27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Η Zepp Health πρόσθεσε την δυνατότητα μέτρησης της αρτηριακής σας πίεσης! Τι ειπώθηκε στην επίσημη ενημέρωση!

Σας είχαμε γράψει προχθές, ότι η Zepp Health (Huami στην Κίνα) θα ανακοινώσει μια νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος και chipset για έξυπνα ρολόγια σε λίγες μέρες.

Μια ήσυχη χρονιά μέχρι στιγμής

Ήταν μια ήσυχη χρονιά όσον αφορά τα ρολόγια Amazfit, τουλάχιστον σύμφωνα με τα πρότυπα Zepp Health. Είδαμε την κυκλοφορία των Amazfit T-Rex Pro και Amazfit GTS 2 Mini (το οποίο περιμένω να μου έρθει από την Xiaomi, οπότε θα υπάρξει και αναλυτική παρουσίαση….) πριν από λίγους μήνες, αλλά αυτό είναι λίγο πολύ.

Η άλλη αλλαγή, φυσικά, ήταν η αναδιάταξη του Huami σε Zepp Health παγκοσμίως. Ο λόγος πίσω από αυτήν την απόφαση είναι ότι το Zepp είναι ένα όνομα που είναι «ευκολότερο να θυμηθούμε, υπερβαίνοντας τις γλώσσες, τους πολιτισμούς και τα σύνορα». Ωστόσο, η εταιρεία διατήρησε το όνομα Huami για την κινεζική περιοχή.

Όχι μόνο υπήρχαν πολύ λίγα νέα έξυπνα ρολόγια το 2021, αλλά υπάρχουν λίγα προγραμματισμένα για το άμεσο μέλλον. Ελέγξτε τον ιστότοπο FCC των ΗΠΑ και δεν υπάρχει τίποτα εκτός από μια νέα έκδοση του Amazfit buds που ονομάζεται Buds Pro. Αυτά μπορεί να εμφανιστούν αύριο, 13 Ιουλίου και αναμένουμε ότι θα συνοδεύονται από ολοκληρωμένες λειτουργίες παρακολούθησης της υγείας, όπως καρδιακό ρυθμό, παρακολούθηση στάσης, υγεία ακοής και υπενθυμίσεις κίνησης.

Τώρα μπορεί να έχουμε ιδέα για τους λόγους για τους οποίους το Zepp Health σταμάτησε τους τελευταίους μήνες. Ίσως επειδή έχει μεγαλύτερες αλλαγές στο κατάστημα!

Νέο λειτουργικό σύστημα και chipset

Φαίνεται ότι η Zepp Health εργάζεται σε μια νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος. Για να υπενθυμίσω, η εταιρεία άλλαξε πρόσφατα το όνομα της εφαρμογής smartphone για ρολόγια για να ταιριάζει με την επωνυμία. Αλλά και οι συσκευές Amazfit και Zepp συνεχίζουν να λειτουργούν με το ίδιο λειτουργικό σύστημα. Τώρα μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για μια πιο σημαντική ανανέωση.

Η εκδήλωση στις 13 έρχεται με τον τίτλο «Το Μέλλον της Υγείας». Εκτός από τα νέα Buds, η εταιρεία έχει αναφέρει για ένα νέο λειτουργικό σύστημα smartwatch και chipset.

Μπορείτε να δείτε τις εικόνες της αφίσας παρακάτω (πηγή: Weibo μέσω GizmoChina).

Σας έχουμε παρουσιάσει εδώ στο iTechNews.gr εγώ και ο Unpackman, πολλά ρολόγια Zepp και Amazfit τα τελευταία χρόνια, και πρέπει να πούμε ότι είμαι οπαδός του τρέχοντος λειτουργικού συστήματος. Λειτουργεί καλά, ανταποκρίνεται γρήγορα και είναι εύκολο να βρείτε το δρόμο σας. Επίσης, δεν απαιτεί πολλούς πόρους και τα ρολόγια Zepp και Amazfit έχουν συνήθως καλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι το λειτουργικό σύστημα βασίζεται σε RTOS (Real Time Operating System). Για όσους δεν γνωρίζουν, το λειτουργικό σύστημα βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό.

Αρχικά χρησιμοποιήθηκε για να τροφοδοτήσει βηματοδότες καρδιάς, συστήματα κρατήσεων πτήσεων και παρόμοια. Πιο πρόσφατα μια έκδοση που ονομάζεται FreeRTOS έχει χρησιμοποιηθεί από smartwatches. Επιτυγχάνει καλή απόδοση, διάρκεια ζωής μπαταρίας και εξοικονόμηση κόστους, καθώς έχει περιορισμένες απαιτήσεις υλικού. Τα ρολόγια της Amazfit και Zepp τρέχουν σε κάτι βασισμένο σε RTOS, όπως και τα ρολόγια της OnePlus.

Μια ανάρτηση στο Weibo από τον CEO της Huami Huang Wang αποκαλύπτει μερικές λεπτομέρειες σχετικά με το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα. Λέει ότι θα ταιριάζει καλύτερα στα ρολόγια και θα μπορεί να εκμεταλλευτεί καλύτερα τα χαρακτηριστικά υγείας που υπάρχουν σε αυτά. Δεν υπάρχει καμία λέξη για το αν θα βασίζεται σε RTOS.

Υπάρχει ένα σύντομο βίντεο στην κοινωνική ροή Weibo του Huami που δείχνει τη βελτιωμένη διεπαφή καρδιακού ρυθμού. Το βίντεο μπορείτε να το δείτε παρακάτω ή να το δείτε στην πηγή του στο Weibo.

Μερικές λεπτομέρειες σχετικά με το νέο chip αποκαλύφθηκαν επίσης από τον κ. Huang. Το Huangshan 2S θα είναι ένα chipset διπλού πυρήνα βασισμένο στην αρχιτεκτονική RISC-V. Θα έχει μια ανεξάρτητη GPU. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι πιο ισχυρό από την τρέχουσα έκδοση και θα έχει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Θα μάθουμε όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες στην εκδήλωση έναρξης στις 13 Ιουλίου.

Ένα άλλο βίντεο αποκαλύφθηκε από τον γνωστό Sami, που μας έχει δείξει πρώτος πολλά πράγματα στη σελίδα του στο Facebook ή στο κανάλι του στο youTube. Δείτε ένα μικρό βίντεο που ανέβασε από το νέο λειτουργικό.

Πίεση αίματος από τον καρπό

Εδώ δεν τελειώνουν οι σημερινές ειδήσεις.

Η αρτηριακή πίεση είναι ο επόμενος τομέας ενδιαφέροντος για πολλές εταιρείες και η Zepp Health δεν αποτελεί εξαίρεση. Εργάζονται αθόρυβα τα τελευταία πέντε χρόνια σε μια μη επεμβατική και χωρίς την χρήση περιχειρίδας λύση για τέτοιες μετρήσεις. Σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα.

Το Zepp Health PumpBeats είναι ένας αλγόριθμος ικανός να υπολογίσει την αρτηριακή σας πίεση χρησιμοποιώντας τους οπτικούς αισθητήρες του ρολογιού στον καρπό. Οι δοκιμές τρίτων που διεξήχθησαν από το Πρώτο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Πεκίνου έδειξαν ακρίβεια 5,14 mmHg για συστολική και μικρότερη από 4,88 mmHg για διαστολική πίεση.

Αυτό θα κυκλοφορήσει επίσης στο Q4 στα ρολόγια επόμενης γενιάς. Στην αρχή θα προσφέρει μόνο μετρήσεις κατά παραγγελία. Το σχέδιο είναι να επεκταθεί σε συνεχή παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης στο εγγύς μέλλον.

Το ερώτημα είναι βέβαια εάν τα ήδη υπάρχοντα smartwatch, που έχουν αισθητήρα πχ για την μέτρηση του κορεσμού σε οξυγόνο στο αίμα μας, όπως πχ GTR2/GTS2/T-Rex Pro, θα πάρουν αυτή την δυνατότητα, μιας και δεν νομίζω να χρησιμοποιηθεί κάποιος άλλος αισθητήρας!? Να δούμε τι θα μας πει η εταιρεία…!?

 

[signoff]

 

 

ΔιαΔια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο