27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Η Xiaomi δεν σκοπεύει να σταματήσει την ανάπτυξη δικών της επεξεργαστών!

Το παράδειγμα της Huawei Technologies είναι στα μάτια όλων. Μόλις η κινεζική εταιρεία πήρε ηγετική θέση στον τομέα των smartphone και των σταθμών βάσης δικτύου, οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατέστησαν αδύνατη την παραγωγή επεξεργαστών που αναπτύχθηκαν εσωτερικά. Η Xiaomi σε αυτό το πλαίσιο δείχνει μέχρι στιγμής μέτριες φιλοδοξίες, αλλά ισχυρίζεται ότι δεν θα σταματήσει να αναπτύσσει τους δικούς της επεξεργαστές.

Αυτή την εβδομάδα, είδαμε τον επεξεργαστή της Xiaomi που θα χρησιμοποιείται σε smartphone για επεξεργασία εικόνας. Ο επεξεργαστής Surge C1 αναπτύχθηκε από τη Xiaomi το 2017, οπότε αυτή είναι η δεύτερη εμπειρία αυτού του είδους για την εταιρεία. Όπως είπε ο Lei Jun, ο ιδρυτής της Xiaomi, η εταιρεία επενδύει στην ανάπτυξη των δικών της επεξεργαστών για επτά χρόνια. «Αυτό το μονοπάτι είναι μακρύ και γεμάτο δυσκολίες. αλλά έχουμε την υπομονή και την επιμονή να το ξεπεράσουμε », είπε ο επικεφαλής της Xiaomi.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ XIAOMI

Σύμφωνα με την Nikkei Asian, από το 2019 έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η Xiaomi έχει επενδύσει σε 34 εταιρείες. Είναι ο ένας ή ο άλλος τρόπος που σχετίζεται με την ηλεκτρονική και την παραγωγή εξαρτημάτων για smartphone. Άλλες 25 εταιρείες που δεν σχετίζονται με τον τομέα των ημιαγωγών έχουν λάβει επενδύσεις από τη Xiaomi κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό το είδος δραστηριότητας δημιουργείται από ένα ειδικό τμήμα της εταιρικής σχέσης Hubei Xiaomi Changjiang Industry Fund. Μεταξύ των μετόχων είναι και οι δημοτικές αρχές της Wuhan. Αυτό το ταμείο ιδρύθηκε το 2017 με εγγεγραμμένο κεφάλαιο 1,82 δισεκατομμυρίων δολαρίων. αλλά μέχρι το 2019 είχε επενδύσει σε έξι μόνο εταιρείες που σχετίζονται με τον τομέα των ημιαγωγών. Ήδη όμως το 2020, ο αριθμός των επενδυτικών αντικειμένων της Xiaomi ξεπέρασε τις 30 εταιρείες. εκ των οποίων περισσότεροι από 20 αφορούσαν τον τομέα των ημιαγωγών.

Οι ειδικοί της Research ανέφεραν ακόμη ότι η Xiaomi θα μπορεί να αποστείλει όσα smartphones όσο και η Apple φέτος. Υπό την πίεση των κυρώσεων των ΗΠΑ, η Huawei κατέβηκε από τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατηγορία το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους με την Xiaomi να καταφέρνει ν’ αυξήσει τον όγκο των αποστολών smartphone κατά 17,5% το 2020, κάτι που είναι αρκετά καλό παρά τη συνολική αρνητική δυναμική της αγοράς. Η εταιρεία έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αποφύγει τις αμερικανικές κυρώσεις. Οι προσπάθειες των αμερικανικών αρχών να απαγορεύσουν στους τοπικούς επενδυτές να αγοράζουν μετοχές Xiaomi αποτράπηκε με δικαστική απόφαση.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο