπτυξης, καθώς οι πρώτοι εννέα μήνες του 2019 είχαν την κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone να βλέπει αύξηση εσόδων 24,4% σε σχέση με το 2018. Επιπλέον, τα καθαρά περιθώρια κέρδους της Huawei ήταν 8% για τους πρώτους εννέα μήνες, το οποίο ήταν επίσης χαμηλότερο από το 8,7 τοις εκατό από το 2019. Οι επιπτώσεις των πρόσφατων κυρώσεων στις ΗΠΑ δείχνουν σαφώς τις επιπτώσεις της στην επωνυμία καταναλωτικών ηλεκτρονικών.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Huawei τοποθετήθηκε στη λίστα οντοτήτων το 2019 και έκτοτε αντιμετώπισε διάφορες πιέσεις από την Ουάσινγκτον. Η απαγόρευση είχε επίσης ως αποτέλεσμα η εταιρεία να χάσει την υποστήριξη της Google για τα smartphone της Android. Αυτό σήμαινε ότι η αγορά smartphone στο εξωτερικό μειώθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια, παρά την ακμή της εγχώριας αγοράς της. Επιπλέον, η απώλεια του κύριου προμηθευτή τσιπ TSMC ήταν ένα άλλο μεγάλο πλήγμα για την εταιρεία στις αρχές του τρέχοντος έτους.

 

[signoff]

 

Πηγή: https://www.gizmochina.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο