27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Ήττα για τις ΗΠΑ! Η Κίνα θα παράγει το 20% των ημιαγωγών παγκοσμίως έως το 2024!

Επί του παρόντος, οι κινέζοι κατασκευαστές παρέχουν όχι περισσότερο από το 6% του παγκόσμιου όγκου επεξεργαστών αλλά η κατάσταση θα αλλάξει με τα χρόνια. Μέχρι το 2024, το μερίδιό τους θα αυξηθεί στο 20%. και μέχρι το τέλος της δεκαετίας, θα ελέγχουν σχεδόν το ένα τέταρτο της παγκόσμιας παραγωγής εξαρτημάτων ημιαγωγών.

Αυτές είναι οι προβλέψεις των ειδικών της Boston Consulting Group, που αναφέρονται στη δημοσίευση της Caixin, όπως παρουσιάζεται από την Nikkei Asian Review. Σύμφωνα με την IC Insights, ο κύκλος εργασιών της κινεζικής αγοράς εξαρτημάτων ημιαγωγών το 2020 ανήλθε στα 143,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ παράλληλα εγχώρια παρήγαγε προϊόντα αξίας 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι πηγές της Caixin λένε ότι η Huawei Technologies, η οποία αναπτύσσει επεξεργαστές HiSilicon, θα αποκτήσει αργά ή γρήγορα τις δικές της εγκαταστάσεις παραγωγής. Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Huawei, οι οποίες έκοψαν την πρόσβαση της εταιρείας στον μεταφορέα TSMC και SMIC, παρεμποδίζουν τώρα την παραγωγή επεξεργαστών αυτής της μάρκας στο πλάι.

Σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας, μια ομάδα κινεζικών εταιρειών εργάζεται σε μια πειραματική γραμμή παραγωγής από τον Μάιο του περασμένου έτους που θα επιτρέψει την παραγωγή 28nm προϊόντων χωρίς εξοπλισμό και τεχνολογίες αμερικανικής προέλευσης. Η γραμμή θα ξεκινήσει φέτος και τα διδάγματα που θα αντληθούν θα κλιμακωθούν για να μειωθεί η εξάρτηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν είναι απαραίτητο.

Σύμφωνα με την Ένωση SEMI, κατά την περίοδο 2020-2024, 38 επιχειρήσεις θα τεθούν σε λειτουργία σε όλο τον κόσμο για την επεξεργασία πλακιδίων πυριτίου με τυπικό μέγεθος 300 mm. Περισσότεροι από τους μισούς θα βρίσκονται στη ΛΔΚ. Μια τέτοια επέκταση των δυνατοτήτων θα αυξήσει τον συνολικό όγκο της παγκόσμιας παραγωγής πλακιδίων πυριτίου κατά 30%, σε σύγκριση με το 2019, σε 7,2 εκατομμύρια κομμάτια το μήνα.

Μέχρι το 2024, η Κίνα θα έχει την ευκαιρία να φτάσει στην τρίτη θέση στον κόσμο. όσον αφορά την παραγωγή εξαρτημάτων ημιαγωγών, με το μερίδιο του 20%. Η χώρα θα είναι δεύτερη μετά την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα, ενώ η Ιαπωνία (12%) και οι Ηνωμένες Πολιτείες (10%) θα μείνουν πίσω. Φυσικά, οι αρχές του κράτους της Βόρειας Αμερικής δεν είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση ακόμη και τώρα και ως εκ τούτου αναπτύσσουν ένα σύνολο μέτρων για την τόνωση της εγχώριας παραγωγής ημιαγωγών συστατικών.

Ο πρώην πρόεδρος και ιδρυτής της TSMC, Μόρις Τσανγκ, δήλωσε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια στην Κίνα για να καλύψουν την τεχνολογία λιθογραφίας με την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα. Αμερικανοί αξιωματούχοι της βιομηχανίας πιστεύουν ότι θα χρειαστεί η Κίνα έως και δύο χρόνια για την πλήρη αυτάρκεια στην παραγωγή 40nm και έως και πέντε χρόνια στην περίπτωση της τεχνολογίας 28nm.

 

[signoff]

 

via

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο