20.7 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Η Xiaomi 2η στην λίστα των 50 πιο έξυπνων εταρειών βάση το MIT

Μερικές φορές ακούμε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν χάσει τη φιλοδοξία τους. Όταν πάρα πολλά μεγάλα μυαλά ρίχνουν όλη τους την ενέργειά στο επόμενο app για την ευημερία, αυτό το επιχείρημα πάει. Πού είναι η τόλμη λοιπόν;

Ακριβώς εδώ! Αυτό το έτος, όταν οι συντάκτες του MIT Technology Review άρχισαν την ετήσια έρευνά τους για τις πιο έξυπνες επιχειρήσεις, δεν είχαμε πρόβλημα να βρούμε μεγάλες ιδέες. Για να μπει στον κατάλογο, μια εταιρεία πρέπει να έχει πραγματικά καινοτόμα τεχνολογία και ένα επιχειρηματικό μοντέλο που είναι τόσο πρακτικό και φιλόδοξο, με αποτέλεσμα να έχει θέσει την ατζέντα στον τομέα της κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.
Νο 1, Tesla Motors. Πρόστεσε μια τολμηρή ιδέα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της. Τον Απρίλιο, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μια γραμμή δημιουργίας μπαταριών με στόχο: την επαναδημιουργία του ενεργειακού δικτύου για τη βιομηχανία, τις υπηρεσίες και τις κατοικίες.
Από όλους τους τομείς που καλύπτει η λίστα, η βιοϊατρική είχε το μεγαλύτερο κομμάτι. Πολλές εταιρείες κάνουν έρευνα με αντίστοιχες ανακαλύψεις, γύρω από την γονιδιακή ανάλυση, σε προϊόντα που αντιμετωπίζουν δύσκολες ασθένειες. Η Gilead Sciences, Νο 15, πωλεί το πρώτο χάπι που μπορεί να θεραπεύσει τις περισσότερες περιπτώσεις ηπατίτιδας C. Η Bristol-Myers Squibb, Νο 26, έχει την πώληση ενός φαρμάκου που σώζει τις ζωές των ανθρώπων με καρκίνο του δέρματος και των πνευμόνων.
Αντίθετα, οι εταιρείες ενέργειας ήταν πολύ λιγότερο καινοτόμες, έτσι ο τομέας αυτός παίζει μικρότερο ρόλο σε αυτή τη λίστα. Μοναδική εξαίρεση είναι το Νο 6, SunEdison, η οποία ηλεκτροδοτεί αναπτυσσόμενες χώρες.
Όπως πάντα, πολλές, νεότερες, ιδιωτικές εταιρείες μπορεί να βρεθούν εδώ, ξεκινώντας με αρ 5, Counsyl. Η εταιρεία ξεκίνησε με μία φθηνή, αυτοματοποιημένη ανάλυση του DNA και τώρα επεκτείνεται από προγεννητικό έλεγχο στον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου.
Λίγοι γίγαντες επέστρεψαν μετά από απουσία από τη λίστα: η Microsoft, στο Νο 48 για το HoloLens, μία συσκευή που συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα και τον πραγματικό κόσμο, και η Apple, στο Νο 16, για το καλοσχεδιασμένο έξυπνο ρολόι και το ψηφιακό πορτοφόλι της . 
Όλοι μοιράζονται ένα χαρακτηριστικό: έχουν καινοτομίες με αντίκτυπο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο